2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
四、读句子,将对应的答句的序号写在问句前的括号里。
(
(
(
(
(
(
A. Yes. A cat.
B. She's swimming.
C. A beautiful car.
D. China.
E. Purple.
F. No, I can't.
(
D
)1. Where are you from?(
C
)2. What's that over there?(
A
)3. Have you got a pet?(
E
)4. What's your favourite colour?(
F
)5. Can you roller blade?(
B
)6. What's she doing?A. Yes. A cat.
B. She's swimming.
C. A beautiful car.
D. China.
E. Purple.
F. No, I can't.
答案:
【解析】:
1. 问句“Where are you from?”询问的是对方来自哪里,答案应该是一个地点。选项D“China.”表示中国,是一个地点,所以选D。
2. 问句“What's that over there?”询问的是那边是什么,答案应该是一个事物。选项C“A beautiful car.”表示一辆漂亮的车,是一个事物,所以选C。
3. 问句“Have you got a pet?”询问的是对方是否有宠物,答案应该是肯定或否定,并可能提及宠物的种类。选项A“Yes. A cat.”表示有,是一只猫,所以选A。
4. 问句“What's your favourite colour?”询问的是对方最喜欢的颜色,答案应该是一种颜色。选项E“Purple.”表示紫色,是一种颜色,所以选E。
5. 问句“Can you roller blade?”询问的是对方是否会滑旱冰,答案应该是肯定或否定。选项F“No, I can't.”表示不会,所以选F。
6. 问句“What's she doing?”询问的是她正在做什么,答案应该是一个动作。选项B“She's swimming.”表示她正在游泳,是一个动作,所以选B。
【答案】:D;C;A;E;F;B
1. 问句“Where are you from?”询问的是对方来自哪里,答案应该是一个地点。选项D“China.”表示中国,是一个地点,所以选D。
2. 问句“What's that over there?”询问的是那边是什么,答案应该是一个事物。选项C“A beautiful car.”表示一辆漂亮的车,是一个事物,所以选C。
3. 问句“Have you got a pet?”询问的是对方是否有宠物,答案应该是肯定或否定,并可能提及宠物的种类。选项A“Yes. A cat.”表示有,是一只猫,所以选A。
4. 问句“What's your favourite colour?”询问的是对方最喜欢的颜色,答案应该是一种颜色。选项E“Purple.”表示紫色,是一种颜色,所以选E。
5. 问句“Can you roller blade?”询问的是对方是否会滑旱冰,答案应该是肯定或否定。选项F“No, I can't.”表示不会,所以选F。
6. 问句“What's she doing?”询问的是她正在做什么,答案应该是一个动作。选项B“She's swimming.”表示她正在游泳,是一个动作,所以选B。
【答案】:D;C;A;E;F;B
五、读短文,选择正确答案的序号填空。
Jack is an English teacher. He has a round face and black hair. He is tall. There are fifty students in his class. They all like him. Now it's half past two in the afternoon. Look, some students are reading in the classroom. Jack is there, too. He is helping them to study English. He is a good teacher, and he is a good friend of them all.
(
A. He is a worker.
B. He is a teacher.
C. He is a doctor.
(
A. It's black.
B. It is brown.
C. He has yellow hair.
(
A. There are fifteen students in his class.
B. There's fifteen.
C. There're fifty students in his class.
(
A. Yes, he is. B. No, he is. C. No, he isn't.
(
A. They are helping their teacher.
B. They're reading.
C. They are good friends of Jack.
Jack is an English teacher. He has a round face and black hair. He is tall. There are fifty students in his class. They all like him. Now it's half past two in the afternoon. Look, some students are reading in the classroom. Jack is there, too. He is helping them to study English. He is a good teacher, and he is a good friend of them all.
(
B
)1. What does Jack do?A. He is a worker.
B. He is a teacher.
C. He is a doctor.
(
A
)2. What colour is his hair?A. It's black.
B. It is brown.
C. He has yellow hair.
(
C
)3. How many students are there in his class?A. There are fifteen students in his class.
B. There's fifteen.
C. There're fifty students in his class.
(
A
)4. Is Jack a good teacher?A. Yes, he is. B. No, he is. C. No, he isn't.
(
B
)5. What are the students doing in the classroom?A. They are helping their teacher.
B. They're reading.
C. They are good friends of Jack.
答案:
【解析】:
1. 题目问的是Jack的职业,从短文中可以找到“Jack is an English teacher.”,所以答案是B。
2. 题目问的是Jack的头发颜色,短文中提到“He has a round face and black hair.”,所以答案是A。
3. 题目问的是Jack班上学生的数量,短文中明确提到“There are fifty students in his class.”,所以答案是C。
4. 题目是一个一般疑问句,问Jack是不是一个好老师,短文中提到“He is a good teacher, and he is a good friend of them all.”,所以答案是A。
5. 题目问的是学生们在教室里做什么,短文中提到“Now it's half past two in the afternoon. Look, some students are reading in the classroom.”,所以答案是B。
【答案】:
1. B
2. A
3. C
4. A
5. B
1. 题目问的是Jack的职业,从短文中可以找到“Jack is an English teacher.”,所以答案是B。
2. 题目问的是Jack的头发颜色,短文中提到“He has a round face and black hair.”,所以答案是A。
3. 题目问的是Jack班上学生的数量,短文中明确提到“There are fifty students in his class.”,所以答案是C。
4. 题目是一个一般疑问句,问Jack是不是一个好老师,短文中提到“He is a good teacher, and he is a good friend of them all.”,所以答案是A。
5. 题目问的是学生们在教室里做什么,短文中提到“Now it's half past two in the afternoon. Look, some students are reading in the classroom.”,所以答案是B。
【答案】:
1. B
2. A
3. C
4. A
5. B
查看更多完整答案,请扫码查看