第40页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
一、根据汉语意思写单词。
1.The traffic rules are made to ensure(确保)everyone's ______(安全).
2.The story was so touching that they all ______(哭)along with it.
3.I saw several ______(田野)full of flowers,and they're as colorful as the rainbow(彩虹).
4.Please be careful! There are ______(极小)pieces of glass on the floor.
5.Our school canceled the sports meeting because of the ______(很坏)weather yesterday.
6.Now the air is ______(严重)polluted.We have to take action to make it clean.
7.Sandy was able to recite(背诵)more than 50 Chinese ______(诗)when she was 5.
8.I ______(感到遗憾)to say that I couldn't help you.I advised you to ask Linda for help.
9.When I was sad,my mother always ______(拥抱)me with her arms and cheered me up.
10.He ______(举起)his hand into the air to get my attention and soon I noticed him.
1.The traffic rules are made to ensure(确保)everyone's ______(安全).
2.The story was so touching that they all ______(哭)along with it.
3.I saw several ______(田野)full of flowers,and they're as colorful as the rainbow(彩虹).
4.Please be careful! There are ______(极小)pieces of glass on the floor.
5.Our school canceled the sports meeting because of the ______(很坏)weather yesterday.
6.Now the air is ______(严重)polluted.We have to take action to make it clean.
7.Sandy was able to recite(背诵)more than 50 Chinese ______(诗)when she was 5.
8.I ______(感到遗憾)to say that I couldn't help you.I advised you to ask Linda for help.
9.When I was sad,my mother always ______(拥抱)me with her arms and cheered me up.
10.He ______(举起)his hand into the air to get my attention and soon I noticed him.
答案:
1.safety 2.cried 3.fields 4.tiny 5.awful 6.badly 7.poems 8.regretted 9.hugged 10.lifted
二、用括号中所给单词的适当形式填空。
11.Mrs. Sun looked at the broken window ______(angry).She wanted to know who did it.
12.______(teenager)should be encouraged to help their parents do chores at home.
13.She regrets ______(not take)her mother's advice.
14.People shouldn't be allowed ______(drive)a car without a driving license.
15.To keep fit,you should keep away from ______(smoke).
11.Mrs. Sun looked at the broken window ______(angry).She wanted to know who did it.
12.______(teenager)should be encouraged to help their parents do chores at home.
13.She regrets ______(not take)her mother's advice.
14.People shouldn't be allowed ______(drive)a car without a driving license.
15.To keep fit,you should keep away from ______(smoke).
答案:
11.angrily 12.Teenagers 13.not taking 14.to drive 15.smoking
三、根据句意,在空白处填入一个适当的词。
16.My parents don't allow me to stay ______ after ten at night.
17.It's impolite to talk ______ to your parents even though you have different opinions.
18.We have to go back ______ 9:00 p.m.,or we can't get in because the gate(大门)is closed.
19.Lisa gets up early every morning,so she is never late ______ school.
20.I didn't feel lonely anymore ______ making some friends in the new school.
16.My parents don't allow me to stay ______ after ten at night.
17.It's impolite to talk ______ to your parents even though you have different opinions.
18.We have to go back ______ 9:00 p.m.,or we can't get in because the gate(大门)is closed.
19.Lisa gets up early every morning,so she is never late ______ school.
20.I didn't feel lonely anymore ______ making some friends in the new school.
答案:
16.out 17.back 18.before/by 19.for 20.after
四、用括号中所给单词或词组的适当形式填空。每词(组)限用一次。
without doubt in person practice talk back grow up
Liu Yu is a fifteen-year-old boy from Shandong.He gets on with his parents.It is hard to believe that he used to 21.______ and didn't listen to his parents.He told his parents he wanted to be a professional runner when he 22.______. He spent plenty of time 23.______ running. However,his parents disagreed.They thought he should spend more time on his schoolwork.Then they talked with Liu Yu 24.______.Liu Yu realized his parents would always care about him. 25.______,his parents love him best.
without doubt in person practice talk back grow up
Liu Yu is a fifteen-year-old boy from Shandong.He gets on with his parents.It is hard to believe that he used to 21.______ and didn't listen to his parents.He told his parents he wanted to be a professional runner when he 22.______. He spent plenty of time 23.______ running. However,his parents disagreed.They thought he should spend more time on his schoolwork.Then they talked with Liu Yu 24.______.Liu Yu realized his parents would always care about him. 25.______,his parents love him best.
答案:
21.talk back 22.grew up 23.practicing 24.in person 25.Without doubt
B 提升能力
五、阅读理解。
“BANG!” the door caused a reverberation(回声).It was just standing there,with Dad standing on one side,and I on the other side.
We were both in great anger.“Jack! Never set foot in this house again!” shouted Dad.With tears in my eyes,I rushed out of the flat and ran along the street.
The street lights were shining,causing my feeling of sadness. I walked about,knowing nowhere to go.
A young father who held a child in his arm walked past me.I felt as if I saw my childhood from another space:happy and carefree.
But now ... I don't know whether it is because I have grown up or because Dad is getting old.We are just like two people coming from two different worlds.It feels like there is an iron door between us that can never be opened.I walked in the streets.My heart was frozen on this hot summer night.I walked on.There were fewer and fewer people on the streets. When I finally reached the apartment block in which I lived,I saw that light was still on.
I thought to myself,“Is Dad waiting for me or is he still angry with me?”
In fact,it was nothing.Perhaps Dad was throwing away some of his old stamps.Perhaps he thought they were useless.I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.
All the lights were off except Dad's.
Dad was always like this.Maybe he didn't know how to express himself.After shouting at me,he never showed any moments of regret. However,after an argument he has the habit of tucking(给……盖被子)me in while I am sleeping.He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.
The light was still on.“Am I wrong?” With the key in hand,I was as nervous as I had ever been.At last,I decided to open the door.As soon as I opened the door,tears ran down my cheeks. I suddenly realized that iron door that I have imagined between us did not exist at all.Love—It is second to none.
( )26.Jack felt ______ while walking alone on the streets.
A.lonely and sad
B.nervous and bored
C.worried and tired
D.afraid and weak
( )27.The underlined sentence in Paragraph 9 shows that ______.
A.it's Dad's way to express his regret and love
B.Dad felt worried about his son
C.Dad couldn't fall asleep after the argument
D.Dad didn't care what his son thought
( )28.Which of the following is the RIGHT order according to the passage?
a.I opened the door and went into the house.
b.Sadly,I ran out into the street.
c.I reached the place where I lived and saw the light was still on.
d.I walked about in the streets without any aim(目的).
A.bcda
B.bdca
C.bacd
D.bcad
( )29.From the passage,we can learn that ______.
A.Dad didn't agree with Jack's stamp collection
B.the story happened on a very cold evening
C.Dad is actually kind to his son in his heart
D.Jack had a failed and unhappy childhood
词汇积累
①carefree /'keəfri:/ adj. ______
②exist /ɪɡ'zɪst/ v. ______
Unit 7 Teenagers should be allowed to choose their own clothes. · 41
五、阅读理解。
“BANG!” the door caused a reverberation(回声).It was just standing there,with Dad standing on one side,and I on the other side.
We were both in great anger.“Jack! Never set foot in this house again!” shouted Dad.With tears in my eyes,I rushed out of the flat and ran along the street.
The street lights were shining,causing my feeling of sadness. I walked about,knowing nowhere to go.
A young father who held a child in his arm walked past me.I felt as if I saw my childhood from another space:happy and carefree.
But now ... I don't know whether it is because I have grown up or because Dad is getting old.We are just like two people coming from two different worlds.It feels like there is an iron door between us that can never be opened.I walked in the streets.My heart was frozen on this hot summer night.I walked on.There were fewer and fewer people on the streets. When I finally reached the apartment block in which I lived,I saw that light was still on.
I thought to myself,“Is Dad waiting for me or is he still angry with me?”
In fact,it was nothing.Perhaps Dad was throwing away some of his old stamps.Perhaps he thought they were useless.I never had the courage to tell him that I liked collecting stamps.
All the lights were off except Dad's.
Dad was always like this.Maybe he didn't know how to express himself.After shouting at me,he never showed any moments of regret. However,after an argument he has the habit of tucking(给……盖被子)me in while I am sleeping.He has been a leader for so long that telling everyone else what to do has become his second nature.
The light was still on.“Am I wrong?” With the key in hand,I was as nervous as I had ever been.At last,I decided to open the door.As soon as I opened the door,tears ran down my cheeks. I suddenly realized that iron door that I have imagined between us did not exist at all.Love—It is second to none.
( )26.Jack felt ______ while walking alone on the streets.
A.lonely and sad
B.nervous and bored
C.worried and tired
D.afraid and weak
( )27.The underlined sentence in Paragraph 9 shows that ______.
A.it's Dad's way to express his regret and love
B.Dad felt worried about his son
C.Dad couldn't fall asleep after the argument
D.Dad didn't care what his son thought
( )28.Which of the following is the RIGHT order according to the passage?
a.I opened the door and went into the house.
b.Sadly,I ran out into the street.
c.I reached the place where I lived and saw the light was still on.
d.I walked about in the streets without any aim(目的).
A.bcda
B.bdca
C.bacd
D.bcad
( )29.From the passage,we can learn that ______.
A.Dad didn't agree with Jack's stamp collection
B.the story happened on a very cold evening
C.Dad is actually kind to his son in his heart
D.Jack had a failed and unhappy childhood
词汇积累
①carefree /'keəfri:/ adj. ______
②exist /ɪɡ'zɪst/ v. ______
Unit 7 Teenagers should be allowed to choose their own clothes. · 41
答案:
26—29.AABC
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个年轻人与父亲发生争吵后离家出走,最终意识到父亲的爱并没有消失,只是表达方式不同的故事。
26.A【思路点拨】细节理解题。根据第三段“causing my feeling of sadness”可知,Jack 走在街上时心里非常难过和孤独。故选 A。
27.A【思路点拨】推理判断题。根据第九段“Maybe he didn't know how to express himself”可知,父亲悄悄为 Jack 盖被子是他表达悔意和爱的方式。故选 A。
28.B【思路点拨】细节理解题。根据第二段“ran along the street”,第三段“walked about, knowing nowhere to go”,第五段“the light was still on”和第十段“I opened the door”可知,事件的顺序为:Jack 因争吵而感到伤心并跑出家门,在街上漫无目的地走,走到家门口看到父亲房间的灯亮着,最终回到家。故选 B。
29.C【思路点拨】推理判断题。根据全文大意可知,父亲在内心深处对 Jack 很好。故选 C。
词汇积累
①carefree /'keəfri:/ adj. ______
②exist /ɪɡ'zɪst/ v. ______
【文章大意】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个年轻人与父亲发生争吵后离家出走,最终意识到父亲的爱并没有消失,只是表达方式不同的故事。
26.A【思路点拨】细节理解题。根据第三段“causing my feeling of sadness”可知,Jack 走在街上时心里非常难过和孤独。故选 A。
27.A【思路点拨】推理判断题。根据第九段“Maybe he didn't know how to express himself”可知,父亲悄悄为 Jack 盖被子是他表达悔意和爱的方式。故选 A。
28.B【思路点拨】细节理解题。根据第二段“ran along the street”,第三段“walked about, knowing nowhere to go”,第五段“the light was still on”和第十段“I opened the door”可知,事件的顺序为:Jack 因争吵而感到伤心并跑出家门,在街上漫无目的地走,走到家门口看到父亲房间的灯亮着,最终回到家。故选 B。
29.C【思路点拨】推理判断题。根据全文大意可知,父亲在内心深处对 Jack 很好。故选 C。
词汇积累
①carefree /'keəfri:/ adj. ______
②exist /ɪɡ'zɪst/ v. ______
查看更多完整答案,请扫码查看