2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版》

(2025·山东济南·高一检测) When my son Ryan was six years old and in first grade, his teacher, Nancy, talked to his class about developing countries and how they could help people, particularly children, in other parts of the world. She explained that besides not having toys or enough food, some of them didn’t even have clean water. For these children sitting in their comfortable classroom in Kemptville, Ontario, the idea of children not having any toys, or enough food or water, had a huge impact.
The principal had distributed a list that showed the costs of buying supplies in developing countries. A penny would buy a pencil, a dollar a hot meal, two dollars a blanket. Seventy dollars would buy a well. When Ryan heard people died because they didn’t have clean water, he was deeply affected. He came home that day and insisted he needed seventy dollars for class.
Mark and I discussed it, then explained to Ryan that seventy dollars was a lot of money. If he was really interested in doing something, however, he could earn it. He happily agreed, so we put an old cookie tin on top of the refrigerator and started giving him chores. He did chores for the neighbours and his grandparents, too. After four months, Ryan was nearing his goal.
In April 1998 we went for our meeting with WaterCan, a Canadian nonprofit organization providing clean water to people in developing countries. And Ryan brought his cookie tin full of money. Nicole, the director, and Helen, her assistant, thanked him and told him how important his donation was. Then they told us it would cost a lot more than 70 to build a well — in fact, it would cost 2,000.
Ryan wasn’t concerned and replied simply, “That’s okay. I’ll just do more chores!” News about what Ryan was doing got out, and soon we were getting calls from the media. When the Ottawa Citizen did a story on Ryan’s well, we began to receive donations at least once a week. People from all over were catching Ryan’s dream and were inspired to give.
1. What inspired Ryan to help kids in developing countries?
A. Parents’ support.
B. Ryan’s warm heart.
C. The principal’s list.
D. Nancy’s explanation.
2. What did Ryan decide to do to help the kids?
A. He planned to donate 70 to a charity.
B. He intended to pay for a well for the kids.
C. He desired to purchase hot meals for the kids.
D. He wanted to buy blankets and pencils for the kids.
3. What happened after the Ottawa Citizen did a story on Ryan’s well?
A. Donations were received once a month.
B. People were inspired to give a helping hand.
C. Ryan did more chores and donated more money.
D. The media called Ryan and his family frequently.
4. What’s the suitable title for the passage?
A. Ryan’s Well of Life.
B. A Joint Effort.
C. A Warm - hearted Kid.
D. Kids in Need.
答案: 【语篇解读】 本文是一篇记叙文。主要介绍了加拿大男孩Ryan通过自己的努力帮助非洲小孩喝上干净的水的故事。
1.D 细节理解题。根据第一段中的“She explained that besides not having toys or enough food,some of them didn’t even have clean water.For these children sitting in their comfortable classroom in Kemptville,Ontario,the idea of children not having any toys,or enough food or water,had a huge impact.(她解释说,除了没有玩具或足够的食物,他们中的一些人甚至没有干净的水。对于这些坐在安大略省肯普特维尔舒适教室里的孩子来说,孩子们没有任何玩具,没有足够的食物或水的想法产生了巨大的影响。)”可知,Ryan的老师Nancy对发展中国家的解释激励了他帮助发展中国家的孩子。故选D项。
2.B 细节理解题。根据第二段中的“Seventy dollars would buy a well.When Ryan heard people died because they didn’t have clean water,he was deeply affected.He came home that day and insisted he needed seventy dollars for class.(70美元可以买一口井。当Ryan听说有人因为没有干净的水而死亡时,他深受影响。那天他回到家,坚持说他需要70美元给班级。)”以及下文“When the Ottawa Citizen did a story on Ryan’s well(当《渥太华公民报》报道Ryan的水井时)”可知,Ryan决定为孩子们买一口井。故选B项。
3.B 细节理解题。根据最后一段中的“When the Ottawa Citizen did a story on Ryan’s well,we began to receive donations at least once a week.People from all over were catching Ryan’s dream and were inspired to give.(当《渥太华公民报》报道瑞安的水井时,我们开始每周至少收到一次捐款。来自世界各地的人们受到鼓舞,纷纷伸出援手帮助Ryan实现他的梦想。)”可知,《渥太华公民报》报道了Ryan的水井后,人们受到鼓舞伸出援手。故选B项。
4.A 主旨大意题。根据第一段中的“When my son Ryan was six years old and in first grade,his teacher,Nancy,talked to his class about developing countries and how they could help people,particularly children,in other parts of the world.(当我的儿子Ryan六岁上一年级时,他的老师Nancy向全班同学讲述了发展中国家以及它们如何帮助世界其他地区的人们,尤其是儿童。)”可知,本文主要讲的是六岁的孩子Ryan如何帮助发展中国家的人的故事。由下文可知,Ryan通过自己的努力帮助非洲孩子建水井,让他们喝上干净水。A项“Ryan’s Well of Life.”最能概括本文主旨。故选A项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭