2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年千里马单元测试卷八年级英语下册人教版》

第三部分 阅读理解(本大题共25小题,每小题2分,共50分)
阅读下面五个语篇,根据要求做题。
(A)
I'm my mother's third girl. When I was born, the doctor gently explained to my mother that my left arm was missing, below the elbow(肘). Then she gave her some advice, "Don't treat her any differently from others." And she did.
There are five girls in my family, and we all had to help out. Once when I was about seven, I came out of the kitchen, "Mum, I can't peel potatoes. I only have one hand." "Get back to peel these potatoes, and don't ever use that as an excuse for anything again!"
Of course I could peel potatoes—with my good hand and my other arm. "Jenny, if you try hard," she said, "you can do anything."
Once in the second grade, our teacher had each of us race across the monkey bar(攀爬架). When it was my turn, I said no. Some kids laughed. I went home crying.
The next afternoon Mum took me back to the school playground. "Now, pull up with your right arm," she advised. She praised me when I made progress. I'll never forget when I was crossing the bar, the kids were standing there with their mouths open.
It was the way with everything. Mum had the courage to face anything. And she taught me I could, too.
根据语篇内容,判断正误。(正确选A,错误选B)
( )31.The writer has four other sisters in her family.
( )32.The doctor's advice means that the mum should treat the writer differently because her right arm is missing.
( )33.The writer's mum peeled the potatoes at last.
( )34.Mum took the writer back to the school playground the next morning and asked her to try one more time.
( )35.From the passage, we know that Mum encouraged her daughter to face anything bravely just like her.
答案: (A)31. A [解析]细节理解题。由第2段中的第1句“There are five girls in my family, and we all had to help out.”可知,作者有四个姐妹,题干与原文一致。32. B [解析]细节理解题。由第1段中的第2句“When I was born, the doctor gently explained to my mother that my left arm was missing...”可知,这个女孩失去了左臂,而不是右臂。题干与原文内容不相符。33. B [解析]细节理解题。由第2段中的最后1句“Get back to peel those potatoes, and don’t ever use that as an excuse for anything again!”可知,作者自己去剥了土豆皮,题干与原文内容不相符。34. B [解析]细节理解题。由第6段中的第1句“The next afternoon Mum took me back to the school playground.”可知,妈妈第二天下午带她回到学校的操场,而不是第二天上午,题干与原文内容不相符。35. A [解析]细节理解题。由最后一段中的第2、3句“Mum had the courage to face anything. And she taught me I could, too.”可知,题干与原文内容相符。
(B)
Dear Mom,
Today I'm going to tell you something really special.
I know you work very hard and feel tired every day. Every time you come home and see the messy(凌乱的)house, I know you are very angry with me. But you always say nothing and clean up the house. I always want to help you, but I have so much homework to do. After I finish my homework, I feel tired. I really want to help you, but I'm so tired, too.
I also want to tell you one thing—I love you so much. I usually talk back to you when you say that I don't study hard enough. But in fact I just want you to praise(表扬)me more. I will try my best to get good grades and get praise from my teachers. So don't feel disappointed about my grades, OK? I have decided that I will do my homework faster so that I can have more time to clean the house. I will watch TV less so that I can have more time to study and get good grades. All these things are for one reason—I want to make you a happy mom. I love you!
Yours,
Sally
根据语篇内容,从每小题所给的A、B、C三个选项中选择最佳答案。
( )36.Why is Sally's mother angry with Sally when she comes back from work?
A.Because she doesn't study hard.
B.Because she isn't good at English.
C.Because she doesn't clean the house.
( )37.The underlined word "disappointed" in the third paragraph means "______" in Chinese.
A.高兴的 B.失望的 C.神奇的
( )38.What does Sally want?
A.Enough money. B.Enough free time. C.Good grades and praise.
( )39.Why does Sally want to do her homework faster?
A.Because she can have more time to do some cleaning in her house.
B.Because she is interested in doing homework.
C.Because she has many important things to do.
( )40.Which of the following is NOT true?
A.Sally's teacher feels disappointed with Sally.
B.Sally loves her mother deeply.
C.Sally feels very tired after she finishes her homework.
答案: (B)36-40 CBCAA

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭