2025年绩优课堂高效提升满分备考八年级英语上册冀教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绩优课堂高效提升满分备考八年级英语上册冀教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绩优课堂高效提升满分备考八年级英语上册冀教版》

Ⅰ. 根据句意及所给提示完成句子
1. There is a useful robot in the restaurant near my home. It can
serve
(提供) food to the people there.
2. —You look sad. What has happened?
—Everyone
expected
(期望) us to win the game, but we lost.
3. Don't t
ouch
the wall. The paint is still wet.
4. The
postmen
(postman) deliver mail and packages every day.
5. Millions of flowers colour the
valleys
(val- ley), especially in April.
答案: Ⅰ.1.serve 2.expected 3.touch 4.postmen 5.valleys
Ⅱ. 根据句意填入一个适当的介词
6. The girl was born
in
2008.
7. Lin Li started to play the piano at the age
of
6.
8.
As
a teacher, I am kind and friendly to every student.
9. You can only keep the books for two weeks, Tom. Remember to return them
on
time.
10. The firefighters were so brave that they saved twelve people in the fire
in
total.
答案: II.6.in 7.of 8.As 9.on 10.in
Ⅲ. 根据汉语意思完成句子
11. 那位年轻男子十七岁时决定成为一名歌手。
The young man decided to become a singer
at
the/his
age
of
17.
12. 张先生出生在石家庄。
Mr Zhang
was
born
in
Shijiazhuang.
13. (河北保定期末)你最好和你的父母保持联系。
You'd better
stay/keep
in
touch
with
your parents.
14. 她每天平均跑5千米左右。
She runs
on
average
about 5 kilo- metres a day.
15. 遗憾的是,一共只有六首曲子被录下来。
It is a pity that only six pieces of music
in
total
were recorded.
答案: III.11.at the/his age of
12.was born in
13.stay/keep in touch with
14.on average 15.in total
Ⅳ. 阅读理解
Tang Heshun is a postman in Lanzhou. Every Monday, Wednesday and Friday, he walks from one place to another with a green bag to deliver mail, even if it's rainy or snowy.
Thirteen years ago, Tang's cousin stopped working as a postman because of a health prob- lem, and hoped Tang would take over his job. Tang always thought it would be good to do something for the villagers, so he said yes.
For many years, whenever he wanted to stop the work because of the bad weather, he would think about his cousin who was his mod- el(榜样).
Tang still remembers the frightening expe- rience of falling into a 2-metre-deep hole when he was working. He almost died that day. He went back home later than usual and then his family knew what had happened to him.
“My family told me to stop the work,” Tang said. “I also started to think about stop- ping it. Then one day, I delivered an admission letter to college(大学录取通知书). I'll never forget the light in the villager's eyes.”
After many years, Tang now knows the roads well. When working, he talks to the vil- lagers about what's going on in cities. “Tang is so nice and hard-working. He is like a link be- tween me and the outside world,” said Wang Haozhong, a villager.
(
B
)16. Why did Tang Heshun become a postman?
A. Because he liked walking in bad weather.
B. Because his cousin was ill and he wanted to help villagers.
C. Because he needed more money for his family.
D. Because his cousin taught him how to deliver mail.
(
A
)17. What does the underlined word “frighte- ning” mean?
A. Awful.
B. Surprising.
C. Helpful.
D. Fantastic.
(
C
)18. Which paragraph shows the reason why Tang didn't stop the work?
A. Paragraph 2.
B. Paragraph 4.
C. Paragraph 5.
D. Paragraph 6.
(
B
)19. What's the best title for the passage?
A. Poor villages in Lanzhou.
B. A hard-working postman.
C. A difficult and meaningless job.
D. A bad working experience.
答案: IV.16—19 BACB

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭