2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年万唯中考大小卷九年级英语全一册外研版》

Ⅲ. 短文理解(共 5 小题,计 10 分)
你将听到一篇短文。短文后有五个小题,请根据短文内容,在每小题所给的 A、B、C 三个选项中选出一个最佳选项。短文读两遍。
11. When did the speaker start reading?
A. At the age of 3.
B. At the age of 4.
C. At the age of 5.
12. What did the speaker think of reading great books?
A. It was filled with joy.
B. It was a chance to grow.
C. It brought a lot of money.
13. Which book does the speaker like best?
A. Shiji.
B. Alice in Wonderland.
C. Journey to the West.
14. What did the speaker learn from the book?
A. The correct values of Sima Qian.
B. The writing skills of the famous writer.
C. The importance of not giving up our dreams.
15. What's the main purpose of the passage?
A. To teach students how to write a book.
B. To encourage students to read more books.
C. To share some famous books with students.
答案: B@@A@@A@@C@@B
16. Sometimes, life's challenges don't make ________ until you look back and see how they shaped you.
A. progress
B. money
C. sense
D. trouble
答案: C
17. We are ________ the plan for the class meeting and our head teacher gives us many suggestions.
A. discussing
B. explaining
C. enjoying
D. practising
答案: A
18. —I decide to travel to Singapore this summer. Could you give me some advice?
—Yes. I think it is ________ to make a travel plan before setting out.
A. wise
B. difficult
C. special
D. serious
答案: A
19. I can't believe I lost my umbrella again. Now I have to ________ my carelessness and buy a new one.
A. look for
B. pay for
C. care for
D. wait for
答案: B
20. —I heard that some people choose to go to Sanya to escape the cold ________ winter.
—That sounds like a good idea. It's always nice to get some warmth in the sun.
A. from
B. with
C. in
D. about
答案: C
21. As teenagers, we are supposed ________ our life goals wisely and make an effort to achieve them.
A. choose
B. chose
C. choosing
D. to choose
答案: D
22. —I don't know how to deal with the old clothes and shoes.
—Why don't you ________ them away to the kids in poor areas?
A. give
B. gave
C. giving
D. to give
答案: A
23. National culture is thought ________ our greatest wealth and we should value it.
A. be
B. being
C. to be
D. to being
答案: C
24. Children ________ by their parents' actions mostly, so parents should set good examples for them.
A. influence
B. influenced
C. are influenced
D. were influenced
答案: C
25. —Will John take part in the football match tomorrow?
—________. He hurt his leg badly yesterday.
A. Yes, please
B. It's up to you
C. Sorry to hear that
D. I'm afraid not
答案: D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭