2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
三、读短文,选择正确的答案。
This is our classroom. ①____ a big room. There are some pictures on the ②____. I sit ③____ the window. There ④____ forty small desks and chairs in ⑤____ room. The desks and chairs ⑥____ new. This is my desk. There ⑦____ an English book and a pencil case on ⑧____. There are some pencils, a pen ⑨____ a ruler in ⑩____.
(
B. These are
C. It's
(
B. chairs
C. desks
(
B. from
C. next to
(
B. has
C. are
(
B. the
C. that
(
B. all are
C. are too
(
B. are
C. has
(
B. that
C. it
(
B. and
C. with
(
B. it
C. the pencil case
This is our classroom. ①____ a big room. There are some pictures on the ②____. I sit ③____ the window. There ④____ forty small desks and chairs in ⑤____ room. The desks and chairs ⑥____ new. This is my desk. There ⑦____ an English book and a pencil case on ⑧____. There are some pencils, a pen ⑨____ a ruler in ⑩____.
(
C
) ① A. This isB. These are
C. It's
(
A
) ② A. wallsB. chairs
C. desks
(
C
) ③ A. inB. from
C. next to
(
C
) ④ A. haveB. has
C. are
(
B
) ⑤ A. aB. the
C. that
(
A
) ⑥ A. are allB. all are
C. are too
(
A
) ⑦ A. isB. are
C. has
(
C
) ⑧ A. thisB. that
C. it
(
B
) ⑨ A. orB. and
C. with
(
B
) ⑩ A. themB. it
C. the pencil case
答案:
【解析】:①处指代前面的“our classroom”,用“It's”更简洁,A选项“This is”虽也可但不如C自然,选C。②处“pictures”通常在“walls(墙)”上,B“椅子”、C“桌子”不符合常理,选A。③处表示“坐在窗户旁边”,“next to(在……旁边)”符合语境,A“在……里”、B“从……”不合适,选C。④处是there be句型,“forty small desks and chairs”是复数,用“are”,A、B是实义动词“有”,不符合句型,选C。⑤处特指前面提到的教室,用定冠词“the”,A“一个”表泛指,C“那个”不明确,选B。⑥处“all”修饰形容词时放在be动词后,“are all new”正确,B语序错误,C“too(也)”不符合句意,选A。⑦处there be句型遵循就近原则,“an English book”是单数,用“is”,选A。⑧处指代“my desk”,用“it”,A“这个”、B“那个”不简洁,选C。⑨处“pencils, a pen, a ruler”是并列关系,用“and”,A“或者”、C“和……一起”不合适,选B。⑩处指代“the pencil case”,用“it”,A“它们”指代复数,C重复,选B。
【答案】:C A C C B A A C B B
【答案】:C A C C B A A C B B
四、读短文,选择正确的答案。
This is a beautiful park near my home. People like to go to the park after work. Some of them go to the park every day. Look! This is Mr Smith. He is sitting on a chair and watching the children. Some children are playing the game of hide-and-seek(捉迷藏). Some boys are playing yo-yo. Lucy and Lily are standing under a tree. They are talking. There is a small river in the park. We can see some boats in the river. Some children are sitting in the boats with their fathers and mothers. Listen! A lot of birds are singing in the trees. This is really a nice park. I come here to read English after school every day.
(
A. Children
B. Fathers and mothers
C. Lucy and Lily
D. People
(
A. playing hide-and-seek
B. playing yo-yo
C. sitting and watching the children
D. singing
(
— They are ____.
A. playing hide-and-seek
B. playing yo-yo
C. sitting and watching the children
D. singing
(
A. playing hide-and-seek
B. playing yo-yo
C. sitting and watching the children
D. standing under a tree
(
A. He is singing
B. He is sitting in a boat
C. He's playing a game
D. He's reading English in the park
This is a beautiful park near my home. People like to go to the park after work. Some of them go to the park every day. Look! This is Mr Smith. He is sitting on a chair and watching the children. Some children are playing the game of hide-and-seek(捉迷藏). Some boys are playing yo-yo. Lucy and Lily are standing under a tree. They are talking. There is a small river in the park. We can see some boats in the river. Some children are sitting in the boats with their fathers and mothers. Listen! A lot of birds are singing in the trees. This is really a nice park. I come here to read English after school every day.
(
D
) 1. ____ like to go to the park.A. Children
B. Fathers and mothers
C. Lucy and Lily
D. People
(
C
) 2. Mr Smith is ____.A. playing hide-and-seek
B. playing yo-yo
C. sitting and watching the children
D. singing
(
A
) 3. — What are some children doing?— They are ____.
A. playing hide-and-seek
B. playing yo-yo
C. sitting and watching the children
D. singing
(
D
) 4. Lucy and Lily are ____.A. playing hide-and-seek
B. playing yo-yo
C. sitting and watching the children
D. standing under a tree
(
D
) 5. What's the writer(作者) doing? ____.A. He is singing
B. He is sitting in a boat
C. He's playing a game
D. He's reading English in the park
答案:
【解析】:1. 短文开头提到“People like to go to the park after work.”,明确指出人们喜欢去公园,所以答案选D。
2. 文中描述“This is Mr Smith. He is sitting on a chair and watching the children.”,可知史密斯先生正坐着看孩子们,答案为C。
3. 文中说“Some children are playing the game of hide-and-seek(捉迷藏).”,所以一些孩子在玩捉迷藏,选A。
4. 关于Lucy和Lily,短文提到“Lucy and Lily are standing under a tree.”,她们正站在树下,答案是D。
5. 最后一句“I come here to read English after school every day.”表明作者每天放学后在公园读英语,答案为D。
【答案】:1.D 2.C 3.A 4.D 5.D
2. 文中描述“This is Mr Smith. He is sitting on a chair and watching the children.”,可知史密斯先生正坐着看孩子们,答案为C。
3. 文中说“Some children are playing the game of hide-and-seek(捉迷藏).”,所以一些孩子在玩捉迷藏,选A。
4. 关于Lucy和Lily,短文提到“Lucy and Lily are standing under a tree.”,她们正站在树下,答案是D。
5. 最后一句“I come here to read English after school every day.”表明作者每天放学后在公园读英语,答案为D。
【答案】:1.D 2.C 3.A 4.D 5.D
查看更多完整答案,请扫码查看