2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版》

C
If you've been to Dunhuang,you must know the paintings in the grottoes( 石窟). People have shown interest in this town for thousands of years. But when it comes to it today,we have to mention “the Daughter of Dunhuang”—Fan Jinshi.
Fan grew up in Shanghai. While studying at Peking University,she found her love for archaeology( 考古学). This love led her to Dunhuang. After graduation,she was sent to work there. The ancient paintings in the grottoes amazed Fan. She decided to protect them. Life in Dunhuang was hard. The tables,chairs,and beds were all made of mud( 泥土). The roof( 屋顶) was made of paper. But nothing could kill Fan's love.
Over the past 60 years,Fan has walked through the Mogao Caves many times. She has carefully studied everything there. Fan planned and carried out the largest protection program in the history of Mogao Caves. She put forward the idea of building a “digital Dunhuang” and has helped to organize many successful shows of local arts. “During the day,I think about Dunhuang. At night,I dream about it. As long as I'm alive,I will try to protect it,” she once said.
Fan hopes that more young people will become interested in Dunhuang. She hopes it will always be carefully protected.
46. What encouraged Fan to leave for Dunhuang?
A. Her job after graduation.
B. Her love for archaeology.
C. Her interest in historic towns.
D. Her dream of protecting ancient paintings.
47. What kinds of living conditions did Fan face in Dunhuang?
A. Quiet and tidy.
B. Simple and hard.
C. Modern and beautiful.
D. Basic and comfortable.
48. Which of the following words can best describe Fan Jinshi?
A. Helpful and shy.
B. Humorous and caring.
C. Hard - working and creative.
D. Confident and patient.
49. ( 中考新考法· 推断文章主题) In which part of the magazine can we read the passage?
A. Food.
B. Sport.
C. Science.
D. Culture.
50. What's the passage mainly about?
A. The history and culture of Dunhuang.
B. The paintings and arts in the Mogao Caves.
C. The story of Fan Jinshi protecting the Dunhuang Mogao Caves.
D. The difficulties Fan Jinshi met in Dunhuang.
答案: B@@B@@C@@D@@C
Ⅶ.短文填空( 共 10 小题,计 10 分)
阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。
Zhang Honghong is a teacher in Lintong,Xi'an. He has taught in mountain areas 51. _______ 27 years. In 1996,Zhang graduated from the university and chose to return to his hometown.
In the beginning,there were 52. _______ (simple) some old classrooms in the school. Faced with the bad condition,many people would leave soon. But he chose to stay there and now he still 53. _______ (teach) there.
Because there weren't enough teachers,Zhang Honghong often had to teach English,Chinese,maths. . . In order to improve his teaching level,he often spent a lot of time teaching 54. _______ (he) after work. He knew 55. _______ important education was for students in the mountains. So,in his spare time,he tried to learn more 56. _______ (use) teaching ways. He also helped students return to school. At first,many parents didn't want 57. _______ (accept) his advice. When he went for the third time,those parents finally 58. _______ (realise) the importance of education and sent their children to school again.
Life is not always smooth. In 2000,Zhang had a serious spinal( 脊柱的) problem,59. _______ he kept working. Over the past 26 years,Zhang has brought up one doctor,more than 50 60. _______ (soldier) and over 700 college students. He sets a good example for many teachers.
答案: for@@simply@@teaches@@himself@@how@@useful@@to accept@@realised@@but@@soldiers

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭