第41页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。
(一)(2023·新课标Ⅱ卷)
Turning soil, pulling weeds, and harvesting cabbage sound like tough work for middle and high school kids. And at first it is, says Abby Jaramillo, who with another teacher started Urban Sprouts, a school garden program at four low - income schools. The program aims to help students develop science skills, environmental awareness, and healthy lifestyles.
Jaramillo’s students live in neighborhoods where fresh food and green space are not easy to find and fast food restaurants outnumber grocery stores. “The kids literally come to school with bags of snacks and large bottles of soft drinks,” she says. “They come to us thinking vegetables are awful, dirt is awful, insects are awful.” Though some are initially scared of the insects and turned off by the dirt, most are eager to try something new.
Urban Sprouts’ classes, at two middle schools and two high schools, include hands - on experiments such as soil testing, flower - and - seed dissection, tastings of fresh or dried produce, and work in the garden. Several times a year, students cook the vegetables they grow, and they occasionally make salads for their entire schools.
Program evaluations show that kids eat more vegetables as a result of the classes. “We have students who say they went home and talked to their parents and now they’re eating differently,” Jaramillo says.
She adds that the program’s benefits go beyond nutrition. Some students get so interested in gardening that they bring home seeds to start their own vegetable gardens. Besides, working in the garden seems to have a calming effect on Jaramillo’s special education students, many of whom have emotional control issues. “They get outside,” she says, “and they feel successful.”
1.What do we know about Abby Jaramillo?
A. She used to be a health worker.
B. She grew up in a low - income family.
C. She owns a fast food restaurant.
D. She is an initiator of Urban Sprouts.
2.What was a problem facing Jaramillo at the start of the program?
A. The kids’ parents distrusted her.
B. Students had little time for her classes.
C. Some kids disliked garden work.
D. There was no space for school gardens.
3.Which of the following best describes the impact of the program?
A. Far - reaching.
B. Predictable.
C. Short - lived.
D. Unidentifiable.
4.What can be a suitable title for the text?
A. Rescuing School Gardens
B. Experiencing Country Life
C. Growing Vegetable Lovers
D. Changing Local Landscape
(一)(2023·新课标Ⅱ卷)
Turning soil, pulling weeds, and harvesting cabbage sound like tough work for middle and high school kids. And at first it is, says Abby Jaramillo, who with another teacher started Urban Sprouts, a school garden program at four low - income schools. The program aims to help students develop science skills, environmental awareness, and healthy lifestyles.
Jaramillo’s students live in neighborhoods where fresh food and green space are not easy to find and fast food restaurants outnumber grocery stores. “The kids literally come to school with bags of snacks and large bottles of soft drinks,” she says. “They come to us thinking vegetables are awful, dirt is awful, insects are awful.” Though some are initially scared of the insects and turned off by the dirt, most are eager to try something new.
Urban Sprouts’ classes, at two middle schools and two high schools, include hands - on experiments such as soil testing, flower - and - seed dissection, tastings of fresh or dried produce, and work in the garden. Several times a year, students cook the vegetables they grow, and they occasionally make salads for their entire schools.
Program evaluations show that kids eat more vegetables as a result of the classes. “We have students who say they went home and talked to their parents and now they’re eating differently,” Jaramillo says.
She adds that the program’s benefits go beyond nutrition. Some students get so interested in gardening that they bring home seeds to start their own vegetable gardens. Besides, working in the garden seems to have a calming effect on Jaramillo’s special education students, many of whom have emotional control issues. “They get outside,” she says, “and they feel successful.”
1.What do we know about Abby Jaramillo?
A. She used to be a health worker.
B. She grew up in a low - income family.
C. She owns a fast food restaurant.
D. She is an initiator of Urban Sprouts.
2.What was a problem facing Jaramillo at the start of the program?
A. The kids’ parents distrusted her.
B. Students had little time for her classes.
C. Some kids disliked garden work.
D. There was no space for school gardens.
3.Which of the following best describes the impact of the program?
A. Far - reaching.
B. Predictable.
C. Short - lived.
D. Unidentifiable.
4.What can be a suitable title for the text?
A. Rescuing School Gardens
B. Experiencing Country Life
C. Growing Vegetable Lovers
D. Changing Local Landscape
答案:
1.D 细节理解题。
[定位句]And at first it is, says Abby Jaramillo, who with another teacher started Urban Sprouts, a school garden program at four low - income schools. (第一段第二句)
译文:Abby Jaramillo说起初的确如此,她和另一位老师在四所低收入学校启动了“Urban Sprouts”学校花园项目。
[解析]根据定位句可知,Abby Jaramillo是“Urban Sprouts”项目的发起人之一。故选D。
2.C 推理判断题。
[定位句]“They come to us thinking vegetables are awful, dirt is awful, insects are awful. ”Though some are initially scared of the insects and turned off by the dirt, most are eager to try something new. (第二段最后两句)
译文:“他们来到我们身边时讨厌蔬菜、泥土和昆虫。”虽然有些人起初害怕昆虫,因泥土而失去兴趣,但大多数人都渴望尝试新事物。
[解析]根据定位句可推知,在项目初期,Jaramillo面临的问题是有一些孩子不喜欢(做)园艺工作。故选C。
3.A 推理判断题。
[定位句]①She adds that the program's benefits go beyond nutrition. (最后一段第一句)
译文:她补充说,该项目的好处不仅仅是营养。
②Besides, working in the garden seems to have a calming effect on Jaramillo's special education students, many of whom have emotional control issues. (最后一段第三句)
译文:此外,在菜园里劳作似乎对Jaramillo对于学生们的特殊教育有镇静作用,他们中的许多人都有情绪控制问题。
[解析]A项意为“影响深远的,广泛的”;B项意为“可预见的”;C项意为“短暂的”;D项意为“无法辨认的”。根据定位句可推知,该项目影响深远。故选A。
4.C 标题概括题。
[解析]通读全文尤其是最后一段第二句“Some students get so interested in gardening that they bring home seeds to start their own vegetable gardens. ”可知,文章主要讲述了Abby Jaramillo老师和另一位老师发起的“Urban Sprouts”项目,该项目旨在帮助学生培养科学技能、环保意识并养成健康的生活方式,而参与该项目的学生对园艺工作的态度也发生了翻天覆地的转变,从原本讨厌蔬菜、泥土和昆虫变得热爱园艺,甚至在家中种植自己的菜园。C项“种植蔬菜的爱好者”适合做本文的标题。故选C。
[定位句]And at first it is, says Abby Jaramillo, who with another teacher started Urban Sprouts, a school garden program at four low - income schools. (第一段第二句)
译文:Abby Jaramillo说起初的确如此,她和另一位老师在四所低收入学校启动了“Urban Sprouts”学校花园项目。
[解析]根据定位句可知,Abby Jaramillo是“Urban Sprouts”项目的发起人之一。故选D。
2.C 推理判断题。
[定位句]“They come to us thinking vegetables are awful, dirt is awful, insects are awful. ”Though some are initially scared of the insects and turned off by the dirt, most are eager to try something new. (第二段最后两句)
译文:“他们来到我们身边时讨厌蔬菜、泥土和昆虫。”虽然有些人起初害怕昆虫,因泥土而失去兴趣,但大多数人都渴望尝试新事物。
[解析]根据定位句可推知,在项目初期,Jaramillo面临的问题是有一些孩子不喜欢(做)园艺工作。故选C。
3.A 推理判断题。
[定位句]①She adds that the program's benefits go beyond nutrition. (最后一段第一句)
译文:她补充说,该项目的好处不仅仅是营养。
②Besides, working in the garden seems to have a calming effect on Jaramillo's special education students, many of whom have emotional control issues. (最后一段第三句)
译文:此外,在菜园里劳作似乎对Jaramillo对于学生们的特殊教育有镇静作用,他们中的许多人都有情绪控制问题。
[解析]A项意为“影响深远的,广泛的”;B项意为“可预见的”;C项意为“短暂的”;D项意为“无法辨认的”。根据定位句可推知,该项目影响深远。故选A。
4.C 标题概括题。
[解析]通读全文尤其是最后一段第二句“Some students get so interested in gardening that they bring home seeds to start their own vegetable gardens. ”可知,文章主要讲述了Abby Jaramillo老师和另一位老师发起的“Urban Sprouts”项目,该项目旨在帮助学生培养科学技能、环保意识并养成健康的生活方式,而参与该项目的学生对园艺工作的态度也发生了翻天覆地的转变,从原本讨厌蔬菜、泥土和昆虫变得热爱园艺,甚至在家中种植自己的菜园。C项“种植蔬菜的爱好者”适合做本文的标题。故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看