2025年初中升高中衔接读本南京出版社九年级英语全一册通用版
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年初中升高中衔接读本南京出版社九年级英语全一册通用版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
第84页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Where you choose to stay can make or break your vacation experience. But even the most experienced travelers may not know the difference between the two main types of homes-away-from-home—hotels and motels. 1 The answer isn't as simple as you'd think.
These two types of lodging(住宿)have the same basic purpose—a place for travelers to sleep. 2 For instance,they came to be for different reasons,and at very different times.
The word “hotel” dates back to the 1600s and comes from a French word,hôtel. That word,just like the English one,referred to a place that provides lodging,meals,entertainment,and other services to travelers. 3 This word dates back to the 1920s and combines the words “hotel” and “motor”. As America's major highway system developed,so did motels,filling the need for roadside stops for motorists traveling cross-country.
4 Hotels tend to be built for longer stays,while motels are intended more for one-or two-night stops along a journey. Because of this,hotels are much more likely to have offerings like lounges,gyms,and entertainment.
5 Want the place you stay to be just as much a part of your travel experience as anything else? Choose a hotel,just need a place to pop in and out of to shower and sleep? A motel might be the better choice.
A. There are many secrets that hotels won't tell you.
B. But there are plenty of features that set them apart.
C. Have you ever stayed in a motel on your vacation?
D. Motels,on the other hand,are a much more recent lodging option.
E. Besides their first letters,is there any real difference between them?
F. So,in the end,it comes down to what you want from your trip and from your lodging.
G. There are also other differences that can help you figure out which type of place you're in.
【答案】1. E 2. B 3. D 4. G 5. F
【分析】本文属于说明文,介绍 hotel 和 motel 之间的区别。
【1】根据前一句,即使很多有经验的游客都不知道 hotel 和 motel 之间的区别,以及后一句不是你想象的那么简单,E 选项,除了第一个字母之外,有没有其他的区别呢?承接上下文,区别 hotel 和 motel。
【2】根据本句后文“For instance,they came to be for different reasons,and at very different times”可知,不同的原因和不同时候去 hotel 和 motel 也是不一样的,故可知,该句讲述两者之间的区别,B 选项符合句意。
【3】根据后文“This word dates back to the 1920s and combines the words(hotel)and ‘motor’”可知,该句讲述的是关于 motel 的信息,D 选项,另一方面,motel 是近代才开始的一种选择,开启 motel 的介绍。
【4】根据后文“Hotels tend to be built for longer stays,while motels are intended more for one-or two-night stops along a journey.”可知,本段在讲 hotel 和 motel 另外方面的不同。
【5】分析文章可知,本空位于文章结尾,是对前文的总结。
Where you choose to stay can make or break your vacation experience. But even the most experienced travelers may not know the difference between the two main types of homes-away-from-home—hotels and motels. 1 The answer isn't as simple as you'd think.
These two types of lodging(住宿)have the same basic purpose—a place for travelers to sleep. 2 For instance,they came to be for different reasons,and at very different times.
The word “hotel” dates back to the 1600s and comes from a French word,hôtel. That word,just like the English one,referred to a place that provides lodging,meals,entertainment,and other services to travelers. 3 This word dates back to the 1920s and combines the words “hotel” and “motor”. As America's major highway system developed,so did motels,filling the need for roadside stops for motorists traveling cross-country.
4 Hotels tend to be built for longer stays,while motels are intended more for one-or two-night stops along a journey. Because of this,hotels are much more likely to have offerings like lounges,gyms,and entertainment.
5 Want the place you stay to be just as much a part of your travel experience as anything else? Choose a hotel,just need a place to pop in and out of to shower and sleep? A motel might be the better choice.
A. There are many secrets that hotels won't tell you.
B. But there are plenty of features that set them apart.
C. Have you ever stayed in a motel on your vacation?
D. Motels,on the other hand,are a much more recent lodging option.
E. Besides their first letters,is there any real difference between them?
F. So,in the end,it comes down to what you want from your trip and from your lodging.
G. There are also other differences that can help you figure out which type of place you're in.
【答案】1. E 2. B 3. D 4. G 5. F
【分析】本文属于说明文,介绍 hotel 和 motel 之间的区别。
【1】根据前一句,即使很多有经验的游客都不知道 hotel 和 motel 之间的区别,以及后一句不是你想象的那么简单,E 选项,除了第一个字母之外,有没有其他的区别呢?承接上下文,区别 hotel 和 motel。
【2】根据本句后文“For instance,they came to be for different reasons,and at very different times”可知,不同的原因和不同时候去 hotel 和 motel 也是不一样的,故可知,该句讲述两者之间的区别,B 选项符合句意。
【3】根据后文“This word dates back to the 1920s and combines the words(hotel)and ‘motor’”可知,该句讲述的是关于 motel 的信息,D 选项,另一方面,motel 是近代才开始的一种选择,开启 motel 的介绍。
【4】根据后文“Hotels tend to be built for longer stays,while motels are intended more for one-or two-night stops along a journey.”可知,本段在讲 hotel 和 motel 另外方面的不同。
【5】分析文章可知,本空位于文章结尾,是对前文的总结。
答案:
【解析】:
这是一道阅读七选五的题目,主要考查学生对于文章逻辑关系的理解以及上下文推断能力。文章主要介绍了hotel和motel之间的区别。
1. 第一空前文提到即使是有经验的旅行者也可能不知道hotel和motel之间的区别,后文又说答案不是想象的那么简单,所以此处需要一个承上启下,提出关于两者区别的疑问,E选项“除了他们的首字母,他们之间真的有什么区别吗?”符合语境。
2. 第二空前文说两者有相同的基本目的,后文开始阐述它们的不同,所以此处需要一个转折,B选项“但是有很多特征使它们不同”能够很好地连接前后文。
3. 第三空前文介绍了hotel的词源,后文开始介绍motel的词源,所以此处需要一个引出motel词源的句子,D选项“另一方面,motel是更近期的住宿选择”符合语境。
4. 第四空后文开始详细列举hotel和motel的其他不同之处,所以此处需要一个引出其他区别的句子,G选项“还有其他区别可以帮助你弄清楚你在哪种地方”符合语境。
5. 第五空位于文章结尾,需要对前文进行总结,F选项“所以,最后,这取决于你从旅行和住宿中想要得到什么”总结了全文,符合语境。
【答案】:
1. E
2. B
3. D
4. G
5. F
这是一道阅读七选五的题目,主要考查学生对于文章逻辑关系的理解以及上下文推断能力。文章主要介绍了hotel和motel之间的区别。
1. 第一空前文提到即使是有经验的旅行者也可能不知道hotel和motel之间的区别,后文又说答案不是想象的那么简单,所以此处需要一个承上启下,提出关于两者区别的疑问,E选项“除了他们的首字母,他们之间真的有什么区别吗?”符合语境。
2. 第二空前文说两者有相同的基本目的,后文开始阐述它们的不同,所以此处需要一个转折,B选项“但是有很多特征使它们不同”能够很好地连接前后文。
3. 第三空前文介绍了hotel的词源,后文开始介绍motel的词源,所以此处需要一个引出motel词源的句子,D选项“另一方面,motel是更近期的住宿选择”符合语境。
4. 第四空后文开始详细列举hotel和motel的其他不同之处,所以此处需要一个引出其他区别的句子,G选项“还有其他区别可以帮助你弄清楚你在哪种地方”符合语境。
5. 第五空位于文章结尾,需要对前文进行总结,F选项“所以,最后,这取决于你从旅行和住宿中想要得到什么”总结了全文,符合语境。
【答案】:
1. E
2. B
3. D
4. G
5. F
查看更多完整答案,请扫码查看