2025年5年中考3年模拟七年级英语下册人教版山西专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟七年级英语下册人教版山西专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟七年级英语下册人教版山西专版》

Ⅰ 完形填空
人与社会·和谐家庭 (2024山西晋城期中,★☆☆)
Julie is from the US, but she is in China now. She is nine years old. Now she and   1   family are in a big house. It’s 5:00 p.m. on Saturday. What are they doing? Julie’s grandfather is reading a   2   in his room. Julie’s grandmother is sixty years old, but she   3   looks very healthy. Now she is   4   the computer. You know what? She wants to learn Chinese on the computer. Julie’s father is washing his   5  . He often takes his family out for a drive on the weekend. How about Julie’s mother? She is making food in the   6   for the family.
Julie’s brother Dave is   7  . He will have a test next Monday. The little boy on the sofa is Julie’s brother Scott. He is playing with a ball. Like many other children, he likes all kinds of toys (玩具). What is Julie doing? She is   8   music in her room and she thinks it is relaxing. She wishes to be a musician one day! (E7205002)
1.A.her B.his C.your
2.A.movie B.newspaper C.race
3.A.still B.only C.either
4.A.drawing B.selling C.using
5.A.car B.room C.bike
6.A.library B.kitchen C.zoo
7.A.playing B.drinking C.studying
8.A.fighting with B.thinking of C.listening to
答案: ①[语篇解读] 本文主要介绍了朱莉一家人正在做的事情。
1.A 根据语境及she可知,此处指“她的”家人,使用her。故选A。
2.B 根据reading可知,此处表示“看报纸”,使用newspaper。故选B。
3.A 由“Julie's grandmother is sixty years old”和but可知,朱莉的(外)祖母六十岁了,但她看起来仍然很健康。表示“仍然”,使用still。故选A。
4.C 由语境可知,她正在使用电脑。use意为“使用”,符合题意。故选C。
5.A 由下文中的“He often takes his family out for a drive on the weekend.”可知,他经常在周末开车带家人出去兜风。由此可推知,他正在洗车。故选A。
6.B 由语境可知,她正在厨房里为家人制作食物。kitchen意为“厨房”,符合题意。故选B。
7.C 由下文中的“He will have a test next Monday.”可知,他下周一要考试。由此可推知,戴夫正在学习。故选C。
8.C 由music及下句“She wishes to be a musician one day!”可知,她希望有一天成为一名音乐家。由此可推知,她正在她的房间里听音乐。故选C。
Ⅱ 句子还原
人与自我·学校生活 (2023山西长治潞州区期中)
请阅读下面短文,根据语篇内容,从方框内所给的选项中选出能填入空白处的最佳选项,使短文意思通顺。选项中有一项为多余项。
It’s 3:45 p.m.   9   Look! Wang Hai is running with his classmates. Some girls are watching them running. They are very relaxed. Wang Hai likes running.   10   And he is good at it. He is in the running club. And he often teaches his classmates how to run quickly. Shen Tao likes soccer.   11  
Now he is practicing playing soccer with his friends. He is running with the ball. Next week, they will have a soccer game so they practice hard (努力地) these days. Some students are taking a walk in the playground.   12  
Some students are in the classroom. They are talking about their studies. The girl in red is Amy. She looks very happy.   13  
What about the teachers? Some of them are working in the office. And some are talking with their students. They are all nice teachers. We students like them very much. (E7205002)
A.She is reading a storybook.
B.Where are these students from?
C.He thinks playing soccer is relaxing.
D.They are walking and talking happily.
E.He thinks it’s interesting for him to run.
F.Many students are playing sports in the playground.
9.______ 10.______ 11.______ 12.______ 13.______
答案: ②[语篇解读] 本文主要介绍了下午三点四十五分师生们正在做的事情。
9.F 本段主要描述了学生们在操场上的活动情况。因此,F项“很多学生正在操场上进行体育运动”符合语境。故选F。
10.E 空格前描述了王海喜欢跑步。因此,接下来可能介绍原因,E项“他认为跑步对他来说很有趣”符合语境。故选E。
11.C 空格前描述了沈涛喜欢踢足球,空格后描述了沈涛踢足球的情况。因此,C项“他认为踢足球是令人放松的”符合语境。故选C。
12.D 由上句“一些学生正在操场上散步”可推知,D项“他们在快乐地散步和交谈”符合语境。故选D。
13.A 由空格前的描述可知,此处讲述埃米的活动情况。A项“她正在读一本故事书”符合语境。故选A。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭