2025年5年中考3年模拟八年级英语下册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年5年中考3年模拟八年级英语下册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年5年中考3年模拟八年级英语下册人教版》

Ⅲ 语篇补全(每小题 2 分,共 10 分)
(2024 吉林长岭期中)
Guide dogs help blind people with their daily lives. Training a guide dog takes time. 21 Families that train guide dogs are called “puppy raisers”. They will raise the dog and give him a loving home. As the dog grows, he will learn what it is like to live in the world around him.
22 The dog must be brushed every day. He must have fresh water and be fed three times a day. The family also needs to take the dog for walks in the neighborhood. The most important thing is that the family needs to train the dog to take simple orders. 23 He can go into restaurants, supermarkets, and shopping centers. He can also travel on buses and trains.
Dogs spend one year with the puppy raisers. Then the family brings the dog to a special school. The dog will learn more there. They will learn to tell when there is a danger. 24
After four months at the school, the dog is ready to meet his new owner. They will get to know each other. 25 That’s what a guide dog has learned to do.
阅读上面的短文,从下面的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。
A.Taking care of a dog is hard work.
B.After learning simple orders, the dog can go everywhere with the family.
C.The first step is to make the dog live with a family.
D.The dog will then help his new owner move around safely.
E.They will also learn to tell when it is safe to cross a street.
21.______ 22.______ 23.______ 24.______ 25.______
答案: C@@A@@B@@E@@D
Ⅳ 短文填空(每小题 1.5 分,共 15 分)
[新独家原创]
阅读下面的短文,在空白处填入一个适当的词或填入括号中所给词的正确形式。
Last summer, I had the opportunity 26 (volunteer) at a local animal shelter(收容所). It was 27 experience that taught me a lot about compassion(同情心) and responsibility.
Every Saturday morning, I would wake up early and 28 (go) to the shelter. My tasks included feeding the animals, 29 (clean) their cages, and playing with them to keep them active and happy. At first, it was difficult to handle some of the 30 (animal), especially the ones who were scary and aggressive(有攻击性的). But as time went on, I learned how to calm them down and earn their trust.
One of the most rewarding parts of my volunteer work was seeing the animals get adopted (收养). Knowing that I had played a role in 31 (help) them find their permanent(永久的) homes filled me with joy. The shelter staff members also appreciated my efforts, and they advised me to continue volunteering even 32 the summer ended.
My volunteer experience at the animal shelter taught me a valuable 33 . It showed me the 34 (important) of caring for others. It also made me realize that even small actions can make a big 35 (different) to someone’s life. I am grateful for this experience and hope to continue volunteering in the future.
26.______ 27.______ 28.______ 29.______ 30.______
31.______ 32.______ 33.______ 34.______ 35.______
答案: to volunteer@@an@@go@@cleaning@@animals
@@helping@@after@@lesson@@importance@@difference

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭