2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版》

Ⅵ. 完形填空

Jack is my cousin. He likes music. He plays 31 drums well. He has a band (乐队) with his
friends, Dave and Linda. They want to 32 the music club at school. Dave is good 33
singing and dancing. Linda can play the piano 34. They 35 other students. These students all like their band. Their band doesn't have a name, so they want a good name for it. They 36 and play their own
(自己的) songs.
They don't have 37 to play musical instruments at school, so they always play them at
weekends. Mr Li is a great music teacher. He teaches them 38 all kinds of instruments. He 39 them with songs. They play for three hours at weekends. With the help of Mr Li, Jack, Dave and Linda 40 with some singers and musicians. They also want to sing along with them one day.
(
C
)31. A. a
B. an
C. the
D. /
(
C
)32. A. join in
B. get
C. join
D. take part in
()33. A. at
B. to
C. for
D. with
()34. A. good
B. little
C. much
D. well
()35. A. are good for
B. are good with
C. do well in
D. are bad for
()36. A. write
B. ask
C. teach
D. dance
()37. A. money
B. time
C. fun
D. homework
(
C
)38. A. play
B. plays
C. to play
D. difficult
()39. A. helps
B. likes
C. needs
D. tells
()40. A. play games
B. tell stories
C. do kung fu
D. make friends
答案: VI.31.C[提示:考查冠词辨析。句意:他鼓打得很好。play与乐器名词连用时,乐器名词前加定冠词the。故选C。] 32.C[提示:考查动词(短语)辨析。句意:他们想加入学校的音乐俱乐部。join指加入某个组织或俱乐部,join in/take part in指参加某个活动。故选C。] 33.A[提示:考查介词辨析。句意:Dave擅长唱歌和跳舞。be good at擅长。故选A。] 34.D[提示:句意:Linda钢琴弹得很好。修饰动词play,应用副词。故选D。] 35.B[提示:考查短语辨析。后面提到其他学生都喜欢这个乐队,说明乐队成员与学生关系很好。be good for对……有好处;be good with sb与某人相处得好;do well in擅长;be bad for……有害。故选B。]
36.A[提示:考查动词辨析。句意:他们创作和演奏自己的歌曲。根据“play their own songs”可知,此处说的是创作自己的歌曲。故选A。] 37.B[提示:考查名词辨析。句意:他们没有时间在学校演奏乐器……。根据“so they always play them at weekends”可知,他们在学校没有时间。故选B。] 38.C[提示:考查不定式。teach sb to do sth教某人去做某事。故选C。] 39.A[提示:考查动词辨析。句意:他帮助他们唱歌。help sb with sth在某方面帮助某人。故选A。] 40.D[提示:考查动词短语辨析。根据“They also want to sing along with them one day.(他们也想有一天和他们一起唱歌。)”可知,要想一起唱歌,首先要交朋友。故选D。]
Ⅶ. 阅读理解
Welcome to the English Corner! You can learn English well here. In Room 101, you can know about the English Corner. If you want to join us, you need to start from here. The telephone number is 8543-6200. You can call us. Room 102 is for English speaking. All teachers are from the US. You can ask them questions in this room or call them at 8543-6210. The telephone number of Room 103 is 8543-6220. If you join us, you can read English books here. Room 104 is for English writing from Monday to Friday. You can find many beautiful English passages (文章) on the wall. And you can also make friends here. Come and join us!
(
A
)41. If Tom wants to join the English Corner, which room can he start?
A. Room 101.
B. Room 102.
C. Room 103.
D. Room 104.
()42. What is Room 101's telephone number?
A. 8543-6210.
B. 8543-6220.
C. 8543-6200.
D. 8543-5420.
()43. Where is Tom, a teacher in Room 102, from?
A. China.
B. The US.
C. Australia.
D. Canada.
()44. What can you do in Room 103?
A. Learn about the English Corner.
B. Ask teachers questions.
C. Read English books.
D. Play computer games.
()45. What can you know from the passage?
A. I can call Room 102 at 8543-6230.
B. I can't go to Room 104 on Monday.
C. Room 101 is for English writing.
D. I can see English passages in Room 104.
答案: Ⅶ.41.A[提示:细节理解题。根据“In Room 101,you can know about the English Corner. If you want to join us,you need to start from here.”可知,加入英语角应从101室开始。故选A。] 42.C[提示:细节理解题。根据“In Room 101,you can know about the English Corner. If you want to join us,you need to start from here.The telephone number is 8543-6200.”可知,101室的电话是8543-6200。故选C。] 43.B[提示:推理判断题。根据“Room 102 is for English speaking. All teachers are from the US.”可知,102室的老师都来自美国,所以Tom来自美国。故选B。] 44.C[提示:细节理解题。根据“The telephone number of Room 103 is 8543-6220.If you join us,you can read English books here.”可知,在103室可以读英文书。故选C。] 45.D[提示:细节理解题。根据“Room 104 is for English writing from Monday to Friday. You can find many beautiful English passages on the wall.”可知,在104室可以看到英语文章。故选D。]

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭