2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年优选课堂必刷题高一英语全一册人教版》

(2025·河南郑州·高一检测)
Best Places for Teens
Vista Verde Guest Ranch
What you can do here varies with the sea - son. Summer is for horses, cookouts, hiking and barn dances, while winter is for skiing, sleigh (雪橇) rides, hot baths and hot chocolates. The ranch even offers a tween club for ages 11 to 13 and a teen club for ages 14 to 17, both of which include activities like horseback riding, cow her - ding, paddle - boarding and late - night bonfires.
Club Med Resort
Club Med Resort offers a range of pro - grams created specifically for older children and teens. For ages 11 to 17, it offers Passworld spaces — customized areas for teens with sport - ing and artistic activities, dance floors, video games, and more. Teenagers can also try their luck on the high swing as they learn to balance, or simply enjoy relaxing along the beach.
Mohonk Mountain House
Surrounded by 40,000 acres of forest and protected wildlife, the House offers teens a natu - ral escape from the city life. The property's teen program, designed for kids ages 13 to 17, in - cludes tomahawk throwing, mountain bike tours, hiking, disc golf and more.
Grand Velas Resort
It offers tailored teen clubs for ages 13 to 18, offering extensive game rooms with pool ta - bles, air hockey, pingpong and more, along with karaoke sets and a dance floor. Teens who need a break from parents while on vacation can talk with new friends and enjoy teen - friendly snacks and cocktails while taking in beautiful ocean views a - long the beach.
1. What can teens do at Club Med Resort?
A. Enjoy swinging.
B. Go for sleigh rides.
C. Learn dancing from experts.
D. Take mountain bike tours.
2. Which of the following can best describe Mo - honk Mountain House?
A. The perfect environment to live in.
B. An escape from parents and school.
C. The best ground for hunting wildlife.
D. A relaxing place to get close to nature.
3. Which is suitable for 18 - year - old students?
A. Club Med Resort.
B. Grand Velas Resort.
C. Vista Verde Guest Ranch.
D. Mohonk Mountain House.
答案: 【语篇解读】 本文是一篇应用文。文章主要介绍了四个适合青少年度假的地点,并详细描述了每个地点的特色活动和设施,旨在向读者介绍并说明这些地方的独特之处和吸引力。
1.A 细节理解题。根据文章第二段“Teenagers can also try their luck on the high swing as they learn to balance,or simply enjoy relaxing along the beach.(青少年们也可以在学习平衡的过程中在高秋千上碰碰运气,或者只是在海滩上放松一下。)”可知,青少年可以在Club Med Resort享受荡秋千。故选A项。
2.D 细节理解题。根据文章第三段“Surrounded by 40,000 acres of forest and protected wildlife,the House offers teens a natural escape from the city life.(Mohonk Mountain House周围有40,000英亩的森林和受保护的野生动物,为青少年提供了一个自然逃离城市生活的地方。)”可知,Mohonk Mountain House是一个能够接近自然的放松的地方。故选D项。
3.B 细节理解题。根据文章最后一段“It offers tailored teen clubs for ages 13 to 18,offering extensive game rooms with pool tables,air hockey,pingpong and more,along with karaoke sets and a dance floor.(它为13至18岁的青少年提供量身定制的俱乐部,提供宽敞的游戏室,里面有台球桌、空气曲棍球、乒乓球等,还有卡拉ok设备和舞池。)”可知,Grand Velas Resort适合18岁的学生。故选B项。
(2024·新高考全国Ⅰ卷) Not all great writers are great spellers. If you want to be pub - lished, it's vital to submit a perfect, profession - ally presented manuscript (原稿). 1 No ed - itor is likely to tolerate a writer who does not take the trouble to spell words correctly.
I keep two reference books close - by on my desk: dictionary and thesaurus (同义词词典). I don't trust my laptop's spellchecker. 2 Of course, these days there are plenty of online dic - tionaries and thesauruses, but I'm old - fashioned enough to prefer a hard cover and pages I can leaf through with my fingers. I use the *Concise Oxford Dictionary* and the *Collins Thesaurus*.
3 It should give you a precise defini - tion of each word, thus differentiating it from other words whose meanings are similar, but not identical. It will also usually show how the word is pronounced.
In addition, I have an old two - volume copy of the *Shorter Oxford Dictionary*, picked up a few years ago in a bookshop sale for just 99 pence. Of course, with its 2,672 pages, it's not exactly short. It contains around 163, 000 words, plus word combinations and idiomatic phrases. 4 However, if I need to check the origin of a word or to look up examples of its usage, there's nothing better.
For well over a hundred years the most in - fluential English dictionary was Samuel Johnson's *Dictionary of the English Language* published in 1755. “To make dictionaries is dull (乏味) work,” wrote Johnson, illustrating one definition of “dull”. 5 A few minutes spent casting your eye over a page or two can be a re - warding experience.
A.I don't often use this dictionary.
B.It takes no account of the context.
C.But I still don't want to replace them.
D.But a dictionary can be a pleasure to read.
E.Of course, a dictionary is not only for spell - ing.
F.That means good grammar and no spelling mistakes.
G. Dictionaries don't always give you enough information.
答案: 【语篇解读】 这是一篇说明文。文章主要介绍了作者使用英语词典的经验和心得以及从中获得的乐趣。
1.F 上文“If you want to be published,it’s vital to submit a perfect,professionally presented manuscript.(如果你想发表,提交一份完美的、专业的手稿是至关重要的。)”提到了完美的、专业的手稿的重要性,手稿中不能有语法和拼写错误是专业的手稿的要求之一。F选项(这意味着语法正确,没有拼写错误。)是对手稿要求的进一步解释说明,符合题意。故选F项。
2.B 上文“I don’t trust my laptop’s spellchecker.(我不相信我笔记本电脑的拼写检查器。)”提到了作者不相信电脑的拼写检查器;下文“Of course,these days there are plenty of online dictionaries and the-sauruses,but I’m old-fashioned enough to prefer a hard cover and pages I can leaf through with my fingers.(当然,现在有很多在线词典和同义词库,但我是一个守旧的人,更喜欢精装的书和能用手指翻阅的书页。)”提到了作者更喜欢实体书和能用手指翻阅的书页,说明电子设备可能不会考虑上下文,所以B选项(它不考虑上下文。)解释了上文的原因,具有承上启下的作用。故选B项。
3.E 下文“It should give you a precise definition of each word,thus differentiating it from other words whose meanings are similar,but not identical.It will also usually show how the word is pronounced.(它应该给出每个单词的精确定义,从而将其与其他含义相似但不相同的单词区分开来。它通常还会显示单词的发音。)”提到了字典的功能,E选项(当然,字典不仅仅是用来拼写的。)提到了字典的部分功能,能引起下文内容。故选E项。
4.A 下文“However,if I need to check the origin of a word or to look up examples of its usage,there’s nothing better.(然而,如果我需要检查一个单词的来源或查找其用法的例子,没有什么比这更好的了。)”提到了字典的使用情况,A选项(我不经常用这本字典。)是对字典使用频率的说明,与下文构成转折关系。故选A项。
5.D 上文“‘To make dictionaries is dull(乏味)work,’wrote Johnson,illustrating one definition of ‘dull’.(约翰逊在解释‘dull’的一个定义时写道:‘编字典是件无聊(乏味)的工作。’)”提到了编写字典是件乏味的工作,下文“A few minutes spent casting your eye over a page or two can be a reward-ing experience.(花几分钟的时间浏览一两页是一种有益的体验。)”是作者对字典的评价,与上文的“乏味”形成对比,与上文构成转折关系。故选D项。

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭