2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第13页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
(C)
Last year, I worked in a middle school near my mother's house, and stayed with her for a month. During that time, I helped her do some housework and bought some food for her.
After the first week, I noticed that the food was eaten up very quickly. Then I began to keep an eye on my mom. To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper bag and go out with it at about nine every morning. And finally, I decided to follow her. I saw her taking the food to the street children. She would also spend a lot of time talking and playing with them.
One day, I talked with a neighbor and found out that my mom was well - known in the area. The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother. Then it hit me—why wouldn't she want to tell me about it? Was she worried that I would stop buying food if I found it out?
When my mom got home, I gave her a big hug(拥抱). I told her she didn't need to keep it a secret from me. And she told me something about the children. Some of them lived with an old lady in a small house. Others slept on the streets. For years, she was helping the poor street children by giving them food. After she told me everything, I was so moved by my mother's selflessness(无私). She helped others in need without wanting anything in return! How great my mom was!
I went on buying food for my mom after that, and I added one more bag every day.
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
( )41. What does the underlined phrase “keep an eye on” mean in Chinese?
A. 密切注意 B. 冷眼相待 C. 刮目相看
( )42. Which of the following about the writer's mother is TRUE?
A. She had a lot of money.
B. She kept what she did a secret from the others.
C. She got on well with the street children.
( )43. How did the writer feel about his mom after she told him everything?
A. He was confident about her.
B. He was proud of her.
C. He was patient with her.
( )44. Why did the writer buy one more bag of food every day after his mother told him the truth?
A. To help the poor street children.
B. To get more hugs from his mother.
C. To make friends with the street children.
( )45. What's the best title for the passage?
A. Staying with My Mother
B. Bags of Love
C. The Street Children
Last year, I worked in a middle school near my mother's house, and stayed with her for a month. During that time, I helped her do some housework and bought some food for her.
After the first week, I noticed that the food was eaten up very quickly. Then I began to keep an eye on my mom. To my surprise, I found that she would put some of the food into a paper bag and go out with it at about nine every morning. And finally, I decided to follow her. I saw her taking the food to the street children. She would also spend a lot of time talking and playing with them.
One day, I talked with a neighbor and found out that my mom was well - known in the area. The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother. Then it hit me—why wouldn't she want to tell me about it? Was she worried that I would stop buying food if I found it out?
When my mom got home, I gave her a big hug(拥抱). I told her she didn't need to keep it a secret from me. And she told me something about the children. Some of them lived with an old lady in a small house. Others slept on the streets. For years, she was helping the poor street children by giving them food. After she told me everything, I was so moved by my mother's selflessness(无私). She helped others in need without wanting anything in return! How great my mom was!
I went on buying food for my mom after that, and I added one more bag every day.
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
( )41. What does the underlined phrase “keep an eye on” mean in Chinese?
A. 密切注意 B. 冷眼相待 C. 刮目相看
( )42. Which of the following about the writer's mother is TRUE?
A. She had a lot of money.
B. She kept what she did a secret from the others.
C. She got on well with the street children.
( )43. How did the writer feel about his mom after she told him everything?
A. He was confident about her.
B. He was proud of her.
C. He was patient with her.
( )44. Why did the writer buy one more bag of food every day after his mother told him the truth?
A. To help the poor street children.
B. To get more hugs from his mother.
C. To make friends with the street children.
( )45. What's the best title for the passage?
A. Staying with My Mother
B. Bags of Love
C. The Street Children
答案:
(C)[语篇导读] 本文主要讲述了作者的母亲给流浪儿童送食物,作者深受感动并采取行动默默支持的故事。
41.A [解析]词义猜测题。由上文可知作者注意到食物很快就被吃完了,由下文可知作者发现妈妈把一些食物放入一个纸袋并且带出去,故可推知此处是说作者开始密切注意自己的妈妈。故选A。
42.C [解析]细节理解题。根据第三段中的“The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother.”可知她和流浪儿童相处得很好。故选C。
43.B [解析]推理判断题。根据倒数第二段中的“After she told me everything, I was so moved by my mother’s selflessness(无私). She helped others in need without wanting anything in return! How great my mom was!”可知,作者被妈妈的无私所感动,妈妈帮助有需要的人却不求回报,作者认为妈妈很伟大。由此可推知作者为妈妈感到骄傲。故选B。
44.A [解析]推理判断题。根据文章内容可知作者对母亲用食物帮助流浪儿童的行为持赞赏态度,由此可推知,最后作者每天多买一袋食物是为了帮助那些可怜的流浪儿童。故选A。
45.B [解析]标题归纳题。通读全文可知,本文讲述了作者的妈妈瞒着作者用袋子装食物给流浪儿童,作者知道后默默支持,每天多买一袋食物的故事。故B项最适合作本文的标题。
41.A [解析]词义猜测题。由上文可知作者注意到食物很快就被吃完了,由下文可知作者发现妈妈把一些食物放入一个纸袋并且带出去,故可推知此处是说作者开始密切注意自己的妈妈。故选A。
42.C [解析]细节理解题。根据第三段中的“The children were very friendly with her and even thought of her as their own mother.”可知她和流浪儿童相处得很好。故选C。
43.B [解析]推理判断题。根据倒数第二段中的“After she told me everything, I was so moved by my mother’s selflessness(无私). She helped others in need without wanting anything in return! How great my mom was!”可知,作者被妈妈的无私所感动,妈妈帮助有需要的人却不求回报,作者认为妈妈很伟大。由此可推知作者为妈妈感到骄傲。故选B。
44.A [解析]推理判断题。根据文章内容可知作者对母亲用食物帮助流浪儿童的行为持赞赏态度,由此可推知,最后作者每天多买一袋食物是为了帮助那些可怜的流浪儿童。故选A。
45.B [解析]标题归纳题。通读全文可知,本文讲述了作者的妈妈瞒着作者用袋子装食物给流浪儿童,作者知道后默默支持,每天多买一袋食物的故事。故B项最适合作本文的标题。
查看更多完整答案,请扫码查看