2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版》

C
Have you ever heard of “travelling like a special soldier(士兵)”? “Travelling like a special soldier” means visiting a number of places in a short time and at a low cost. And that is quite popular among university students. For this kind of travel, people have different opinions:


46. (中考新考法·推断文章开篇方式)How does the writer start this passage?
A. By listing numbers.
B. By asking a question.
C. By giving an example.
D. By comparing two ways.
47. “Travelling like a special soldier” is quite popular among ________.
A. university students
B. tour guides
C. office workers
D. young teachers
48. (中考新考法·细节多选)What are the advantages of “travelling like a special soldier”?
①getting in touch with the outside world ②saving energy and money
③helping to learn to plan time wisely ④making the life meaningful
A. ①②③
B. ①②④
C. ①③④
D. ②③④
49. Which of the following opinions about fast travel is probably from “Group Yes”?
A. Fast travel makes people feel too stressed.
B. Fast travel makes people focus on the result.
C. Fast travel helps people have a sense of relaxation.
D. Fast travel helps people know the outside world in a short time.
50. Where do you think this passage may come from?
A. A storybook.
B. A history novel.
C. A sports report.
D. A travel magazine.

答案: B
@@A
@@C
@@D
@@D
Ⅶ. 任务型阅读(共 5 小题,计 10 分)
阅读下面短文,并用英语回答问题(请注意每小题的词数要求)。
In July, the Takashi family visited Glacier(冰川) Bay National Park in Alaska. Mariko and her elder sister Yuko were excited to camp in tents.
The first morning was wonderful. As Mariko came outside, she touched the tent, and a small pool of water fell on her head. The shoes she had left outside were wet, too! “Yuko!” Mariko shouted, waking up her sister. “It must have rained last night. My shoes are wet. ” Yuko replied, “Oh, that is not rainwater. It is just the morning dew(露珠), very small drops of water that forms during the night. ”
After breakfast, the family decided to see the glacier. Suddenly, they heard a loud noise. The tour guide said that the glacier was calving(崩解). Calving happens when a piece of glacier breaks off from the whole glacier. “What happens to the pieces?” Yuko asked. “After they calve, the pieces float until they reach the warmer water. Then they disappear,” their tour guide said. Mariko thought about the dew that made her shoes wet. She thought it’s another form of the glacier!
Mariko felt lucky to have seen something so beautiful. And she also learned that if the temperature of the world becomes higher and higher, the glacier will completely disappear.

51. How did Mariko and her elder sister feel when they camped in tents? (不超过 5 个词)
____________________
52. Why did Mariko think it must have rained last night? (不超过 5 个词)
____________________
53. When will the falling pieces of the glacier disappear? (不超过 10 个词)
____________________
54. According to Mariko, what is another form of the glacier? (不超过 5 个词)
____________________
55. What does the last sentence of the passage want to tell us? (不超过 15 个词)
____________________
答案: Excited. /They felt excited.@@Because her shoes were wet.@@After reaching the warmer water. /After they reach the warmer water.@@The dew.@@We should love nature and protect nature as much as we can.

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭