2026年期末直通车九年级英语上册人教版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2026年期末直通车九年级英语上册人教版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2026年期末直通车九年级英语上册人教版》

D
Have you ever got that feeling that there aren't enough hours in the day? But then, you step outside into the countryside and everything seems slower. It's not just you—recent research shows that nature can regulate our sense of time.
For many of us, life is busy with work, home, and family, making us feel like we never have enough time. This time problem has become more serious as digital(数码的) technologies is becoming more popular. But recent research shows that nature might be the solution to our time problems. A psychologist(心理学家) named Richardo Correia from the University of Turku in Finland found that being in nature can change how we feel about time and even make us feel like we have more time.
Correia studied how people feel about time when they do different tasks(任务) in the city and in nature. He found that people always feel time goes more slowly in nature compared to the city. For example, people are more likely to think a walk in the countryside longer than a walk in the city. Similarly, doing tasks in green environments makes people feel time passes more slowly. Nature seems to slow down our sense of time.
Why does nature influence our sense of time? The way we experience time is shaped by our brains and the events going on in the world around us. As a result, feelings such as stress, worries and fear can distort(歪曲) our sense of the passage of time. The relaxing influence of natural environments may lower stress, resulting in a more stable(稳定的) experience of time.
(
C
)27. What does the underlined word “regulate” in Paragraph 1 probably mean?
A. Require.
B. Win.
C. Control.
D. Admire.
(
B
)28. What makes time problems more serious?
A. The natural world.
B. Digital technologies.
C. The air pollution.
D. People's sense of time.
(
A
)29. How does the writer organize Paragraph 3?
A. By giving examples.
B. By giving reasons.
C. By listing numbers.
D. By asking questions.
(
A
)30. What is the best title for the passage?
A. Why Not Be in Nature?
B. How Can We Use Time?
C. Where Should We Live?
D. What Makes You Stressed?
答案: 27-30 CBAA
第二节 任务型阅读(共 5 小题,每小题 2 分,满分 10 分)
阅读下面材料,从方框中所给的 A—E 五个选项中选出正确选项(其中一项是多余选项),将其序号填入第 31—34 小题,并回答第 35 小题。
Emilio Santana, 14, is a boy with a huge heart. He spent years growing out his hair just so he could cut it all off and gave it away to kids in need.
31.
C
“I started growing out my hair in the third grade,” Emilio said. “A little girl at the beach was going to the water. 32.
D
You could see how sad she was, so I felt sorry for her. It was then that I decided to grow out my hair so I could give it away to someone in need.”
33.
B
Emilio faced many problems. For example, he sometimes got bad comments(评论) from others. “Some people said boys shouldn't have long hair, but I don't care. As long as I could make somebody smile, I would keep doing it,” Emilio said.
Emilio's hard work finally paid off. His hair has been given away to Hair We Share, a nonprofit(非营利的) organization. It provides wigs(假发) for sick kids at no cost. 34.
A

Emilio hopes to meet the person who receives his hair. If he never does, he has a message for the kid. “I  really  hope  my  hair  brings  you  joy  and  puts  a  smile  on  your  face,” he said.
A. They lost their hair because of illness.
B. Growing out his hair wasn't always easy.
C. It all started with a little girl he saw years ago.
D. She took her hat off, and her hair went with it.
E. You  are  beautiful  either  way, with  hair  or  without  hair.
35. What does Emilio mean by saying “I really hope my hair brings you joy and puts a smile on your face”?(不超过 15 词)
Emilio is happy to help others.
答案: 31-34 CDBA 35.Emilio is happy to help others.(言之有理即可)

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭