第37页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
Ⅰ 阅读理解
新素材·糖葫芦(2024山西侯马期末改编,★★☆)
Have you seen a popular video (视频)? In the video, a Chongqing girl is giving away tanghulu in the streets in the UK.
The girl is called Wang Yibei. She is 25 years old and she just finished her studies in the UK. This was her second Spring Festival in this country. After watching the Spring Festival Gala (春晚), she missed her family and then she had the idea. She wanted to share (分享) the Chinese food with people around her.
On the early morning of February 20th, Wang Yibei made about 30 strings of tanghulu. Then she went out in hanfu. Lots of people in the streets were fond of the food. In just one hour, Wang Yibei gave away all the tanghulu. They also said they hoped to eat more Chinese food.
1. What do we know about the girl from the first paragraph (段)?
A. She is from Chongqing.
B. She took a trip to England.
C. She likes eating tanghulu best.
2. What did Wang Yibei want to do after watching the Spring Festival Gala?
A. To share Chinese food.
B. To call her family.
C. To finish her homework.
3. What do the underlined words “were fond of” mean?
A. worried B. sold C. liked
新素材·糖葫芦(2024山西侯马期末改编,★★☆)
Have you seen a popular video (视频)? In the video, a Chongqing girl is giving away tanghulu in the streets in the UK.
The girl is called Wang Yibei. She is 25 years old and she just finished her studies in the UK. This was her second Spring Festival in this country. After watching the Spring Festival Gala (春晚), she missed her family and then she had the idea. She wanted to share (分享) the Chinese food with people around her.
On the early morning of February 20th, Wang Yibei made about 30 strings of tanghulu. Then she went out in hanfu. Lots of people in the streets were fond of the food. In just one hour, Wang Yibei gave away all the tanghulu. They also said they hoped to eat more Chinese food.
1. What do we know about the girl from the first paragraph (段)?
A. She is from Chongqing.
B. She took a trip to England.
C. She likes eating tanghulu best.
2. What did Wang Yibei want to do after watching the Spring Festival Gala?
A. To share Chinese food.
B. To call her family.
C. To finish her homework.
3. What do the underlined words “were fond of” mean?
A. worried B. sold C. liked
答案:
1.A 细节理解题。由第一段中的“a Chongqing girl”可知,该女孩来自重庆。故选A。
2.A 细节理解题。由第二段中的“After watching the Spring Festival...She wanted to share the Chinese food with people around her.”可知,看完春节联欢晚会之后,她想分享中国食物给她周围的人。故选A。
3.C 推理判断题。由第三段中的“Lots of people in...They also said....more Chinese food.”可知,街上的许多人也说他们希望吃更多的中国食物。由此可推知,街上的很多人非常喜欢糖葫芦。因此,were fond of的意思是“喜欢”,相当于liked。故选C。
2.A 细节理解题。由第二段中的“After watching the Spring Festival...She wanted to share the Chinese food with people around her.”可知,看完春节联欢晚会之后,她想分享中国食物给她周围的人。故选A。
3.C 推理判断题。由第三段中的“Lots of people in...They also said....more Chinese food.”可知,街上的许多人也说他们希望吃更多的中国食物。由此可推知,街上的很多人非常喜欢糖葫芦。因此,were fond of的意思是“喜欢”,相当于liked。故选C。
Ⅱ 句子还原
思维品质·比较思维(2024山西太原实验中学期末改编)
请阅读下面语篇,根据其内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺。
I’m an English man living in China. Chinese people are friendly and I have some new friends here. 4 Now I’m in a restaurant with my friends. Four women are speaking loudly and waving (挥舞) their money around. “Why are they fighting like that?” I ask my friends. 5
6 In Chinese restaurants, a group of people order some food and eat together. 7 In England, things are different. Each person orders what he or she wants to eat and then pays for their own food. For me, either way is OK. It’s nice to have dinner with my friends. 8 We just enjoy the taste of the food and talk happily.
A. I like to spend time with them after work.
B. It’s hard to work out how much everyone needs to pay.
C. One friend tells me that they are fighting to pay for the food.
D. How you pay depends on (取决于) how you order and how you eat.
E. And when I eat with my English friends, I know there will be no “fighting” for the bill (账单).
4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______
思维品质·比较思维(2024山西太原实验中学期末改编)
请阅读下面语篇,根据其内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使其意思通顺。
I’m an English man living in China. Chinese people are friendly and I have some new friends here. 4 Now I’m in a restaurant with my friends. Four women are speaking loudly and waving (挥舞) their money around. “Why are they fighting like that?” I ask my friends. 5
6 In Chinese restaurants, a group of people order some food and eat together. 7 In England, things are different. Each person orders what he or she wants to eat and then pays for their own food. For me, either way is OK. It’s nice to have dinner with my friends. 8 We just enjoy the taste of the food and talk happily.
A. I like to spend time with them after work.
B. It’s hard to work out how much everyone needs to pay.
C. One friend tells me that they are fighting to pay for the food.
D. How you pay depends on (取决于) how you order and how you eat.
E. And when I eat with my English friends, I know there will be no “fighting” for the bill (账单).
4.______ 5.______ 6.______ 7.______ 8.______
答案:
4.A 由空格前的“I have some new friends here”可知,作者在中国有一些新朋友。A项“下班后我喜欢花时间和他们待在一起”符合语境。故选A。
5.C 由上文中的“为什么她们那样争吵?”可知,C项“一个朋友告诉我,她们为了支付食物的费用而争吵”符合语境。故选C。
6.D 由空格后的“在中国餐馆里,一群人点了一些食物,然后一起吃……在英国,情况是不同的……对我来说,两种方式都可以”可知,D项“你如何付款取决于你如何点菜和如何吃”符合语境。故选D。
7.B 由上句“在中国餐馆里,一群人点了一些食物,然后一起吃”及下文中英国人付自己食物的费用可推知,B项“很难计算出每个人需要付多少钱”符合语境。故选B。
8.E 由空格前的描述及空格后的“我们只是享受食物的味道,愉快地交谈”可知,此处应该是描述作者和英国朋友就餐时的情况。E项“当我和我的英国朋友一起吃饭时,我知道我们不会为了账单而'争吵””符合语境。故选E。
5.C 由上文中的“为什么她们那样争吵?”可知,C项“一个朋友告诉我,她们为了支付食物的费用而争吵”符合语境。故选C。
6.D 由空格后的“在中国餐馆里,一群人点了一些食物,然后一起吃……在英国,情况是不同的……对我来说,两种方式都可以”可知,D项“你如何付款取决于你如何点菜和如何吃”符合语境。故选D。
7.B 由上句“在中国餐馆里,一群人点了一些食物,然后一起吃”及下文中英国人付自己食物的费用可推知,B项“很难计算出每个人需要付多少钱”符合语境。故选B。
8.E 由空格前的描述及空格后的“我们只是享受食物的味道,愉快地交谈”可知,此处应该是描述作者和英国朋友就餐时的情况。E项“当我和我的英国朋友一起吃饭时,我知道我们不会为了账单而'争吵””符合语境。故选E。
查看更多完整答案,请扫码查看