2025年小学英语配套单元检测六年级上册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小学英语配套单元检测六年级上册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小学英语配套单元检测六年级上册》

五、阅读理解。(21 分)
A
Today is the first day of school after the National Day holiday. In the playground, I met Liu Tao and we talked about his National Day holiday. Liu Tao went to Shanghai. On Monday, Liu Tao went to the Bund. There were a lot of ships and people there. In the evening, the Bund was very beautiful. On Tuesday, he visited the Shanghai Museum. He saw many interesting things. On Wednesday, he visited the Shanghai Oriental Pearl TV Tower(上海东方明珠广播电视塔). He took a lot of photos there. I think Liu Tao had a great holiday.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。(5 分)
( ) 1. Liu Tao went to Beijing for the National Day holiday.
( ) 2. Liu Tao went to the Bund on Tuesday.
( ) 3. There were many interesting things in the Shanghai Museum.
( ) 4. Liu Tao took many photos in Shanghai.
( ) 5. I met Liu Tao in the playground after the National Day holiday.
答案: 1. F
2. F
3. T
4. T
5. T
B
Mr Lee was in bed and was trying to sleep when he heard the bell(门铃) ring. He turned on the light and looked at his clock. It was twelve o'clock. "Who can it be at this time of night?" he thought. He decided(决定) to go and find out. So he got up, put on his dressing gown(睡袍) and went to the door. When he opened the door, he found nobody there. "That is very strange," he thought. Then he went back to his bedroom, took off his dressing gown, got back into bed, turned off the light and tried to go to sleep.
A few minutes later he heard the bell ring again. Mr Lee jumped out of bed very quickly and rushed(冲) to the door. He opened it, but again he found no one there. He closed the door and tried not to feel angry. Then he saw a piece of paper on the floor. He picked it up. There were some words on it, "It is now after midnight(午夜), so it is April Fool's Day(愚人节). Happy April Fool's Day!" "Oh, it was the English boy next door!" Mr Lee exclaimed(惊叫) and almost smiled. He went back to bed and fell asleep at once. The bell did not ring again.
根据短文内容,选择正确答案。(10 分)
( ) 1. When did Mr Lee go to bed?
A. Before twelve o'clock.
B. After twelve o'clock.
C. When the bell rang.
D. When he saw the boy.
( ) 2. Why did Mr Lee rush to the door when he heard the bell ring for the second time?
A. Because he wanted to see the piece of paper.
B. Because he wanted to find out who the visitor was.
C. Because he was afraid of the ring.
D. Because he was waiting for someone.
( ) 3. From this passage, we learn that we can ______ on April Fool's Day.
A. say "hello" to each other
B. dance and sing at night
C. play jokes on each other
D. send presents to children
( ) 4. How did Mr Lee feel when he saw the words on the paper?
A. He was unhappy.
B. He was very angry.
C. He was not angry and became happy.
D. He was tired and sleepy.
( ) 5. Mr Lee thought the English boy ______.
A. was a bad boy
B. was friendly to him
C. did a dangerous thing just now
D. had trouble sleeping tonight
答案: 1. A
2. B
3. C
4. C
5. B

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭