第30页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
一、根据汉语意思写单词。
1.Rock is one of the most popular ______(形式)of music.
2.Suzy cut out some paper flowers with ______(剪刀).How beautiful!
3.The microwave oven(微波炉)is used for ______(加热)food.
4.It is wonderful to see so many ______(气球)rise into the blue sky.
5.The paper cutting is pretty ______(生气勃勃).It must be made by Mary.
1.Rock is one of the most popular ______(形式)of music.
2.Suzy cut out some paper flowers with ______(剪刀).How beautiful!
3.The microwave oven(微波炉)is used for ______(加热)food.
4.It is wonderful to see so many ______(气球)rise into the blue sky.
5.The paper cutting is pretty ______(生气勃勃).It must be made by Mary.
答案:
1.forms 2.scissors 3.heating 4.balloons 5.lively
二、用括号中所给单词的适当形式填空。
6.After I ______(complete)the exam paper,I handed it to the teacher.
7.This stadium ______(shape)just like a real lotus(莲花) by workers.
8.The math problem was so difficult that it took me about two hours ______(work) it out.
9.I think it is a symbol of good luck.It can bring us ______(happy).
10.There are a lot of ______(history) and cultural treasures in the Palace Museum.
6.After I ______(complete)the exam paper,I handed it to the teacher.
7.This stadium ______(shape)just like a real lotus(莲花) by workers.
8.The math problem was so difficult that it took me about two hours ______(work) it out.
9.I think it is a symbol of good luck.It can bring us ______(happy).
10.There are a lot of ______(history) and cultural treasures in the Palace Museum.
答案:
6.completed 7.is shaped 8.to work 9.happiness 10.historical
三、用方框中所给单词或词组的适当形式填空。每词(组)限用一次。
A
light cover fold it tradition
11.The mountain gets ______ name because it looks like five fingers.
12.He went into the dark room and then ______ the candles.
13.The surface of this old table ______ by dust.Let's clean it!
14.The oil paper umbrella is a ______ Chinese handicraft(手工艺品).
15.To make paper cuttings,the red paper ______ before it is cut.
B
in trouble good luck send out rise into fairy tale
16.Chinese people like red because it is a symbol of ______ in China.
17.Last night,when the lanterns slowly ______ the air,people made wishes.
18.These ______ reminded me of lots of sweet childhood memories.
19.When you are ______,you can ask your parents or teachers for help.
20.This tool was invented ______ messages at first in ancient times.
A
light cover fold it tradition
11.The mountain gets ______ name because it looks like five fingers.
12.He went into the dark room and then ______ the candles.
13.The surface of this old table ______ by dust.Let's clean it!
14.The oil paper umbrella is a ______ Chinese handicraft(手工艺品).
15.To make paper cuttings,the red paper ______ before it is cut.
B
in trouble good luck send out rise into fairy tale
16.Chinese people like red because it is a symbol of ______ in China.
17.Last night,when the lanterns slowly ______ the air,people made wishes.
18.These ______ reminded me of lots of sweet childhood memories.
19.When you are ______,you can ask your parents or teachers for help.
20.This tool was invented ______ messages at first in ancient times.
答案:
11.its 12.lit 13.is covered 14.traditional 15.is folded 16.good luck 17.rose into 18.fairy tales 19.in trouble 20.to send out
四、根据句意,在空白处填入一个适当的词。
21.The water is covered ______ ice.So it's difficult for white whales to breathe.
22.Red lanterns are regarded as symbols ______ happiness and good wishes.
23.In Chinese culture,tigers are seen ______ the king of beasts(野兽).
24.Mom,it's so tiring to wash clothes ______ hand. Can I use the washing machine?
25.The beautiful music turned the boring party ______ a fun activity.
21.The water is covered ______ ice.So it's difficult for white whales to breathe.
22.Red lanterns are regarded as symbols ______ happiness and good wishes.
23.In Chinese culture,tigers are seen ______ the king of beasts(野兽).
24.Mom,it's so tiring to wash clothes ______ hand. Can I use the washing machine?
25.The beautiful music turned the boring party ______ a fun activity.
答案:
21.with 22.of 23.as 24.by 25.into
五、阅读理解。
Gourds(葫芦) have a long history in China. People often use these special-shaped plants to cook delicious dishes. But today we are talking about the pyrography craft(烙画工艺)on gourds.
It's said that the craft could date back to the Western Han Dynasty,and it entered its golden age during the Qing Dynasty.Many cities of China like Tianjin and Beijing have such craft. ▲ As the fourth-generation inheritor in his family of Beijing's gourd-pyrography craft,Niu Chengguo has been working hard on the craft for decades(数十年).With his great love for beautiful things,Niu has kept improving his skills and created a lot of pieces of gourd works.
"When I was a little boy,I liked seeing my grandpa make lively patterns on gourds.I began studying how to create artworks under my grandpa when I was 11,"says Niu.
In 2009,Niu set up a gourd-craft group in his village,Dingjiazhuang in Shunyi District,Beijing.During the past decade,he has made great efforts to develop the group to help the villagers become rich by growing,processing and selling gourd crafts.So far,his gourd works have become popular both at home and abroad. They have sold well in many countries and places.Many pieces of works have been on show during cultural exchanges held by Beijing's government.As a result,the gourd-pyrography craft gets more popular.
In 2014,Niu started Beijing Gourd Art Manor to provide a platform to help visitors understand the beauty of gourd crafts.
In 2023,the village also continued to develop tourism by protecting and spreading its special crafts.
( )26.Which of the following can be put in the ▲ in Paragraph 2?
A.Gourds with paintings can be seen everywhere.
B.The pyrography craft is strange to most people.
C.Take the craft from Beijing as an example.
D.It's not so easy to make a piece of gourd work.
( )27.What does Paragraph 3 mainly talk about?
A.How lively the patterns on gourds are.
B.From whom and when Niu learnt the craft.
C.What Niu has done to improve the craft.
D.The history of the gourd-pyrography craft in Niu's family.
( )28.What can we learn from the passage?
A.The gourd-pyrography craft entered its golden age in the Western Han Dynasty.
B.Niu has done a lot to help villagers improve their living conditions.
C.Niu gives lessons to visitors to help them learn the gourd-pyrography craft.
D.Niu's gourd works are only popular in China.
( )29.The purpose of the passage is to ______.
A.introduce the gourd-pyrography craft
B.show the gourd can be used widely
C.tell a family of the gourd-pyrography craft
D.encourage us to understand traditional culture
Gourds(葫芦) have a long history in China. People often use these special-shaped plants to cook delicious dishes. But today we are talking about the pyrography craft(烙画工艺)on gourds.
It's said that the craft could date back to the Western Han Dynasty,and it entered its golden age during the Qing Dynasty.Many cities of China like Tianjin and Beijing have such craft. ▲ As the fourth-generation inheritor in his family of Beijing's gourd-pyrography craft,Niu Chengguo has been working hard on the craft for decades(数十年).With his great love for beautiful things,Niu has kept improving his skills and created a lot of pieces of gourd works.
"When I was a little boy,I liked seeing my grandpa make lively patterns on gourds.I began studying how to create artworks under my grandpa when I was 11,"says Niu.
In 2009,Niu set up a gourd-craft group in his village,Dingjiazhuang in Shunyi District,Beijing.During the past decade,he has made great efforts to develop the group to help the villagers become rich by growing,processing and selling gourd crafts.So far,his gourd works have become popular both at home and abroad. They have sold well in many countries and places.Many pieces of works have been on show during cultural exchanges held by Beijing's government.As a result,the gourd-pyrography craft gets more popular.
In 2014,Niu started Beijing Gourd Art Manor to provide a platform to help visitors understand the beauty of gourd crafts.
In 2023,the village also continued to develop tourism by protecting and spreading its special crafts.
( )26.Which of the following can be put in the ▲ in Paragraph 2?
A.Gourds with paintings can be seen everywhere.
B.The pyrography craft is strange to most people.
C.Take the craft from Beijing as an example.
D.It's not so easy to make a piece of gourd work.
( )27.What does Paragraph 3 mainly talk about?
A.How lively the patterns on gourds are.
B.From whom and when Niu learnt the craft.
C.What Niu has done to improve the craft.
D.The history of the gourd-pyrography craft in Niu's family.
( )28.What can we learn from the passage?
A.The gourd-pyrography craft entered its golden age in the Western Han Dynasty.
B.Niu has done a lot to help villagers improve their living conditions.
C.Niu gives lessons to visitors to help them learn the gourd-pyrography craft.
D.Niu's gourd works are only popular in China.
( )29.The purpose of the passage is to ______.
A.introduce the gourd-pyrography craft
B.show the gourd can be used widely
C.tell a family of the gourd-pyrography craft
D.encourage us to understand traditional culture
答案:
26.C 27.B 28.B 29.A
查看更多完整答案,请扫码查看