2025年新坐标同步练习九年级英语全一册人教版青海专用


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年新坐标同步练习九年级英语全一册人教版青海专用 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年新坐标同步练习九年级英语全一册人教版青海专用》

7. —So kind of you to give me a ride to the station.
D

A.Never mind.
B.It doesn't matter.
C.You're right.
D.My pleasure.
答案: D
8. The shoes
D
lights are used______
D
seeing in the dark.

A.for; for
B.for; with
C.with; with
D.with; for
答案: D
9. Annie
C
to the party. She had a wonderful time with us.
A.invites
B.is invited
C.was invited
D.has invited
答案: C
10. —What is your
D
work?
—Answering phone calls and solving problems.

A.patient
B.friendly
C.proud
D.daily
答案: D
Ⅳ. 根据汉语意思完成句子。(每空一词)
1. 你能帮我想一项发明吗?
Could you please help me
think
of
an invention?
2. 电话是在1876年发明的。
The telephone
was
invented
in 1876.
3. 今天早上老板提到了会议计划。
The meeting plan
was
mentioned
by the boss this morning.
4. 厨师认为顾客说的没有道理。
The cook thought that the customer didn't
have
a
point
.
5. 不同发明的先驱者都列在那里。
The pioneers of different inventions
were
listed
there.
答案: 1. think of 2. was invented 3. was mentioned 4. have a point 5. were listed
Ⅴ. 七选五,补对话。
(2024·西宁)
A. Which do you like best?
B. Yes. I went there last week.
C. Teamwork is pretty important.
D. Because it is powered by the solar energy(太阳能)and runs longer.
E. Yes. I will go there tomorrow.
F. Of course! Some new ones opened my eyes.
G. Because the solar-powered car is very expensive.
A: Have you been to the Science and Technology Museum recently?
B: 1.
B
There was a “Teens and Inventions” fair.
A: Oh! Any special things?
B: 2.
F
It's surprising that they were all invented by university students.
A: Amazing! 3.
A

B: A solar-powered car.
A: Why?
B: 4.
D
It saves money and protects the environment, too.
A: Wow! The students always come up with creative ideas.
B: So they do. They usually work in groups to make their ideas come true with teachers' help.
A: Hmm! 5.
C
Two heads are smarter than one!
答案: 1.B 2.F 3.A 4.D 5.C
Ⅵ. 阅读理解。
Alfredo Moser is a Brazilian worker who is skilled at repairing machines. His wife says her husband has always been handy(手巧的)at home and made tables and chairs. Alfredo has invented a way of lighting his house during the day without electricity.
He has been using plastic bottles filled up with water and a little bleach(漂白剂)to provide dark rooms with light for many years. And the idea has now spread across the world. It is predicted that his lighting system, which works using refraction(折射)of sunlight, will be fitted in over a million homes by the end of this year.
Alfredo used normal plastic drinks bottles that are often thrown away. The secret of the liquid in the bottles is the bleach added to water, which stops it turning green in the sunlight. Mr. Moser drills a hole in a roof tile(在屋瓦上钻洞)and then pushes the bottle in from below, keeping the bottle in place with polyester resin(聚酯树脂). Depending on the strength of sunlight, the light fills his home, and the bottles are just like electric bulbs of between 40 and 60 watts(瓦特).
Alfredo came up with the idea for his “Moser light” during one of the blackouts in Brazil in 2002. He said only factories had power in his home city, in southern Brazil during the energy shortage.
The local supermarket and his neighbors, houses are utilizing Moser lights. He earned a few dollars, but his invention has not made him a rich man. Now a great number of people admire what he is doing!
1. What did Alfredo's wife think of him?
A. Alfredo was always busy repairing machines.
B. Alfredo couldn't do any housework.
C. Alfredo was clever with his hands.
D. Alfredo was a helpful man to save our world.
2. Why does Alfredo put a little bleach into the bottle?
A. Because the bottle can give more light.
B. Because the bleach can keep the bottle in a roof tile.
C. Because the bleach can protect water from turning green.
D. Because the bleach can reflect the sunlight.
3. Which of the following is TRUE according to the passage?
A. People can use Moser's lights only at night.
B. Moser's light gives too poor light.
C. Moser's bottles use electricity to light the room.
D. Moser's bottle light is a green idea.
4. What does the underlined word “utilizing” in the passage probably mean?
A. Selling.
B. Using.
C. Taking.
D. Locking.
5. What can we learn from the passage?
A. Alfredo's lights will be more and more popular.
B. Nobody will buy Moser lights in the future.
C. Alfredo won't repair machines any more.
D. Alfredo's invention will bring him a lot of money.
答案: 1.C 2.C 3.D 4.B 5.A

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭