2025年通成学典课时作业本五年级英语上册人教版广东专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年通成学典课时作业本五年级英语上册人教版广东专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第62页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
七、判断下列单词画线部分发音是(S)否(D)相同。
( )1. how yellow
( )2. count around
( )3. window cow
( )4. mouse about
( )1. how yellow
( )2. count around
( )3. window cow
( )4. mouse about
答案:
1. D
解析:how中ow发音为/aʊ/,yellow中ow发音为/əʊ/,发音不同。
2. S
解析:count中ou发音为/aʊ/,around中ou发音为/aʊ/,发音相同。
3. D
解析:window中ow发音为/əʊ/,cow中ow发音为/aʊ/,发音不同。
4. S
解析:mouse中ou发音为/aʊ/,about中ou发音为/aʊ/,发音相同。
解析:how中ow发音为/aʊ/,yellow中ow发音为/əʊ/,发音不同。
2. S
解析:count中ou发音为/aʊ/,around中ou发音为/aʊ/,发音相同。
3. D
解析:window中ow发音为/əʊ/,cow中ow发音为/aʊ/,发音不同。
4. S
解析:mouse中ou发音为/aʊ/,about中ou发音为/aʊ/,发音相同。
八、单项选择。
( )1. There _______ some apple juice in the bottle.
A. are B. is C. have
( )2. I see some _______ in the park.
A. child B. childs C. children
( )3. We _______ many funny books.
A. has B. have C. there are
( )4. — Is there a basketball in your room? — _______ But there is a football.
A. Yes, there are. B. Yes, there is. C. No, there isn't.
( )1. There _______ some apple juice in the bottle.
A. are B. is C. have
( )2. I see some _______ in the park.
A. child B. childs C. children
( )3. We _______ many funny books.
A. has B. have C. there are
( )4. — Is there a basketball in your room? — _______ But there is a football.
A. Yes, there are. B. Yes, there is. C. No, there isn't.
答案:
1. B
解析:juice是不可数名词,there be句型中用is,选B。
2. C
解析:child的复数是children,some后接复数,选C。
3. B
解析:主语是we,谓语动词用have,there are表示“有”时不能与主语连用,选B。
4. C
解析:根据but可知是否定回答,问句是is there,否定回答用No, there isn't,选C。
解析:juice是不可数名词,there be句型中用is,选B。
2. C
解析:child的复数是children,some后接复数,选C。
3. B
解析:主语是we,谓语动词用have,there are表示“有”时不能与主语连用,选B。
4. C
解析:根据but可知是否定回答,问句是is there,否定回答用No, there isn't,选C。
九、给下列句子选择合适的答语。
( )1. Where are the cows?
( )2. Where is the house?
( )3. Is there a mountain near your home?
( )4. Are there any lakes in the nature park?
( )5. Do you like these new houses?
A. It's near the river.
B. They're behind the house.
C. Yes, I do.
D. No, there isn't.
E. Yes, there are.
( )1. Where are the cows?
( )2. Where is the house?
( )3. Is there a mountain near your home?
( )4. Are there any lakes in the nature park?
( )5. Do you like these new houses?
A. It's near the river.
B. They're behind the house.
C. Yes, I do.
D. No, there isn't.
E. Yes, there are.
答案:
1. B
解析:问句问奶牛在哪里,回答它们的位置,选B。
2. A
解析:问句问房子在哪里,回答它的位置,选A。
3. D
解析:Is there...的否定回答是No, there isn't,选D。
4. E
解析:Are there...的肯定回答是Yes, there are,选E。
5. C
解析:Do you...的肯定回答是Yes, I do,选C。
解析:问句问奶牛在哪里,回答它们的位置,选B。
2. A
解析:问句问房子在哪里,回答它的位置,选A。
3. D
解析:Is there...的否定回答是No, there isn't,选D。
4. E
解析:Are there...的肯定回答是Yes, there are,选E。
5. C
解析:Do you...的肯定回答是Yes, I do,选C。
十、根据中文提示,补全短文。
I often go to my grandma's farm with my friends on the weekend. There is a small _______(湖)near the farm. There are some _______(船)on the lake. Beside the lake, there is a _______(森林). In summer, we often _______(游泳)in the lake, sit near the _______(花)and see many birds _______(在……上面)our heads. We often have _______(汉堡包), juice and fish for lunch. We like the fish very much. It's _______(新鲜的)and healthy.
I often go to my grandma's farm with my friends on the weekend. There is a small _______(湖)near the farm. There are some _______(船)on the lake. Beside the lake, there is a _______(森林). In summer, we often _______(游泳)in the lake, sit near the _______(花)and see many birds _______(在……上面)our heads. We often have _______(汉堡包), juice and fish for lunch. We like the fish very much. It's _______(新鲜的)and healthy.
答案:
lake; boats; forest; swim; flowers; above; hamburgers; fresh
解析:湖译为lake;船译为boat,some后接复数boats;森林译为forest;游泳译为swim;花译为flower,用复数flowers;在……上面译为above;汉堡包译为hamburger,用复数hamburgers;新鲜的译为fresh。
解析:湖译为lake;船译为boat,some后接复数boats;森林译为forest;游泳译为swim;花译为flower,用复数flowers;在……上面译为above;汉堡包译为hamburger,用复数hamburgers;新鲜的译为fresh。
十一、任务型阅读。
Hello! I'm Jack. There is a new park near my house. It's beautiful and quiet. I often go to the park with my parents on the weekend. There are some hills in the park. Behind the hills, there is a forest. You can see lots of birds in it. There is a small lake in the park. The water is clean, so there are many fish in the lake. Many ducks are on it, too. In the park, there is a big playground. Many children like to play in it. Sometimes I play basketball there. I can play very well. I like this park very much.
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. Many children like to play on the hills.
( )2. Jack often goes to the park with his parents on the weekend.
( )3. Lots of birds and ducks are in the forest.
任务二:根据短文内容,回答问题。
1. Can Jack play basketball very well?
2. Is there a playground in the park?
Hello! I'm Jack. There is a new park near my house. It's beautiful and quiet. I often go to the park with my parents on the weekend. There are some hills in the park. Behind the hills, there is a forest. You can see lots of birds in it. There is a small lake in the park. The water is clean, so there are many fish in the lake. Many ducks are on it, too. In the park, there is a big playground. Many children like to play in it. Sometimes I play basketball there. I can play very well. I like this park very much.
任务一:根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. Many children like to play on the hills.
( )2. Jack often goes to the park with his parents on the weekend.
( )3. Lots of birds and ducks are in the forest.
任务二:根据短文内容,回答问题。
1. Can Jack play basketball very well?
2. Is there a playground in the park?
答案:
任务一:1. F
解析:文中说Many children like to play in it(playground),不是hills,所以错误。
2. T
解析:文中I often go to the park with my parents on the weekend,正确。
3. F
解析:birds在forest,ducks在lake,所以错误。
任务二:1. Yes, he can.
解析:文中Sometimes I play basketball there. I can play very well.
2. Yes, there is.
解析:文中In the park, there is a big playground.
解析:文中说Many children like to play in it(playground),不是hills,所以错误。
2. T
解析:文中I often go to the park with my parents on the weekend,正确。
3. F
解析:birds在forest,ducks在lake,所以错误。
任务二:1. Yes, he can.
解析:文中Sometimes I play basketball there. I can play very well.
2. Yes, there is.
解析:文中In the park, there is a big playground.
查看更多完整答案,请扫码查看