2025年小学英语配套单元检测六年级上册


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年小学英语配套单元检测六年级上册 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年小学英语配套单元检测六年级上册》

六、阅读理解。(18 分)
A
Happy Birthday! Do you want to have a special birthday? Have a look at our website!
Birthday party
The party will be at your home. We have parties for girls and boys.
Girls please visit www.g-birthday.com. Boys please visit www.b-birthday.com.
Birthday dinner
We have three kinds of set dinner(晚餐套餐) at the cost of $10 to $30 each.
Set A: $10 each Set B: $20 each Set C: $30 eachTel.: 6594876阅读材料,完成句子。(10 分)1. The advertisement is about celebrations(庆典).2. They have parties at c.3. There are d websites for girls and boys. O is www.g-birthday.com, and t o is www. b-birthday.com.4. There are kinds of set on the website.5. If you want Set C for ten people, you should pay $
答案: 1. birthday
2. your home
3. two; One; the other
4. three; dinner
5. 300
B
Long ago, there was a kind lady in the village. People called her Mrs Liu. She has a son to take care of.
During the day, she worked hard in the field(田地). At night, she made clothes carefully by the light of a candle(蜡烛). She did so for many years. When someone in the village needed help, Mrs Liu would always give a helping hand. If some people didn't have clothes, she would even(甚至) give them hers. People in the village thought she was very nice. But her son didn't understand her and was angry with her.
Three years after Mrs Liu's death, a big fire burned down (烧毁) the house of her son. The people in the village hurried to help him. They gave him clothes and helped make his house because they thought of Mrs Liu's kindness(善良).
From then on, Mrs Liu's son understood the importance of his mother's good deeds(行为).
(一)根据短文内容,用阿拉伯数字给下列图片排序。(5 分)
( )
( )
( )
( )
( )
(二)根据短文内容,选择正确答案。(3 分)
( ) 1. At first, how did Mrs Liu's son feel about his mother's kindness?
A. Thankful(感激的).
B. Angry.
C. Happy.
D. Hungry.
( ) 2. —Why did the people help Mrs Liu's son?
—Because .
A. he was nice
B. Mrs Liu was nice to them
C. they were rich
D. he was poor
( ) 3. What is the lesson of this story in Chinese?
A. 礼轻情意重
B. 雪中送炭
C. 善有善报
D. 锦上添花
答案: (一) 1 4 5 2 3
(二) 1. B 2. B 3. C

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭