2025年5年中考3年模拟七年级英语下册人教版山西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册人教版山西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册人教版山西专版》

Ⅳ 阅读理解
人与社会·游览体验 (2023山西交城期末, )
I'm Lin Hui. I started my exchange(交换) trip with Jia Xin on June 17th from Taiyuan. We spent the night in Beijing and flew to Boston the next morning. When we arrived in Boston, I called my parents and teachers first. Then Miss Green, an English teacher, took us to school. Another teacher Mr. Smith sent us to our room. Jia Xin and I were in Room 2. We were the only Chinese students there, so we felt a little scared at first.
At school, exchange students had the same lessons as the local(当地的) students—math, science and geography. Our after - school life was exciting. Jia Xin and a few girls enjoyed shopping and sometimes I joined them. For food, I enjoyed a great meal made by Jia Xin and I loved the fish best. On the weekend, we usually went to the cinema. Both of us enjoyed the trip! (E7207002)
21.When did Lin Hui fly to Boston?
A.On June 16th.
B.On June 17th.
C.On June 18th.
22.What did Lin Hui do first when she arrived in Boston?
A.She called her parents and teachers.
B.She enjoyed a great meal.
C.She had a rest in the hotel.
23.How did Lin Hui and Jia Xin feel in their room at first?
A.Shy.
B.Scared.
C.Excited.
24.What did Lin Hui sometimes do after school?
A.She went shopping.
B.She had coffee.
C.She played sports.
25.What can we learn about Lin Hui's exchange trip?
A.Lin Hui went to the parties.
B.Lin Hui had Chinese lessons at school.
C.Lin Hui started her trip from Taiyuan.
答案: 21.C 细节理解题。由第一段第二、三句可知,林慧六月十八日飞往波士顿。故选C。
22.A 细节理解题。由“When we arrived in Boston, I called my parents and teachers first.”可知,当林慧到达波士顿的时候,她先给父母和老师打了电话。故选A。
23.B 细节理解题。由第一段最后一句可知,在房间里,她们最初是感到害怕的。故选B。
24.A 细节理解题。由“Jia Xin and a few girls enjoyed shopping and sometimes I joined them.”可知,放学后,林慧有时去购物。故选A。
25.C 细节理解题。由第一段第二句可知,林慧从太原开始她的交换之旅。故选C。
Ⅴ 词语运用
人与自我·劳动实践 (2024山西左权期末改编, )
请阅读下面语篇,根据其内容,用方框中所给词的正确形式填空,使其通顺、连贯。

We had a fun farming class—we learned to grow rice. That day, many 26______ came to the rice field and experienced farming with us. Rice usually grows in the south of China. It's difficult to grow rice in the north. So we were all very 27______ in this class.
In the early morning, we 28______ school by bus and arrived at the field at 8:00 a.m. A 29______ was our teacher for the class. At first, he 30______ us how to transplant rice seedlings(插秧). Then it's time for 31______ to practice. I was the first one to go into the field and other classmates followed me. It was very hot that day, 32______ everyone worked very hard. Some even forgot to drink water! (E7207002)
26.______ 27.______ 28.______ 29.______ 30.______ 31.______ 32.______
答案: 26.visitors 由语境和备选词可知,许多游客来到了稻田,他们和“我们”一起体验了耕种。visitor意为“游客”,many修饰可数名词复数形式。故填visitors。
27.interested 由上文中的“水稻通常生长在中国的南方。在北方种植水稻很困难”可推知,“我们”都对这门课很感兴趣。be interested in意为“对……感兴趣”。故填interested。
28.left 由语境可知,“我们”早晨乘坐公共汽车离开学校。根据“and arrived”可知此处用一般过去时,leave意为“离开”,其过去式是left。故填left。
29.farmer 由语境可知,一位农民是“我们”这节课的老师。farmer意为“农民”,符合题意。故填farmer。
30.taught 由语境可知,他教我们如何插秧。teach意为“教”,此处使用一般过去时,其过去式是taught。故填taught。
31.us 由下文的描述可知,该到“我们”练习的时间了。for是介词,其后跟we的宾格形式us。故填us。
32.but 空格前后存在转折关系,使用连词but。故填but。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭