2025年通成学典课时作业本五年级英语上册人教版广东专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本五年级英语上册人教版广东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第64页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一、用there is或there are填空。
1. _______ many parks in the city.
2. _______ tall buildings in the city.
3. _______ a river in the garden.
4. _______ a hill and a lake here.
5. _______ many fish in the river.
1. _______ many parks in the city.
2. _______ tall buildings in the city.
3. _______ a river in the garden.
4. _______ a hill and a lake here.
5. _______ many fish in the river.
答案:
1. There are
解析:many parks是复数,用there are。
2. There are
解析:tall buildings是复数,用there are。
3. There is
解析:a river是单数,用there is。
4. There is
解析:there be句型遵循就近原则,a hill是单数,用there is。
5. There are
解析:many fish是复数,用there are。
解析:many parks是复数,用there are。
2. There are
解析:tall buildings是复数,用there are。
3. There is
解析:a river是单数,用there is。
4. There is
解析:there be句型遵循就近原则,a hill是单数,用there is。
5. There are
解析:many fish是复数,用there are。
二、根据图片提示填空。
1. There is a monkey in the _______.
2. There are some _______ in the picture.
3. There is a _______ at the foot of the mountain.
4. There is a nice _______ over there.
5. We can see two _______ on the river.
1. There is a monkey in the _______.
2. There are some _______ in the picture.
3. There is a _______ at the foot of the mountain.
4. There is a nice _______ over there.
5. We can see two _______ on the river.
答案:
1. tree
解析:图片猴子在树上,所以填tree。
2. buildings
解析:图片是高楼,所以填buildings。
3. lake
解析:图片山脚下有湖,所以填lake。
4. bridge
解析:图片是桥,所以填bridge。
5. boats
解析:图片河上有两艘船,所以填boats。
解析:图片猴子在树上,所以填tree。
2. buildings
解析:图片是高楼,所以填buildings。
3. lake
解析:图片山脚下有湖,所以填lake。
4. bridge
解析:图片是桥,所以填bridge。
5. boats
解析:图片河上有两艘船,所以填boats。
三、按要求完成句子。
1. Is there a lake in the forest?(作否定回答)_______, there _______.
2. Are there any animals?(作肯定回答)_______, there _______.
3. There is a tree in front of my house.(改为复数句)There _______ some _______ in front of my house.
4. There are some flowers on it.(改为一般疑问句)_______ there _______ flowers on it?
1. Is there a lake in the forest?(作否定回答)_______, there _______.
2. Are there any animals?(作肯定回答)_______, there _______.
3. There is a tree in front of my house.(改为复数句)There _______ some _______ in front of my house.
4. There are some flowers on it.(改为一般疑问句)_______ there _______ flowers on it?
答案:
1. No; isn't
解析:Is there...的否定回答是No, there isn't。
2. Yes; are
解析:Are there...的肯定回答是Yes, there are。
3. are; trees
解析:is改为are,a tree改为some trees。
4. Are; any
解析:there be句型变一般疑问句,are提前,some改为any。
解析:Is there...的否定回答是No, there isn't。
2. Yes; are
解析:Are there...的肯定回答是Yes, there are。
3. are; trees
解析:is改为are,a tree改为some trees。
4. Are; any
解析:there be句型变一般疑问句,are提前,some改为any。
四、阅读短文,选择正确的答案。
Hello, everyone! I'm Linda. Now let me tell you something about my village. My village is very beautiful. It's sunny most of the time(大部分时间). There are many mountains near my village. There is a forest on a mountain. There are many big trees and a lake in the forest. There is a river behind my house. Two bridges are over the river. Look! There are many ducks and boats on the river. My parents and I go boating there sometimes. There are many fish in the river. I love my village very much.
( )1. What is the village like?
A. It's small. B. It's dirty. C. It's beautiful.
( )2. What is the weather like most of the time in Linda's village?
A. It's rainy. B. It's cloudy. C. It's sunny.
( )3. How many lakes are there in the forest?
A. One. B. Two. C. Three.
( )4. Where is the river?
A. It's beside Linda's house. B. It's behind Linda's house. C. It's in front of Linda's house.
( )5. Does Linda like her village?
A. Yes, she does. B. No, she doesn't. C. We don't know.
Hello, everyone! I'm Linda. Now let me tell you something about my village. My village is very beautiful. It's sunny most of the time(大部分时间). There are many mountains near my village. There is a forest on a mountain. There are many big trees and a lake in the forest. There is a river behind my house. Two bridges are over the river. Look! There are many ducks and boats on the river. My parents and I go boating there sometimes. There are many fish in the river. I love my village very much.
( )1. What is the village like?
A. It's small. B. It's dirty. C. It's beautiful.
( )2. What is the weather like most of the time in Linda's village?
A. It's rainy. B. It's cloudy. C. It's sunny.
( )3. How many lakes are there in the forest?
A. One. B. Two. C. Three.
( )4. Where is the river?
A. It's beside Linda's house. B. It's behind Linda's house. C. It's in front of Linda's house.
( )5. Does Linda like her village?
A. Yes, she does. B. No, she doesn't. C. We don't know.
答案:
1. C
解析:文中My village is very beautiful,选C。
2. C
解析:文中It's sunny most of the time,选C。
3. A
解析:文中There are many big trees and a lake in the forest,选A。
4. B
解析:文中There is a river behind my house,选B。
5. A
解析:文中I love my village very much,选A。
解析:文中My village is very beautiful,选C。
2. C
解析:文中It's sunny most of the time,选C。
3. A
解析:文中There are many big trees and a lake in the forest,选A。
4. B
解析:文中There is a river behind my house,选B。
5. A
解析:文中I love my village very much,选A。
查看更多完整答案,请扫码查看