第35页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
Today,the 30.______ of Ferris wheels has risen around the world. Many tourist places have Ferris wheels. They bring a lot of fun and pleasure to people. Next time,if you get a chance,take it! You won't regret trying the Ferris wheel!
答案:
30.popularity
B 提升能力
六、阅读理解。
Zhongshan Eye Center at the Sun Yat-sen University has achieved a milestone in the field of eye surgery. Doctors there completed the world's first remote(远程的),micron operation on animals by using an independently developed 5G robot. The operation,which took place on June 23rd,2023,at the center in Guangzhou,was done by a medical team operating the robot from the Zhongshan Eye Center in Haikou.
The main part of the robot is a special arm that makes accurate remote control possible. When doctors' hands come to treating eye problems,the common way is to put medicine directly into the eye area. But their hands shake naturally,making it difficult to be very accurate. The robot can copy tasks usually done by hand,and then perform them smoothly and accurately.
Another advantage is that even young doctors can perform eye surgery with the 5G robot's help. According to Professor Lin,the leader of the medical team,becoming a skilled eye doctor takes at least 10 years of practice. However,with the help of the robot,young doctors can achieve a high level of accuracy comparable to experienced doctors.
The third important point is that using 5G makes it possible for doctors to treat patients far away. Eye doctors can get clear and timely pictures,which makes remote operations dependable.
Still,it's important to remember that while this technology is promising,more research and tests are needed to make sure it's safe and works well for patients. "If everything goes well,5G remote micron eye surgery will be available to humans within half a year," Lin said. The team will keep working hard to help to develop remote medicine in China and increase national medical levels.
( )31.What does the underlined word "accurate" in Paragraph 2 mean?
A.Good.
B.Direct.
C.Exact.
D.General.
( )32.Which paragraph shows the 5G robot may help young doctors?
A.Paragraph 1.
B.Paragraph 2.
C.Paragraph 3.
D.Paragraph 4.
( )33.What can we learn about the 5G robot from the passage?
A.It can only treat patients nearby.
B.It helped to complete the eye surgery.
C.It has already been widely used.
D.It makes the patient healthy within a month.
( )34.How does Professor Lin feel about the future of the 5G robot?
A.Worried.
B.Surprised.
C.Doubtful.
D.Hopeful.
词汇积累
①advantage /əd'vɑːntɪdʒ/ n. ______
六、阅读理解。
Zhongshan Eye Center at the Sun Yat-sen University has achieved a milestone in the field of eye surgery. Doctors there completed the world's first remote(远程的),micron operation on animals by using an independently developed 5G robot. The operation,which took place on June 23rd,2023,at the center in Guangzhou,was done by a medical team operating the robot from the Zhongshan Eye Center in Haikou.
The main part of the robot is a special arm that makes accurate remote control possible. When doctors' hands come to treating eye problems,the common way is to put medicine directly into the eye area. But their hands shake naturally,making it difficult to be very accurate. The robot can copy tasks usually done by hand,and then perform them smoothly and accurately.
Another advantage is that even young doctors can perform eye surgery with the 5G robot's help. According to Professor Lin,the leader of the medical team,becoming a skilled eye doctor takes at least 10 years of practice. However,with the help of the robot,young doctors can achieve a high level of accuracy comparable to experienced doctors.
The third important point is that using 5G makes it possible for doctors to treat patients far away. Eye doctors can get clear and timely pictures,which makes remote operations dependable.
Still,it's important to remember that while this technology is promising,more research and tests are needed to make sure it's safe and works well for patients. "If everything goes well,5G remote micron eye surgery will be available to humans within half a year," Lin said. The team will keep working hard to help to develop remote medicine in China and increase national medical levels.
( )31.What does the underlined word "accurate" in Paragraph 2 mean?
A.Good.
B.Direct.
C.Exact.
D.General.
( )32.Which paragraph shows the 5G robot may help young doctors?
A.Paragraph 1.
B.Paragraph 2.
C.Paragraph 3.
D.Paragraph 4.
( )33.What can we learn about the 5G robot from the passage?
A.It can only treat patients nearby.
B.It helped to complete the eye surgery.
C.It has already been widely used.
D.It makes the patient healthy within a month.
( )34.How does Professor Lin feel about the future of the 5G robot?
A.Worried.
B.Surprised.
C.Doubtful.
D.Hopeful.
词汇积累
①advantage /əd'vɑːntɪdʒ/ n. ______
答案:
31—34.CCBD
【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了由中山大学中山眼科中心自主研发,完成了世界上首例远程微米级动物眼科手术的5G机器人。
31.C【思路点拨】词义猜测题。根据第二段“But their hands shake naturally,making it difficult to be very accurate”可知,因为医生的手会自然抖动,所以很难做到非常“准确”。故选C。
32.C【思路点拨】推理判断题。根据第三段“Another advantage is that even young doctors can perform eye surgery with the 5G robot's help”可知,第三段表明5G机器人可能帮助年轻医生。故选C。
33.B【思路点拨】细节理解题。根据第一段“Doctors there completed the world's first remote,micro n operation on animals by using an independently developed 5G robot”可知,5G机器人帮助医生完成了眼科手术。故选B。
34.D【思路点拨】推理判断题。根据最后一段“If everything goes well,5G remote micron eye surgery will be available to humans within half a year”可知,林教授对5G机器人的未来充满希望。故选D。
【文章大意】本文是一篇说明文。文章主要介绍了由中山大学中山眼科中心自主研发,完成了世界上首例远程微米级动物眼科手术的5G机器人。
31.C【思路点拨】词义猜测题。根据第二段“But their hands shake naturally,making it difficult to be very accurate”可知,因为医生的手会自然抖动,所以很难做到非常“准确”。故选C。
32.C【思路点拨】推理判断题。根据第三段“Another advantage is that even young doctors can perform eye surgery with the 5G robot's help”可知,第三段表明5G机器人可能帮助年轻医生。故选C。
33.B【思路点拨】细节理解题。根据第一段“Doctors there completed the world's first remote,micro n operation on animals by using an independently developed 5G robot”可知,5G机器人帮助医生完成了眼科手术。故选B。
34.D【思路点拨】推理判断题。根据最后一段“If everything goes well,5G remote micron eye surgery will be available to humans within half a year”可知,林教授对5G机器人的未来充满希望。故选D。
查看更多完整答案,请扫码查看