2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
(C)
It was a cold rainy day. My mother and I drove to a mountain. It was dangerous to make the two - hour journey along the highway in such weather. I didn't want to take the risk. But my mother advised that we go to see something at the top of the mountain.
After ten minutes' driving, we stopped the car and got out. Walking along a path, we turned at a corner. Gradually, the peace and silence of the place began to fill my mind. From the top of the mountain, I saw several fields full of flowers, shining like a carpet(地毯)before us. It looked as if the sun spilled gold down the mountain.
A lot of questions came to my mind. Who created such beauty? Why? How?
As we moved on, we saw a sign that read, “Answers to the Questions I Know You Are Asking.”
The first answer was, “One Woman—Two Hands, Two Feet, and Very Little Brain.” The second was, “One at a Time.” The third, “Started in 1971.”
On our way home, I was so shocked by what we had seen. “She changed the world. One bulb(一株)at a time. She started almost 50 years ago. It was probably just the beginning of an idea, but she kept at it,” I said. “Imagine, if I had a dream and worked at it, just a little bit every day, what might I have achieved?”
My mother looked at me, smiling. “Start tomorrow,” she said. “Better yet, start today.”
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
( )41. Why didn't the writer want to go to the mountains?
A. Because it was getting dark.
B. Because she was tired of driving.
C. Because it was not safe to drive in such weather.
( )42. The underlined word “path” in paragraph 2 shares a similar meaning with “________”.
A. beach B. road C. bank
( )43. Where did the writer find the fields full of flowers?
A. At the top of the mountain.
B. On the carpet.
C. Along the highway.
( )44.[新考法][图文转换]The person in Picture ________ probably grew the flowers on the mountain.

( )45. What does the text mainly tell us?
A. Beauty always lies on the top of the mountain.
B. Even common people have great wisdom(智慧).
C. Sticking to a dream will bring a big change.
It was a cold rainy day. My mother and I drove to a mountain. It was dangerous to make the two - hour journey along the highway in such weather. I didn't want to take the risk. But my mother advised that we go to see something at the top of the mountain.
After ten minutes' driving, we stopped the car and got out. Walking along a path, we turned at a corner. Gradually, the peace and silence of the place began to fill my mind. From the top of the mountain, I saw several fields full of flowers, shining like a carpet(地毯)before us. It looked as if the sun spilled gold down the mountain.
A lot of questions came to my mind. Who created such beauty? Why? How?
As we moved on, we saw a sign that read, “Answers to the Questions I Know You Are Asking.”
The first answer was, “One Woman—Two Hands, Two Feet, and Very Little Brain.” The second was, “One at a Time.” The third, “Started in 1971.”
On our way home, I was so shocked by what we had seen. “She changed the world. One bulb(一株)at a time. She started almost 50 years ago. It was probably just the beginning of an idea, but she kept at it,” I said. “Imagine, if I had a dream and worked at it, just a little bit every day, what might I have achieved?”
My mother looked at me, smiling. “Start tomorrow,” she said. “Better yet, start today.”
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
( )41. Why didn't the writer want to go to the mountains?
A. Because it was getting dark.
B. Because she was tired of driving.
C. Because it was not safe to drive in such weather.
( )42. The underlined word “path” in paragraph 2 shares a similar meaning with “________”.
A. beach B. road C. bank
( )43. Where did the writer find the fields full of flowers?
A. At the top of the mountain.
B. On the carpet.
C. Along the highway.
( )44.[新考法][图文转换]The person in Picture ________ probably grew the flowers on the mountain.
( )45. What does the text mainly tell us?
A. Beauty always lies on the top of the mountain.
B. Even common people have great wisdom(智慧).
C. Sticking to a dream will bring a big change.
答案:
(C)41.C [解析]细节理解题。根据“It was dangerous to make the two - hour journey along the highway in such weather.”可知,因为作者认为在这样糟糕天气里驾驶是很危险的。故选C。
42.B [解析]词义猜测题。根据“Walking along path, we turned at a corner.”可知,作者和母亲一直沿着小路走,然后在一个拐角处转弯。所以path与road同义。故选B。
43.A [解析]细节理解题。根据“From the top of the mountain, I saw several fields full of flowers, shining like a carpet(地毯)before us.”可知,花田在山顶上,而不是其他地方。故选A。
44.B [解析]推理判断题。根据“One Woman—Two Hands, Two Feet, and Very Little Brain.”可推断,是一个成年女子种的这些花。故选B。
45.C [解析]主旨大意题。根据“Imagine, if I had a dream and worked at it, just a little bit every day, what might I have achieved?”及全文的描述可知,作者想通过自己所看到的告诉读者:坚持一个梦想会带来巨大的改变。故选C。
42.B [解析]词义猜测题。根据“Walking along path, we turned at a corner.”可知,作者和母亲一直沿着小路走,然后在一个拐角处转弯。所以path与road同义。故选B。
43.A [解析]细节理解题。根据“From the top of the mountain, I saw several fields full of flowers, shining like a carpet(地毯)before us.”可知,花田在山顶上,而不是其他地方。故选A。
44.B [解析]推理判断题。根据“One Woman—Two Hands, Two Feet, and Very Little Brain.”可推断,是一个成年女子种的这些花。故选B。
45.C [解析]主旨大意题。根据“Imagine, if I had a dream and worked at it, just a little bit every day, what might I have achieved?”及全文的描述可知,作者想通过自己所看到的告诉读者:坚持一个梦想会带来巨大的改变。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看