2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版》

第三节 听下面一段长对话,将A部分内容与B部分内容进行匹配。对话读两遍。
writealetter14Bill15Mary
答案: 11-15 BDECA
第四节 听下面一段独白,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。独白读两遍。
( )16. What's wrong with the boy?
A. He is ill. B. He argued with Kim. C. His clothes are out of style.
( )17. When did they argue?
A. Last week. B. Yesterday afternoon. C. The day before yesterday.
( )18. What does the boy's brother advise him to do?
A. To call Kim. B. To call Kim's parents. C. To call Teen Talk.
( )19. Who tells the boy to call his teacher for advice?
A. His mother. B. His father. C. His sister.
( )20. How many people give the boy advice in this passage?
A. Three. B. Four. C. Five.
答案: 16-20 BBCCB
第二部分 完形填空(本大题共10小题,每小题1分,共10分)
阅读下面短文,理解其大意,从短文后每小题所给的A、B、C三个选项中选择一个能填入空白处的最佳选项。
新情境[健全人格]Dear Helen Keller,
I'm glad to write to you again to tell you how your book has influenced me.
I read that you really brought your parents lots of 21 and they didn't know what to do! Then they found a great 22 for you—Ms. Sullivan. With great patience, she showed and taught you that there was a word to describe every object and idea. Because of Ms. Sullivan, you're now able to 23 and write by touch.
I also read that you love to ask questions. So now, I do the same thing as you do. It really helps me a lot to 24. I am learning more now than I ever did before I lost my hearing. Maybe my mother is 25 when she says "every cloud has a silver lining. *" Even when something seems really bad, a 26 thing can come from it.
I have a best friend Anna Bailey in my city. When I lost my hearing, I 27 I would lose this friend. I thought she might want to play only with people who could hear. But I was wrong. Anna stayed 28 with me. She even helped me. She told me I would get used to being deaf. "It might take some time," she said. "But you'll find your feet. **" She made me feel 29.
When I first heard about you, I was really 30 and interested. Even though you are deaf and blind, you can do almost anything! You even went to college. You are like a hero to me. I hope that one day I can visit you.
Yours,
Amelia Grant

*The saying means that "every sad or difficult situation has a positive side".
**The expression "to find your feet" means "to become confident in a new situation".
( )21. A. trouble B. help C. advice
( )22. A. cleaner B. worker C. teacher
( )23. A. dance B. read C. play
( )24. A. answer B. draw C. learn
( )25. A. wrong B. right C. free
( )26. A. good B. strange C. funny
( )27. A. ordered B. thought C. hoped
( )28. A. members B. cousins C. friends
( )29. A. happy B. sad C. bad
( )30. A. worried B. surprised C. tired
答案: 21. A [解析]根据“... and they didn't know what to do!”可知是给父母带来很多麻烦。trouble“麻烦”。故选A。
22. C [解析]根据“With great patience, she showed and taught you...”可知,Sullivan女士是一名教师。故选C。
23. B [解析]根据“write by touch”及后文提到Helen看不见可知,此处是通过触摸来读和写。故选B。
24. C [解析]根据“I am learning more now than I ever did before I lost my hearing.”可知,是在学习上对作者的帮助很大。故选C。
25. B [解析]根据谚语的意思以及作者面临的情况可知,作者认为妈妈说的话是对的。故选B。
26. A [解析]此处是对上文妈妈说的话进一步解释,由此可知此处是指有好事发生。故选A。
27. B [解析]根据“I thought she might want to play only with people who could hear.”可知,作者以为失去听力就会失去朋友。thought是think的过去式。故选B。
28. C [解析]根据“But I was wrong.”可知Anna还是作者的朋友。friend意为“朋友”。故选C。
29. A [解析]根据“She even helped me.”可知,Anna让作者感到开心。happy“开心的”。故选A。
30. B [解析]根据“Even though you are deaf and blind, you can do almost anything!”可知,Helen Keller既听不见又看不见,但是可以做很多事,这让作者感到很惊讶。surprised“惊讶的”。故选B。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭