2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅵ. 短文填空
Hello, everyone! Nice 31 (meet) you. My name is Mary Smith. Mary is my 32 (one) name and Smith is my last name. I’m 33 American girl. I want (想) to say something(某事) about my family.
Look! Here is a photo 34 my family. These are my 35 (grandparent), Peter and Lily. They 36 (be) 73 years old. This is my father, and 37 (he) name is Bob. This is my mother, and 38 (she) name is Alice. These are my uncle 39 aunt. My 40 (uncle) name is Tony and my aunt’s name is Emily. The girl 41 red is their daughter, Lisa. She is my cousin. Who are 42 (that) boys? They are Mike and Frank. Mike is my brother and Frank is Lisa’s brother. They like 43 (play) football. They often play it 44 class. They can play it very 45 (good).
31.
34.
37.
40.
43.
Hello, everyone! Nice 31 (meet) you. My name is Mary Smith. Mary is my 32 (one) name and Smith is my last name. I’m 33 American girl. I want (想) to say something(某事) about my family.
Look! Here is a photo 34 my family. These are my 35 (grandparent), Peter and Lily. They 36 (be) 73 years old. This is my father, and 37 (he) name is Bob. This is my mother, and 38 (she) name is Alice. These are my uncle 39 aunt. My 40 (uncle) name is Tony and my aunt’s name is Emily. The girl 41 red is their daughter, Lisa. She is my cousin. Who are 42 (that) boys? They are Mike and Frank. Mike is my brother and Frank is Lisa’s brother. They like 43 (play) football. They often play it 44 class. They can play it very 45 (good).
31.
to meet
32. first
33. an
34.
of
35. grandparents
36. are
37.
his
38. her
39. and
40.
uncle's
41. in
42. those
43.
playing
44. after
45. well
答案:
VI.31.to meet 32.first 33.an 34.of 35.grandparents 36.are 37.his 38.her 39.and 40.uncle’s 41.in 42.those 43.playing 44.after 45.well
Ⅶ. 阅读理解
Hello, everyone! Nice to meet you. My name is Jim. Green is my last name. I am from England. But now, I’m in Taiyuan with my parents. I also have a brother and a sister. Here are two photos of my family. Look at the first photo. This is my brother. His name is Jack. He is in my school, too. Who’s this girl in a purple jacket? Oh, she is my sister. Her name’s Linda. Purple is her favourite colour. She has a purple schoolbag. In the next photo, you can see my parents. Oh, my cat Mimi is in the photo, too.
(
A. They are in Taiyuan.
B. They are in England.
C. They are in the school.
D. They are in New York.
(
A. Linda’s father.
B. Linda’s mother.
C. Jack’s friend.
D. Jack’s brother.
(
A. Four.
B. Five.
C. Six.
D. Seven.
(
A. It’s red.
B. It’s yellow.
C. It’s purple.
D. It’s green.
(
A. My Parents
B. My Brother
C. My Family
D. My Friends
Hello, everyone! Nice to meet you. My name is Jim. Green is my last name. I am from England. But now, I’m in Taiyuan with my parents. I also have a brother and a sister. Here are two photos of my family. Look at the first photo. This is my brother. His name is Jack. He is in my school, too. Who’s this girl in a purple jacket? Oh, she is my sister. Her name’s Linda. Purple is her favourite colour. She has a purple schoolbag. In the next photo, you can see my parents. Oh, my cat Mimi is in the photo, too.
(
A
)46. Where are Jim’s parents now?A. They are in Taiyuan.
B. They are in England.
C. They are in the school.
D. They are in New York.
(
D
)47. Who is Jim?A. Linda’s father.
B. Linda’s mother.
C. Jack’s friend.
D. Jack’s brother.
(
B
)48. How many people are there in Jim’s family?A. Four.
B. Five.
C. Six.
D. Seven.
(
C
)49. What colour is Linda’s schoolbag?A. It’s red.
B. It’s yellow.
C. It’s purple.
D. It’s green.
(
C
)50. What is the best title for the passage?A. My Parents
B. My Brother
C. My Family
D. My Friends
答案:
VII.46.A[提示:细节理解题。根据文中的“I’m in Taiyuan with my parents”可知,答案为A。] 47.D[提示:推理判断题。根据文中的“My name is Jim.”和“This is my brother. His name is Jack.”可知,Jim是Jack哥哥。故选D。] 48.B[提示:细节理解题。根据“But now,I’m in Taiyuan with my parents. I also have a brother and a sister.”可知,他家有五口人。故选B。] 49.C[提示:细节理解题。根据“She has a purple schoolbag.”可知,答案为C。] 50.C[提示:标题归纳题。通读全文可知,文章描述的是一家人。故选C。]
Ⅷ. 阅读表达
What Is Family?
Everybody has his own(自己的) family. What is family? I don’t think everyone really knows. There are six letters in the word “FAMILY”. I think “F” means “father”, “A” means “and”, “M” means “mother”, “I” means “I”, “L” means “love” and “Y” means “you”. So “FAMILY” is the short form of “Father and Mother, I love you. ” Don’t you think so? Father and Mother love us, and we love Father and Mother. That’s a happy family.
51~55 题简略回答问题。
51. What does everyone have?
52. Does the writer think everyone knows what family is?
53. How many letters are there in the word “FAMILY”?____________
54. What does “A” mean?____________
55. Do you love your family? Why?
What Is Family?
Everybody has his own(自己的) family. What is family? I don’t think everyone really knows. There are six letters in the word “FAMILY”. I think “F” means “father”, “A” means “and”, “M” means “mother”, “I” means “I”, “L” means “love” and “Y” means “you”. So “FAMILY” is the short form of “Father and Mother, I love you. ” Don’t you think so? Father and Mother love us, and we love Father and Mother. That’s a happy family.
51~55 题简略回答问题。
51. What does everyone have?
Everyone has his own family.
52. Does the writer think everyone knows what family is?
No,he/she doesn't.
53. How many letters are there in the word “FAMILY”?____________
54. What does “A” mean?____________
55. Do you love your family? Why?
Yes,I do. Because I have a happy family./Yes,I do. Because my father loves my mother./…(答案不唯一)
答案:
VIII.51.Everyone has his own family. 52.No,he/she doesn’t. 53.Six./6. 54.And. 55.Yes,I do. Because I have a happy family./Yes,I do. Because my father loves my mother./…(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看