2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
(2025·山东临沂·高一检测) It's time to go back to high school. Students are excited about the new beginning. But for many kids, the first day is more about friends than classes, and maybe with good reason. On that day, the teacher takes attendance (考勤), hands out books, and describes the teaching plan. If a student hears the same things in seven classes, you can't blame (责备) them for thinking it's going to be another long year. When the high schoolers' parents ask what they did in school, it's pretty likely that the answer will be “Nothing.”
It doesn't have to be this way. Kids always want exciting changes, and you can give them a taste of how interesting your course will be. One English teacher asks students to write 77 words about what they want to get out of her class. Then she reads their responses (回答) out aloud. She keeps the responses until the last day of the school year when she hands them back to students so they can see if they achieved what they wanted. After encouraging kids with a year - long game, she begins the English course.
On the first day of science, a teacher gives students 30 minutes to build something to im - prove people's lives. A history teacher organizes a debate on whether Swiss cheese is better than cheddar. In math class, another teacher puts students in groups of three, and gives them six mi - nutes to come up with as many answers as possi - ble to the question, “What is math good for?”
The new class activities are part of our school - wide movement to improve the first day of classes. Many teachers choose to use creative ways to encourage kids from day one. And all students seem to enjoy the changes. Quite a few parents told me that their kids said, “I think English (or math or biology or Spanish) is go - ing to be great!”
1. Which best describes the class on the first day of school in paragraph 1?
A. A bit strange.
B. Too boring.
C. Really wonderful.
D. Quite challenging.
(
2. What will the students find out in English class at the end of the school year?
A. If their expectations have been realized.
B. If their writing skills have improved.
C. If they can understand the 77 words.
D. If the teacher likes their responses.
(
3. What do the teachers in paragraph 3 have in common?
A. All ask students to work in groups.
B. All choose to do something exciting.
C. All hold discussions on teaching plans.
D. All try to improve students' creativity.
(
4. What is the author's attitude to the move - ment?
A. She shows little interest in it.
B. She feels surprised at it.
C. She is worried about it.
D. She supports it.
(
It doesn't have to be this way. Kids always want exciting changes, and you can give them a taste of how interesting your course will be. One English teacher asks students to write 77 words about what they want to get out of her class. Then she reads their responses (回答) out aloud. She keeps the responses until the last day of the school year when she hands them back to students so they can see if they achieved what they wanted. After encouraging kids with a year - long game, she begins the English course.
On the first day of science, a teacher gives students 30 minutes to build something to im - prove people's lives. A history teacher organizes a debate on whether Swiss cheese is better than cheddar. In math class, another teacher puts students in groups of three, and gives them six mi - nutes to come up with as many answers as possi - ble to the question, “What is math good for?”
The new class activities are part of our school - wide movement to improve the first day of classes. Many teachers choose to use creative ways to encourage kids from day one. And all students seem to enjoy the changes. Quite a few parents told me that their kids said, “I think English (or math or biology or Spanish) is go - ing to be great!”
1. Which best describes the class on the first day of school in paragraph 1?
A. A bit strange.
B. Too boring.
C. Really wonderful.
D. Quite challenging.
(
B
)2. What will the students find out in English class at the end of the school year?
A. If their expectations have been realized.
B. If their writing skills have improved.
C. If they can understand the 77 words.
D. If the teacher likes their responses.
(
A
)3. What do the teachers in paragraph 3 have in common?
A. All ask students to work in groups.
B. All choose to do something exciting.
C. All hold discussions on teaching plans.
D. All try to improve students' creativity.
(
B
)4. What is the author's attitude to the move - ment?
A. She shows little interest in it.
B. She feels surprised at it.
C. She is worried about it.
D. She supports it.
(
D
)
答案:
阅读理解
【语篇解读】 本文是说明文。介绍了高中开学第一天,各科老师如何让第一节课变得有趣。
1.B 推理判断题。根据第一段“On that day,the teacher takes attendance(考勤),hands out books,and describes the teaching plan. .... ,it’s pretty likely that the answer will be ‘Nothing.’(在那一天,老师点名,发书,并描述教学计划。如果一个学生在七节课上听到同样的事情,你不能责怪他们认为这将是又一个漫长的一年。当高中生的父母问他们在学校做了什么时,很可能答案是‘什么都没做。’)”可知,学生在七节课上听到同样的事情,应该觉得是无聊的。故选B项。
2.A 细节理解题。根据第二段“One English teacher asks students to write 77 words about what they want to get out of her class. .... if they achieved what they wanted.(一位英语老师要求学生写77个单词,说明他们想从她的课上得到什么。然后她大声读出他们的回答。她把这些回答保存到学年的最后一天,然后把它们交给学生,让他们看看自己是否达到了自己的目标。)”可知,在学年结束的时候,学生们会在英语课上发现他们的期望是否已经实现。故选A项。
3.B 推理判断题。根据第三段“On the first day of science,a teacher gives students 30 minutes to build something to improve people’s lives. .... ,and gives them six minutes to come up with as many answers as possible to the question,‘What is math good for?’(在科学课的第一天,老师给学生30分钟的时间来建造一些东西来改善人们的生活。一位历史老师组织了一场关于瑞士奶酪是否比切达奶酪更好的辩论。在数学课上,另一位老师把学生分成三人一组,给他们六分钟的时间来想出尽可能多的答案来回答这个问题:‘数学有什么好处?’)”可知,本段提到的老师的共同点是所有老师都选择做一些令人兴奋的事情。故选B项。
4.D 推理判断题。根据最后一段“The new class activities are part of our school wide movement to improve the first day of classes. .... ,‘I think English(or math or biology or Spanish)is going to be great!’(新的班级活动是我们全校范围内改善开学第一天的活动的一部分。许多老师从第一天起就选择用创造性的方法来鼓励孩子。所有的学生似乎都喜欢这些变化。不少家长告诉我,他们的孩子说:‘我认为英语(或数学、生物或西班牙语)会很棒!’)”可知,所有的学生似乎都喜欢这些变化,家长也告诉作者,他们的孩子认为某一学科会很棒。因此推断作者对开学第一天的活动是支持的。故选D项。
【语篇解读】 本文是说明文。介绍了高中开学第一天,各科老师如何让第一节课变得有趣。
1.B 推理判断题。根据第一段“On that day,the teacher takes attendance(考勤),hands out books,and describes the teaching plan. .... ,it’s pretty likely that the answer will be ‘Nothing.’(在那一天,老师点名,发书,并描述教学计划。如果一个学生在七节课上听到同样的事情,你不能责怪他们认为这将是又一个漫长的一年。当高中生的父母问他们在学校做了什么时,很可能答案是‘什么都没做。’)”可知,学生在七节课上听到同样的事情,应该觉得是无聊的。故选B项。
2.A 细节理解题。根据第二段“One English teacher asks students to write 77 words about what they want to get out of her class. .... if they achieved what they wanted.(一位英语老师要求学生写77个单词,说明他们想从她的课上得到什么。然后她大声读出他们的回答。她把这些回答保存到学年的最后一天,然后把它们交给学生,让他们看看自己是否达到了自己的目标。)”可知,在学年结束的时候,学生们会在英语课上发现他们的期望是否已经实现。故选A项。
3.B 推理判断题。根据第三段“On the first day of science,a teacher gives students 30 minutes to build something to improve people’s lives. .... ,and gives them six minutes to come up with as many answers as possible to the question,‘What is math good for?’(在科学课的第一天,老师给学生30分钟的时间来建造一些东西来改善人们的生活。一位历史老师组织了一场关于瑞士奶酪是否比切达奶酪更好的辩论。在数学课上,另一位老师把学生分成三人一组,给他们六分钟的时间来想出尽可能多的答案来回答这个问题:‘数学有什么好处?’)”可知,本段提到的老师的共同点是所有老师都选择做一些令人兴奋的事情。故选B项。
4.D 推理判断题。根据最后一段“The new class activities are part of our school wide movement to improve the first day of classes. .... ,‘I think English(or math or biology or Spanish)is going to be great!’(新的班级活动是我们全校范围内改善开学第一天的活动的一部分。许多老师从第一天起就选择用创造性的方法来鼓励孩子。所有的学生似乎都喜欢这些变化。不少家长告诉我,他们的孩子说:‘我认为英语(或数学、生物或西班牙语)会很棒!’)”可知,所有的学生似乎都喜欢这些变化,家长也告诉作者,他们的孩子认为某一学科会很棒。因此推断作者对开学第一天的活动是支持的。故选D项。
查看更多完整答案,请扫码查看