2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语
注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年开心假期暑假作业武汉出版社六年级英语 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。
七、阅读短文,根据问题选择正确的答案。
Some children are flying kites near the river. They’re very high and Peter can see them in his room. His aunt comes to see his mother today and brings a kite with her. She gives it to Peter after lunch. It looks like a bird. He wants to fly it, but his mother doesn’t let him do so. “It’s time to go to school,” says the mother, “or you’ll be late for class. You can fly it after supper.”
The boy is not happy, but he listens to his mother and goes to school. Now he is in the classroom but he is looking out. He isn’t listening to Miss Black. She writes something on the blackboard and then turns to the class.
“Name nine things with milk in them, Peter.” she asks.
The boy doesn’t hear her and sits still. A boy behind Peter taps his back and he understands it. He stands up and Miss Black asks him again. He thinks and answers, “Yes, Madam, tea, coffee, cake and… er… six cows.”
(
A. a river
B. a park
C. a lake
(
A. some children playing in the park
B. some children flying kites near the river
C. some students reading near the river
(
A. in the morning
B. in the afternoon
C. after lunch
(
A. after supper
B. in school
C. quickly
(
A. his teacher’s words
B. how to fly the kite
C. how to answer teacher’s questions
Some children are flying kites near the river. They’re very high and Peter can see them in his room. His aunt comes to see his mother today and brings a kite with her. She gives it to Peter after lunch. It looks like a bird. He wants to fly it, but his mother doesn’t let him do so. “It’s time to go to school,” says the mother, “or you’ll be late for class. You can fly it after supper.”
The boy is not happy, but he listens to his mother and goes to school. Now he is in the classroom but he is looking out. He isn’t listening to Miss Black. She writes something on the blackboard and then turns to the class.
“Name nine things with milk in them, Peter.” she asks.
The boy doesn’t hear her and sits still. A boy behind Peter taps his back and he understands it. He stands up and Miss Black asks him again. He thinks and answers, “Yes, Madam, tea, coffee, cake and… er… six cows.”
(
A
) 1. There is ____ near Peter’s home.A. a river
B. a park
C. a lake
(
B
) 2. In his room Peter can see ____.A. some children playing in the park
B. some children flying kites near the river
C. some students reading near the river
(
A
) 3. Peter’s aunt comes to his mother ____.A. in the morning
B. in the afternoon
C. after lunch
(
A
) 4. Peter’s mother lets Peter play the kite ____.A. after supper
B. in school
C. quickly
(
B
) 5. In class Peter only thinks ____.A. his teacher’s words
B. how to fly the kite
C. how to answer teacher’s questions
答案:
【解析】:
1. 根据短文中的描述,“Some children are flying kites near the river.”这句话直接说明了彼得家附近有一条河,因此第一题的答案是A。
2. 短文中提到,“They’re very high and Peter can see them in his room.”这里的“them”指的是在河边放风筝的孩子们,所以彼得在房间里能看到的是一些孩子在河边放风筝,第二题的答案是B。
3. 文中提到,“His aunt comes to see his mother today and brings a kite with her. She gives it to Peter after lunch.”这句话说明彼得的姑姑在今天来看他的妈妈,并且带了一个风筝,午饭后给了彼得。由此可以推断,彼得的姑姑是在早上或中午之前来的,而“after lunch”是姑姑给彼得风筝的时间,并非姑姑来的时间。结合选项,最合理的推断是姑姑在早上来的,因此第三题的答案是A。
4. 文中彼得的妈妈告诉他,“You can fly it after supper.”这句话直接说明了彼得的妈妈让他晚饭后放风筝,所以第四题的答案是A。
5. 根据短文描述,彼得在课堂上并不专心听讲,而是在想着放风筝,“Now he is in the classroom but he is looking out. He isn’t listening to Miss Black.”以及后文他回答老师问题时的荒谬答案,可以推断他在课堂上只想着如何放风筝,因此第五题的答案是B。
【答案】:
1. A
2. B
3. A
4. A
5. B
1. 根据短文中的描述,“Some children are flying kites near the river.”这句话直接说明了彼得家附近有一条河,因此第一题的答案是A。
2. 短文中提到,“They’re very high and Peter can see them in his room.”这里的“them”指的是在河边放风筝的孩子们,所以彼得在房间里能看到的是一些孩子在河边放风筝,第二题的答案是B。
3. 文中提到,“His aunt comes to see his mother today and brings a kite with her. She gives it to Peter after lunch.”这句话说明彼得的姑姑在今天来看他的妈妈,并且带了一个风筝,午饭后给了彼得。由此可以推断,彼得的姑姑是在早上或中午之前来的,而“after lunch”是姑姑给彼得风筝的时间,并非姑姑来的时间。结合选项,最合理的推断是姑姑在早上来的,因此第三题的答案是A。
4. 文中彼得的妈妈告诉他,“You can fly it after supper.”这句话直接说明了彼得的妈妈让他晚饭后放风筝,所以第四题的答案是A。
5. 根据短文描述,彼得在课堂上并不专心听讲,而是在想着放风筝,“Now he is in the classroom but he is looking out. He isn’t listening to Miss Black.”以及后文他回答老师问题时的荒谬答案,可以推断他在课堂上只想着如何放风筝,因此第五题的答案是B。
【答案】:
1. A
2. B
3. A
4. A
5. B
查看更多完整答案,请扫码查看