2025年经纶学典课时作业八年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年经纶学典课时作业八年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年经纶学典课时作业八年级英语上册译林版》

四、根据汉语意思完成句子
1. 我期待有一天能回到故乡看看。
I'm
looking forward
to
going back
to my hometown one day.
2. 当你开心的时候,时光飞逝。
Time flies
when you are having fun.
3. 我以前从没煎过牛排,但今晚打算试一试。
I've never cooked a steak before, but I'm going to
have a go/have a try
tonight.
4. 在面对困难时,他总会竭尽全力。
He always tries his best
in the face of
difficulties.
5. 我们学校在美术课上鼓励实践学习,所以我们经常画画和雕刻。
Our school encourages
hands-on learning
in the art class, so we often paint and sculpt.
答案: 1. looking forward; going back 2. Time flies 3. have a go/have a try 4. in the face of 5. hands-on learning
五、阅读理解
What will you do with your uniform after middle school? Most students across China wave goodbye to their uniforms as soon as they leave school. But those in Shenzhen make an exception (例外). They love their uniforms and often wear them on weekends and holidays. Some even continue to wear their uniforms after graduation.
Students in many other cities do not like their uniforms. They find them neither fashionable nor comfortable. According to a survey, less than 30 percent of students in China are satisfied(满意的) with their school uniforms. So why are kids and teenagers in Shenzhen so proud to wear theirs? What makes such a big difference?
Shenzhen school uniforms were once like those in other cities. They came in many different styles. Some were unfashionable. But in 2002, a new rule changed everything. All public-school students in the city would wear the same uniform, no matter which school they were in.
To provide students with the best clothing for every season, uniform companies began to compete. They went after better designs and materials. The cost is also quite affordable. A pair of pure cotton long pants, for example, costs just 35 yuan. When a uniform is *worn out*, students don't have to go to their teachers for a new one. Instead, they can buy uniforms from large stores, stationery(文具) shops or online.
The next time you are at a tourist spot, don't be surprised if you see people of your age sporting blue-and-white school uniforms. ▲
(
A
)1. What is the main idea of the passage?
A. Shenzhen school uniforms are very successful.
B. Companies provide students with better uniforms.
C. Schools have great ideas to make popular uniforms.
D. The best pure cotton is used to make school uniforms.
(
C
)2. According to the passage, what did Shenzhen uniforms use to be like?
A. They were comfortable.
B. They came in only one style.
C. Some were unfashionable.
D. Over 30% of students said yes.
(
C
)3. What's the probable meaning of the underlined phrase “*worn out*”?
A. mashed
B. missing
C. broken
D. polluted
(
B
)4. Which of the following are mentioned in the fourth paragraph?
① designs ② factories ③ materials ④ price ⑤ service
A. ①②④⑤
B. ①③④⑤
C. ①②③④
D. ①②③⑤
(
D
)5. Which sentence of the following can be put into “▲”?
A. They are really beautiful and smart.
B. You can take pictures together.
C. You'd better make friends with them.
D. They are probably from Shenzhen.
答案: 1. A 2. C 3. C 4. B 5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭