2025年小学英语配套单元检测六年级上册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小学英语配套单元检测六年级上册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小学英语配套单元检测六年级上册》

七、阅读理解。(10 分)
A
It is important to deal with(处理) the rubbish in cities. Rubbish must be treated properly(正确地). Otherwise (否则),it may cause(引起) a lot of problems. It may pollute the air and water.
When people breathe the polluted air or drink the polluted water,they may get ill. Our city began to pay attention to the problem of rubbish many years ago.
As far as I know,some rubbish is sorted and sent to different factories. Rubbish,such as old newspaper and glass,is recycled. Some harmful rubbish is sent to a certain place and buried(埋藏). Waste air is cleaned before it goes into the air. Waste water is treated before it is poured into rivers. To protect the environment,the government passes laws to prevent(阻止) people from throwing rubbish everywhere. We should do our best to take good care of the environment and fight(对抗) pollution.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。(5 分)
( ) 1. Some rubbish can be reused.
( ) 2. Rubbish may pollute the air and water.
( ) 3. We have no idea how to deal with the rubbish and save our city.
( ) 4. To keep our city clean,we should not throw rubbish everywhere.
( ) 5. It isn't important to deal with the problem of rubbish in cities.
答案: 1. T
2. T
3. F
4. T
5. F
B
I am a bird. I fly in the sky. I like clouds. They are pretty. I live in a tree. The tree is near a river. There weren't any fish in the river a few years ago. There was only one tree. I felt lonely (孤单的). One day,I saw some students. They planted trees. They grew flowers too. I like the trees and the flowers. They are very beautiful. Then there are trees and flowers. There are many fish in the river. The air is cleaner and the clouds are whiter. Many birds come. I am happy.
根据短文内容,选择正确答案。(5 分)
( ) 1. In the passage,"I" am a ______.
A. fish
B. bird
C. tree
D. flower
( ) 2. Where is the tree?
A. Behind the river.
B. On the mountain.
C. Near the river.
D. In front of the river.
( ) 3. Were there any fish in the river at first?
A. No,there weren't.
B. Yes,there were.
C. No,there were.
D. We don't know.
( ) 4. Who planted the trees and flowers?
A. Some students.
B. Some men.
C. Some farmers.
D. Some farmers.
( ) 5. After reading this passage,what should we do?
A. Water the flowers and trees.
B. Buy flowers.
C. Walk on the grass.
D. Go fishing.
答案: 1. B
2. C
3. A
4. A
5. A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭