2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年绿色通道45分钟课时作业与单元测评高中英语选择性必修第三册人教版》

B
(2025·江西部分学校高二联考)When my daughter was seven years old, she came home from soccer practice clearly downhearted. When asked, she told me what a teammate said:her teeth were too yellow. My heart broke for her.
As parents, we try to keep our kids safe, but we can’t always be there to protect our kids from unkind words. I tried to console my daughter. I told her that she has a beautiful smile with nice, strong, healthy teeth. I told her not to let someone else’s criticisms influence her. On the inside, though, I worried. From my youth, I’ve struggled with the concept that my self-worth was directly related to my physical appearance.
When I became a mum, I was afraid that this concept would take root in my daughter. I wanted to protect her little ears from unkind words that might skew(歪曲) her idea of self-worth. I wanted to protect her little eyes from unrealistic beauty standards set by magazines, television, and movies. I wanted to protect her little heart from being broken by the thought that she didn’t live up to the standards in some way.
How, then, can we teach our kids that they are much more than their appearance? We can start by modelling kindness, and self-acceptance in our own lives. Kids tend to copy what adults do and say, so be careful. If we are putting ourselves down, our kids will follow in our footsteps. Instead, adopt a positive attitude when it comes to your own self-worth. Praise kids for their acts of kindness, like sharing with a friend or helping a family member without being asked and talk to them about how it makes them feel.
It’s a hard thing for parents to teach kids to be confident in their own skin and to pay more attention to their inner beauty than outward appearance. It’s also worthy of note that there’s nothing wrong with telling your kids they are beautiful. I tell my kids that they’re beautiful all the time. Hopefully, in doing so, they’ll begin to understand that there’s so much more to them than just their shells.
24. What does the underlined word “console” in Paragraph 1 probably mean?
A. Influence.
B. Comfort.
C. Accompany.
D. Criticise.
25. What does the author try to express in Paragraph 2?
A. Her expectation for her daughter’s future.
B. Her concerns about her daughter’s growth.
C. Her hope to protect her kid from falling ill.
D. Her attempts to keep her daughter energetic.
26. How should we educate our kids about self-worth according to the author?
A. By delivering a speech to them.
B. By sharing our ideas with them.
C. By accepting all their decisions.
D. By setting a good example to them.
27. What does the author advise us to do in the last paragraph?
A. Encourage kids to ignore the outer beauty.
B. Avoid praising the appearance of our kids.
C. Teach our kids the significance of inner beauty.
D. Try to listen to our kids as much as possible.
答案: 语篇导读 本文是一篇夹叙夹议文。文章通过作者的女儿被队友评价外表的话语所伤害这件事引出了对孩子自我价值教育的思考。
24.B 词义猜测题。根据画线词所在句上文“我为她心碎了。作为父母,我们努力保护孩子的安全,但我们不能总是在那里保护孩子免受不友善的话的伤害”及下文“我告诉她,她有一个美丽的微笑和漂亮、坚固、健康的牙齿。我告诉她不要让别人的批评影响到她”等内容可推知,当知道孩子被队友的话伤害后,作者尽力安慰她。故画线词与 comfort“安慰”意思相近。故选B。
25.B 推理判断题。根据第一段最后一句“从我年轻的时候起,我就一直纠结于这样一个概念,即我的自我价值与我的外表直接相关”及第二段第一句“当我成为一名母亲时,我害怕这种观念会在我的女儿身上扎根”以及下文描写妈妈想要对女儿做出的保护可推知,作者对于孩子的成长是很担忧的。故选B。
26.D 推理判断题。根据倒数第二段第二至四句“我们可以从在自己的生活中树立善良和自我接纳的榜样开始。孩子们倾向于模仿大人的言行,所以要小心。如果我们贬低自己,我们的孩子就会步我们的后尘”可推知,根据作者的想法,我们应该通过给孩子们树立一个好榜样来教育他们关注自我价值。故选D。
27.C 细节理解题。根据最后一段第一、二句“It’s a hard thing for parents to teach kids to be confident in their own skin and to pay more attention to their inner beauty than to outward appearance. It’s also worthy of note that there’s nothing wrong with telling your kids they are beautiful.”及最后一句“Hopefully,in doing so,they’ll begin to understand that there’s so much more to them than just their shells.”可知,作者建议我们要教给孩子内在美的重要性。故选C。
C
(2024·山东济南高二检测)Can you be too beautiful? It is hardly a problem that most of us have to bother about—as much as we might like to dream that it were the case.
Yet the blessings and curses of beauty have been a long-standing interest in psychology. Do those blessed with shiny faces and an attractive body live in a cloud of appreciation—or does it sometimes pay to be ordinary?
At the most basic level, beauty might be thought to carry a kind of halo(光环) around it; we see that someone beautiful has one good quality, and by association, our deep mind may assume that they have other good ones too.
Even in the courts, a pleasing appearance can work its magic. Attractive criminals are likely to get less strict sentences, or to escape punishment entirely; attractive plaintiffs(原告), meanwhile, are more likely to win their case and get bigger financial settlements. “It’s an effect seen everywhere,” says Walker, a social psychologist.
But if beauty pays in most circumstances, there are still situations where it can have opposite results. While attractive men may be considered better leaders, for instance, hidden sexist prejudices(偏见) can work against attractive women, making them less likely to be hired for high-level jobs that require power. And as you might expect, good-looking people of both sexes run into envy—one study found that if you are interviewed by someone of the same sex, they may be less likely to employ you if they judge that you are more attractive than they are.
More worryingly, being beautiful or handsome could harm your medical care. We tend to link good looks to health, meaning that illnesses are often taken less seriously when they affect the good-looking. When treating people for pain, for instance, doctors tend to take less care over the more attractive people.
Ultimately, scientists point out that focusing too much on your appearance can itself be harmful if it creates stress and anxiety—even for those already blessed with good looks. “If you are crazy about attractiveness, it may affect your experience and interactions,” a scientist says. It’s an outdated saying, but no amount of beauty can make up for a bad personality. As the writer Dorothy Parker put it so elegantly: “Beauty is only skin deep, but ugly goes clean to the bone.”
28. What can we learn from Paragraph 1?
A. Some people may be bothered by their unattractive appearance.
B. Most people are not afraid of being too beautiful.
C. We might always dream about being bothered by others.
D. Being too beautiful can be a problem bothering everyone.
29. Which is the benefit for beautiful people?
A. All attractive plaintiffs have more chances to get away with punishment.
B. Women with pleasing appearance will always be considered as better leaders.
C. Good-looking people are often regarded as having many good qualities.
D. Beautiful criminals are more likely to persuade the judge and win the case.
30. What’s the purpose of the underlined sentence in the last paragraph?
A. To encourage us to focus more on improving our personality.
B. To suggest that beauty can help make a better personality.
C. To persuade us to pay more attention to our looks from now on.
D. To ask ugly people to have more confidence in their personality.
31. What might be the best title for the passage?
A. Benefit Beauty Holds
B. Sexist Prejudice
C. Real Beauty
D. Beauty, a Blessing?
答案: 语篇导读 本文是一篇议论文。文章论述了美貌的有利方面和不利方面。科学家指出,过分关注自己的外表本身是有害的,而且无论多么美丽的外表也弥补不了性格上的缺陷,所以关键在于提高自身的素质。
28.B 细节理解题。根据第一段第二句可知,大部分人不担心变得过于美丽。故选B。
29.C 细节理解题。根据第三段可知,外表美丽的人往往被认为具有许多优秀的品质。故选C。
30.A 推理判断题。根据画线句上文“It’s an outdated saying,but no amount of beauty can make up for a bad personality.”可推知,画线句应与上文语义一致,鼓励人们提高自身的素质。故选A。
31.D 标题归纳题。根据第二段中的“Yet the blessings and curses of beauty have been a long-standing interest in psychology.”以及文章介绍的美貌的不利方面可知,D项“美丽,是幸事吗?”概括了全文内容,适合作为文章的标题。故选D。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭