2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语》

七、选择方框中的单词完成短文。
boat, blood, fine, beach, seal
Emma and Mike go snorkelling. They see a
seal
in the sea. Before they get closer to the seal, someone rides a jet-ski past the seal. Then they see
blood
in the sea and know the seal is hurt. Emma and Mike go quickly back to the
beach
and tell Emma’s father about it. They get into a
boat
and bring the seal back to the beach. Ken Jones helps them to take good care of the seal. Two months later, the seal is
fine
. Emma and Mike are very happy.
答案: 【解析】:
这是一道选词完成短文的题目。首先,我们来看第一个空,根据句子“They see a ______ in the sea.”以及后文提到的“seal”,可以确定第一个空应该填“seal”,表示他们在海里看到了一只海豹。
接着看第二个空,根据句子“Then they see ______ in the sea and know the seal is hurt.”以及常识,海豹受伤通常会有血流出,所以第二个空应该填“blood”,表示他们在海里看到了血,从而知道海豹受伤了。
第三个空,根据句子“Emma and Mike go quickly back to the ______ and tell Emma’s father about it.”以及常识,当人们在海里发现受伤的动物时,通常会回到岸边寻求帮助,所以第三个空应该填“beach”,表示他们迅速回到海滩告诉Emma的父亲。
第四个空,根据句子“They get into a ______ and bring the seal back to the beach.”以及常识,要带海豹回海滩,通常需要一种交通工具,而在海里常用的交通工具是船,所以第四个空应该填“boat”,表示他们上了一艘船把海豹带回海滩。
最后一个空,根据句子“Two months later, the seal is ______. Emma and Mike are very happy.”以及常识,经过照顾,受伤的海豹应该会康复,所以第五个空应该填“fine”,表示两个月后,海豹康复了。
【答案】:seal;blood;beach;boat;fine
八、阅读短文,选择正确的答案,并将字母序号写在题前括号内。
Tom is late
It’s 7:30 on Monday morning. It’s time for Tom to go to school. Classes begin at 8:00. Tom is still(还)in his room. His mother says, “Hurry(赶紧), Tom. You must be quick or you’ll be late.” “Mum, where’s my pencil box? I can’t find it. I can’t go to school without(没有)my pencil box,” cries Tom.
Look at Tom’s room. What a mess(混乱)! His books are on the floor. His football socks are on the desk. A kite and some clothes are on his bed. Tom’s mother comes to help him. She asks Tom to put his books away and Tom’s pencil box is under the books on the floor.
“You must look after your things, Tom,” says Mrs Read.
(
A
) 1. It is one ______.
A. morning B. afternoon
C. evening D. night
(
B
) 2. Tom can’t find his ______.
A. books B. pencil box
C. socks D. clothes
(
C
) 3. Without ______, Tom can’t go to school.
A. the socks B. the kite
C. the pencil box D. the football
(
B
) 4. Tom’s pencil box is ______.
A. on the desk B. under the books
C. on the books D. under the clothes
(
D
) 5. Tom’s mother comes to ______.
A. play with him B. put his books away
C. hit him D. help him
答案: 【解析】:
1. 根据短文第一句“It’s 7:30 on Monday morning.”可知,时间是星期一早上7:30,因此答案为A. morning(早上)。
2. 短文中提到“Mum, where’s my pencil box? I can’t find it.”,说明Tom找不到他的铅笔盒,因此答案为B. pencil box(铅笔盒)。
3. 根据短文中的“I can’t go to school without my pencil box”可知,没有铅笔盒Tom就不能去上学,因此答案为C. the pencil box(铅笔盒)。
4. 短文中明确提到“Tom’s pencil box is under the books on the floor.”,即Tom的铅笔盒在地板上的书下面,因此答案为B. under the books(在书下面)。
5. 根据短文中的“Tom’s mother comes to help him.”可知,Tom的妈妈来帮助他,因此答案为D. help him(帮助他)。
【答案】:
1. A
2. B
3. C
4. B
5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭