2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
八、阅读短文,根据短文内容判断句子的正误。
Little Peter is nine years old. And now he is in Grade 3. He lives not far from the school but he is often late for class. He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can't get up early in the morning. This term, Mrs Black, Peter's aunt, works in Peter's school. She asks Peter to come to school earlier. This morning, Peter got up late again. When he ran to school, it was a quarter past eight. His aunt was waiting for him at the school gate.
"You are ten minutes late for the first class, Peter." Mrs Black said unhappily. "Why are you often late? " "Every time I get to the street, I always see a sign. It says: SCHOOL—GO SLOW! "Peter answered.
(
(
(
(
(
Little Peter is nine years old. And now he is in Grade 3. He lives not far from the school but he is often late for class. He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can't get up early in the morning. This term, Mrs Black, Peter's aunt, works in Peter's school. She asks Peter to come to school earlier. This morning, Peter got up late again. When he ran to school, it was a quarter past eight. His aunt was waiting for him at the school gate.
"You are ten minutes late for the first class, Peter." Mrs Black said unhappily. "Why are you often late? " "Every time I get to the street, I always see a sign. It says: SCHOOL—GO SLOW! "Peter answered.
(
T
) 1. Peter is in the primary school about three years.(
F
) 2. Peter is often late for school because he doesn't like going to school.(
T
) 3. The first class begins at five past eight.(
F
) 4. The sign "School—Go Slow!" is for students.(
F
) 5. Today Peter's aunt was glad to see him at the school gate.
答案:
【解析】:
1. 根据短文,Little Peter is nine years old. And now he is in Grade 3. 可以推断Peter已经在小学大约三年了,因此第一个句子是正确的。
2. 短文中提到He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can't get up early in the morning. 这说明Peter迟到的原因是他晚上看电视,睡得晚,所以早上不能早起,而不是因为他不喜欢上学,所以第二个句子是错误的。
3. 根据短文When he ran to school, it was a quarter past eight. 和 "You are ten minutes late for the first class, Peter." 可以推断出第一节课在八点五分开始,因此第三个句子是正确的。
4. 短文中Peter提到的标志"SCHOOL—GO SLOW!"实际上是对司机说的,提醒他们在学校区域减速,而不是给学生看的,所以第四个句子是错误的。
5. 根据短文Mrs Black said unhappily. 可以看出Peter的阿姨看到他迟到并不高兴,所以第五个句子是错误的。
【答案】:
1. T
2. F
3. T
4. F
5. F
1. 根据短文,Little Peter is nine years old. And now he is in Grade 3. 可以推断Peter已经在小学大约三年了,因此第一个句子是正确的。
2. 短文中提到He likes watching TV in the evening and goes to bed late, so he can't get up early in the morning. 这说明Peter迟到的原因是他晚上看电视,睡得晚,所以早上不能早起,而不是因为他不喜欢上学,所以第二个句子是错误的。
3. 根据短文When he ran to school, it was a quarter past eight. 和 "You are ten minutes late for the first class, Peter." 可以推断出第一节课在八点五分开始,因此第三个句子是正确的。
4. 短文中Peter提到的标志"SCHOOL—GO SLOW!"实际上是对司机说的,提醒他们在学校区域减速,而不是给学生看的,所以第四个句子是错误的。
5. 根据短文Mrs Black said unhappily. 可以看出Peter的阿姨看到他迟到并不高兴,所以第五个句子是错误的。
【答案】:
1. T
2. F
3. T
4. F
5. F
九、写作。请以My dream为题写一篇小文章,谈谈自己的梦想。My dream
Everyone has a dream. My dream is to be a doctor. When I was young, I was often sick. The doctors took good care of me and made me feel better. They are like angels in white, saving people's lives. So I want to be a doctor to help sick people. To make my dream come true, I will study hard. I will learn more about science and medicine. I believe if I try my best, my dream will come true one day.
Everyone has a dream. My dream is to be a doctor. When I was young, I was often sick. The doctors took good care of me and made me feel better. They are like angels in white, saving people's lives. So I want to be a doctor to help sick people. To make my dream come true, I will study hard. I will learn more about science and medicine. I believe if I try my best, my dream will come true one day.
答案:
【解析】:这篇作文以"My dream"为题,可从梦想的具体内容、产生梦想的原因以及为实现梦想的计划这几个方面展开。开头点明梦想,中间阐述原因,结尾表达决心,语言要简洁、真诚,符合小学生的表达水平。
【答案】:My dream
Everyone has a dream. My dream is to be a doctor. When I was young, I was often sick. The doctors took good care of me and made me feel better. They are like angels in white, saving people's lives. So I want to be a doctor to help sick people. To make my dream come true, I will study hard. I will learn more about science and medicine. I believe if I try my best, my dream will come true one day.
【答案】:My dream
Everyone has a dream. My dream is to be a doctor. When I was young, I was often sick. The doctors took good care of me and made me feel better. They are like angels in white, saving people's lives. So I want to be a doctor to help sick people. To make my dream come true, I will study hard. I will learn more about science and medicine. I believe if I try my best, my dream will come true one day.
查看更多完整答案,请扫码查看