2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新教材完全考卷七年级英语上册人教版河北专版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
Ⅶ. 完形填空
My name is David Brown. I'm fourteen years old. I have ______ happy family. I live with my grandparents and my parents. My grandfather is sixty. His birthday is ______ 10th October. My grandmother is sixty, too. ______ birthday is on 6th February. My ______ birthday is on 10th July. My mother's birthday is two months later. It's on 10th ______. We have a Family Day on 1st ______, the first day of a year. On that day, my mother ______ to go to the store with my grandmother. They ______ some new clothes and nice food for all of us. My grandfather goes to see his friends. My father is at home and cooks dinner. What do I do? I help my father make a big dinner. It is a good idea ______ a big dinner with my family. It is a relaxing and ______ day. Do you think so?
(
B. an
C. a
D. /
(
B. at
C. from
D. on
(
B. His
C. My
D. Your
(
B. fathers'
C. father's
D. fathers
(
B. August
C. September
D. July
(
B. January
C. February
D. November
(
B. comes
C. sounds
D. looks
(
B. buy
C. sell
D. want
(
B. eat
C. eating
D. eats
(
B. difficult
C. hard
D. happy
My name is David Brown. I'm fourteen years old. I have ______ happy family. I live with my grandparents and my parents. My grandfather is sixty. His birthday is ______ 10th October. My grandmother is sixty, too. ______ birthday is on 6th February. My ______ birthday is on 10th July. My mother's birthday is two months later. It's on 10th ______. We have a Family Day on 1st ______, the first day of a year. On that day, my mother ______ to go to the store with my grandmother. They ______ some new clothes and nice food for all of us. My grandfather goes to see his friends. My father is at home and cooks dinner. What do I do? I help my father make a big dinner. It is a good idea ______ a big dinner with my family. It is a relaxing and ______ day. Do you think so?
(
C
)36. A. theB. an
C. a
D. /
(
D
)37. A. inB. at
C. from
D. on
(
A
)38. A. HerB. His
C. My
D. Your
(
C
)39. A. fatherB. fathers'
C. father's
D. fathers
(
C
)40. A. JuneB. August
C. September
D. July
(
B
)41. A. DecemberB. January
C. February
D. November
(
A
)42. A. likesB. comes
C. sounds
D. looks
(
B
)43. A. needB. buy
C. sell
D. want
(
A
)44. A. to eatB. eat
C. eating
D. eats
(
D
)45. A. boringB. difficult
C. hard
D. happy
答案:
VII.36. C[提示:考查冠词辨析。句意:我有一个幸福的家庭。happy的发音以辅音音素开头,用冠词a。故选C。] 37. D[提示:考查介词辨析。在具体某一天前用介词on。故选D。] 38. A[提示:考查代词辨析。前面说奶奶,这里指她的生日,用her。故选A。]
39. C[提示:考查名词所有格。单人所有格在其后加's。故选C。] 40. C[提示:考查名词辨析。爸爸的生日是7月10日,妈妈的生日晚两个月,应该是9月10日。故选C。] 41. B[提示:考查名词辨析。根据后面的“the first day of a year”可知,一年的第一天是1月1日。故选B。] 42. A[提示:考查动词辨析。句意:在那天,我的妈妈喜欢和奶奶一起去商店。根据句意可知选A。] 43. B[提示:考查动词辨析。句意:她们为我们所有人买新衣服和美味的食物。根据句意可知选B。] 44. A[提示:考查不定式。“It's + 名词短语 + to do sth.”意为“做某事是……”。It作形式主语。故选A。] 45. D[提示:考查形容词辨析。句意:它是放松且快乐的一天。根据句意可知选D。]
39. C[提示:考查名词所有格。单人所有格在其后加's。故选C。] 40. C[提示:考查名词辨析。爸爸的生日是7月10日,妈妈的生日晚两个月,应该是9月10日。故选C。] 41. B[提示:考查名词辨析。根据后面的“the first day of a year”可知,一年的第一天是1月1日。故选B。] 42. A[提示:考查动词辨析。句意:在那天,我的妈妈喜欢和奶奶一起去商店。根据句意可知选A。] 43. B[提示:考查动词辨析。句意:她们为我们所有人买新衣服和美味的食物。根据句意可知选B。] 44. A[提示:考查不定式。“It's + 名词短语 + to do sth.”意为“做某事是……”。It作形式主语。故选A。] 45. D[提示:考查形容词辨析。句意:它是放松且快乐的一天。根据句意可知选D。]
Ⅷ. 短文填空
Hello, my name is Mary Brown. Mary is my ______ (one) name. I'm thirteen. My birthday is on May the ______ (twelve). Today is my birthday. In the morning, my parents take me to ______ clothes store and buy a yellow skirt ______ me. I like it very much. They also decorate (装饰) the house with some things such as ______ (colour) balloons and flowers ______ (make) it more beautiful. In the afternoon, I go to the library and read a book. It's very ______ (interest). ______ the evening, we have a party at home. My ______ (friend) Gina, Eric ______ Jenny come to my party. They give (给) ______ (I) a birthday card. It's very nice. They ______ (sing) a song for me, too. We play games ______ (happy). How happy we ______ (be)! Can you tell me about ______ (you) birthday?
46.
49.
52.
55.
58.
Hello, my name is Mary Brown. Mary is my ______ (one) name. I'm thirteen. My birthday is on May the ______ (twelve). Today is my birthday. In the morning, my parents take me to ______ clothes store and buy a yellow skirt ______ me. I like it very much. They also decorate (装饰) the house with some things such as ______ (colour) balloons and flowers ______ (make) it more beautiful. In the afternoon, I go to the library and read a book. It's very ______ (interest). ______ the evening, we have a party at home. My ______ (friend) Gina, Eric ______ Jenny come to my party. They give (给) ______ (I) a birthday card. It's very nice. They ______ (sing) a song for me, too. We play games ______ (happy). How happy we ______ (be)! Can you tell me about ______ (you) birthday?
46.
first
47. twelfth
48. a
49.
for
50. colourful
51. to make
52.
interesting
53. In
54. friends
55.
and
56. me
57. sing
58.
happily
59. are
60. your
答案:
VIII.46. first 47. twelfth 48. a 49. for 50. colourful 51. to make 52. interesting 53. In 54. friends 55. and 56. me 57. sing 58. happily 59. are 60. your
Ⅸ. 阅读理解
It is 12th February. It's my friend Jenny's thirteenth birthday. She has three good friends. They are Lily, Jack and me. She asks us to come to her party. And we want to buy some gifts for her.
Lily knows Jenny likes playing tennis very much, so she buys a tennis ball for her. Jack thinks Jenny's favourite fruits are strawberries and pears, so he buys some strawberries and pears for her. For me, I buy her a red skirt. She likes skirts and her favourite colour is red. I think she likes the skirt.
At seven, we go to her home. When she sees us, she is really happy. She thanks us for the gifts and coming to her party. We have dinner at her home. And we say “Happy birthday” to her! We are all happy at the party.
(
A. She's 10.
B. She's 11.
C. She's 12.
D. She's 13.
(
A. A ball.
B. Some pears.
C. A skirt.
D. A shirt.
(
A. 鲜花
B. 杂志
C. 礼物
D. 玩具
(
A. Jenny doesn't like pears.
B. Jenny has a birthday party at home.
C. Jenny likes blue best.
D. Jenny has two friends.
(
A. Jenny's friends.
B. Jenny's birthday.
C. Jenny's clothes.
D. Jenny's dinner.
It is 12th February. It's my friend Jenny's thirteenth birthday. She has three good friends. They are Lily, Jack and me. She asks us to come to her party. And we want to buy some gifts for her.
Lily knows Jenny likes playing tennis very much, so she buys a tennis ball for her. Jack thinks Jenny's favourite fruits are strawberries and pears, so he buys some strawberries and pears for her. For me, I buy her a red skirt. She likes skirts and her favourite colour is red. I think she likes the skirt.
At seven, we go to her home. When she sees us, she is really happy. She thanks us for the gifts and coming to her party. We have dinner at her home. And we say “Happy birthday” to her! We are all happy at the party.
(
D
)61. How old is Jenny?A. She's 10.
B. She's 11.
C. She's 12.
D. She's 13.
(
A
)62. What does Lily buy for Jenny?A. A ball.
B. Some pears.
C. A skirt.
D. A shirt.
(
C
)63. What does the underlined word “gifts” mean in Chinese?A. 鲜花
B. 杂志
C. 礼物
D. 玩具
(
B
)64. What can we know?A. Jenny doesn't like pears.
B. Jenny has a birthday party at home.
C. Jenny likes blue best.
D. Jenny has two friends.
(
B
)65. What is this passage mainly (主要) about?A. Jenny's friends.
B. Jenny's birthday.
C. Jenny's clothes.
D. Jenny's dinner.
答案:
IX.61. D[提示:细节理解题。根据第一段中的“It's my friend Jenny's thirteenth birthday.”可知,答案为D。] 62. A[提示:细节理解题。根据第二段中的“Lily knows Jenny likes playing tennis very much, so she buys a tennis ball for her.”可知,答案为A。] 63. C[提示:词义猜测题。根据下文大家买东西可知,是买礼物。故选C。]
64. B[提示:推理判断题。根据“At seven,we go to her home.”及“She thanks us for the gifts and coming to her party.”可知,Jenny在家办了一个聚会。故选B。] 65. B[提示:主旨大意题。通读全文可知,本文讲述的是Jenny的生日。故选B。]
64. B[提示:推理判断题。根据“At seven,we go to her home.”及“She thanks us for the gifts and coming to her party.”可知,Jenny在家办了一个聚会。故选B。] 65. B[提示:主旨大意题。通读全文可知,本文讲述的是Jenny的生日。故选B。]
查看更多完整答案,请扫码查看