2025年通成学典课时作业本五年级英语上册人教版广东专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本五年级英语上册人教版广东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第52页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
一、根据图片及首字母提示填空。
(第1题)
1. There are many p______ in the room.
(第2题)
2. There are many f______ in the water.
(第3题)
3. — Is it a picture on the wall?
— No, it is a c______.
(第4题)
4. Look! My father has a big g______.
(第1题)
1. There are many p______ in the room.
(第2题)
2. There are many f______ in the water.
(第3题)
3. — Is it a picture on the wall?
— No, it is a c______.
(第4题)
4. Look! My father has a big g______.
答案:
1. plants
解析:图片提示为许多植物,“植物”的英文是“plant”,“many”后接复数形式“plants”。
2. fish
解析:图片提示为水里有许多鱼,“鱼”的英文是“fish”,单复数同形。
3. clock
解析:图片提示为墙上的时钟,“时钟”的英文是“clock”。
4. garden
解析:图片提示为花园,“花园”的英文是“garden”。
解析:图片提示为许多植物,“植物”的英文是“plant”,“many”后接复数形式“plants”。
2. fish
解析:图片提示为水里有许多鱼,“鱼”的英文是“fish”,单复数同形。
3. clock
解析:图片提示为墙上的时钟,“时钟”的英文是“clock”。
4. garden
解析:图片提示为花园,“花园”的英文是“garden”。
二、单项选择。
( )1. Uncle John can ______ very well.
A. draw B. draws C. drawing
( )2. We see ______ flowers in it.
A. lot of B. lots C. lots of
( )3. There ______ so many books in my room.
A. have B. is C. are
( )4. We have a garden ______ our house.
A. in front of B. in front C. in the front
( )1. Uncle John can ______ very well.
A. draw B. draws C. drawing
( )2. We see ______ flowers in it.
A. lot of B. lots C. lots of
( )3. There ______ so many books in my room.
A. have B. is C. are
( )4. We have a garden ______ our house.
A. in front of B. in front C. in the front
答案:
1. A
解析:“can”后接动词原形,“draw”是动词原形,故选A。
2. C
解析:“许多”可以用“lots of”或“a lot of”,“lots of”符合,故选C。
3. C
解析:“there be”句型,主语“so many books”是复数,所以用“are”,故选C。
4. A
解析:“在……前面”用“in front of”,是固定短语,故选A。
解析:“can”后接动词原形,“draw”是动词原形,故选A。
2. C
解析:“许多”可以用“lots of”或“a lot of”,“lots of”符合,故选C。
3. C
解析:“there be”句型,主语“so many books”是复数,所以用“are”,故选C。
4. A
解析:“在……前面”用“in front of”,是固定短语,故选A。
三、给下列句子选择合适的答语。
( )1. Who's that man in the photo?
( )2. Can your grandmother draw well?
( )3. Do you like the garden?
( )4. What's in the living room?
( )5. Where is your new book?
A. Yes, she can.
B. He's my grandfather.
C. There's a big TV.
D. Yes, I do.
E. It's in my desk.
( )1. Who's that man in the photo?
( )2. Can your grandmother draw well?
( )3. Do you like the garden?
( )4. What's in the living room?
( )5. Where is your new book?
A. Yes, she can.
B. He's my grandfather.
C. There's a big TV.
D. Yes, I do.
E. It's in my desk.
答案:
1. B
解析:问句询问照片里的男人是谁,“He's my grandfather.”符合语境,故选B。
2. A
解析:问句是“Can”引导的一般疑问句,“Yes, she can.”是肯定回答,故选A。
3. D
解析:问句是“Do”引导的一般疑问句,“Yes, I do.”是肯定回答,故选D。
4. C
解析:问句询问客厅里有什么,“There's a big TV.”符合语境,故选C。
5. E
解析:问句询问新书在哪里,“It's in my desk.”符合语境,故选E。
解析:问句询问照片里的男人是谁,“He's my grandfather.”符合语境,故选B。
2. A
解析:问句是“Can”引导的一般疑问句,“Yes, she can.”是肯定回答,故选A。
3. D
解析:问句是“Do”引导的一般疑问句,“Yes, I do.”是肯定回答,故选D。
4. C
解析:问句询问客厅里有什么,“There's a big TV.”符合语境,故选C。
5. E
解析:问句询问新书在哪里,“It's in my desk.”符合语境,故选E。
四、用am,is或are补全短文。
Hello, I ______ Sarah. This ______ my living room. There ______ a TV in it. There ______ some pictures on the wall. There ______ some fish in the fishbowl(金鱼缸).
Hello, I ______ Sarah. This ______ my living room. There ______ a TV in it. There ______ some pictures on the wall. There ______ some fish in the fishbowl(金鱼缸).
答案:
am; is; is; are; are
解析:第一空主语“I”后用“am”;第二空主语“This”是单数,用“is”;第三空“a TV”是单数,用“is”;第四空“some pictures”是复数,用“are”;第五空“some fish”是复数(fish单复数同形),用“are”。
解析:第一空主语“I”后用“am”;第二空主语“This”是单数,用“is”;第三空“a TV”是单数,用“is”;第四空“some pictures”是复数,用“are”;第五空“some fish”是复数(fish单复数同形),用“are”。
五、阅读短文,选择正确的答案。
Hi, I'm John. Welcome to my school! It's big and nice. When you come into my school, you can see a tall building. In the building, there are many rooms—an art room, a music room, a reading room and many classrooms.
I like to go to the reading room, because I like reading books. Near the tall building, there is a big playground. We can play football and basketball there.
( )1. What's the school like?
A. Big and nice. B. Old but nice. C. Small but nice.
( )2. How many music rooms are there in the building?
A. One. B. Two. C. Three.
( )3. Why does John like to go to the reading room?
A. There are many books in it. B. He likes reading books. C. He can do his homework in it.
( )4. Where is the playground?
A. Far from the tall building. B. In front of the garden. C. Near the tall building.
Hi, I'm John. Welcome to my school! It's big and nice. When you come into my school, you can see a tall building. In the building, there are many rooms—an art room, a music room, a reading room and many classrooms.
I like to go to the reading room, because I like reading books. Near the tall building, there is a big playground. We can play football and basketball there.
( )1. What's the school like?
A. Big and nice. B. Old but nice. C. Small but nice.
( )2. How many music rooms are there in the building?
A. One. B. Two. C. Three.
( )3. Why does John like to go to the reading room?
A. There are many books in it. B. He likes reading books. C. He can do his homework in it.
( )4. Where is the playground?
A. Far from the tall building. B. In front of the garden. C. Near the tall building.
答案:
1. A
解析:根据短文“It's big and nice.”可知,学校又大又漂亮,故选A。
2. A
解析:根据短文“there are many rooms—an art room, a music room...”可知,有一个音乐教室,故选A。
3. B
解析:根据短文“I like to go to the reading room, because I like reading books.”可知,约翰喜欢去阅览室是因为他喜欢读书,故选B。
4. C
解析:根据短文“Near the tall building, there is a big playground.”可知,操场在高楼附近,故选C。
解析:根据短文“It's big and nice.”可知,学校又大又漂亮,故选A。
2. A
解析:根据短文“there are many rooms—an art room, a music room...”可知,有一个音乐教室,故选A。
3. B
解析:根据短文“I like to go to the reading room, because I like reading books.”可知,约翰喜欢去阅览室是因为他喜欢读书,故选B。
4. C
解析:根据短文“Near the tall building, there is a big playground.”可知,操场在高楼附近,故选C。
查看更多完整答案,请扫码查看