第77页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
(二)阅读短文,判断句子正(T)误(F)。(5分)举一反三
Hello! My name is Snow White. Look! I'm very lovely. My eyes are red and my ears are long. My hair is white. I like carrots very much. I have two good friends. They are Jack and Millie. Jack is white too. His ears are big. His eyes are beautiful. One is yellow and the other is blue. Yes, he is a cat. Millie is my little master(主人). She is 11 years old. We always play together. Guess! What animal am I?
(
(
(
(
(
Hello! My name is Snow White. Look! I'm very lovely. My eyes are red and my ears are long. My hair is white. I like carrots very much. I have two good friends. They are Jack and Millie. Jack is white too. His ears are big. His eyes are beautiful. One is yellow and the other is blue. Yes, he is a cat. Millie is my little master(主人). She is 11 years old. We always play together. Guess! What animal am I?
(
F
)1. Snow White's ears are long and red.(
T
)2. Snow White likes to eat carrots.(
T
)3. Jack's eyes have two different colours.(
F
)4. Millie is a boy.(
T
)5. Snow White is a rabbit.
答案:
【解析】:本题是一个阅读理解判断题,主要考查学生对于英文短文内容的理解以及对于细节信息的把握。题目给出了一个短文,短文以第一人称描述了Snow White(白雪公主)的外貌特征、喜好以及她的两个朋友Jack和Millie的相关信息。然后给出了五个句子,需要学生根据短文内容判断这些句子的正确性。
在解答这类题目时,学生需要先仔细阅读短文,理解短文的大致内容,然后再逐一阅读每个句子,根据短文中的信息进行判断。
【答案】:
1. F。根据短文中的“My eyes are red and my ears are long.”可知,Snow White的眼睛是红色的,耳朵是长的,而不是耳朵是红色的,所以此句错误。
2. T。根据短文中的“I like carrots very much.”可知,Snow White非常喜欢吃胡萝卜,所以此句正确。
3. T。根据短文中的“One is yellow and the other is blue.”可知,Jack的眼睛有两种不同的颜色,所以此句正确。
4. F。根据短文中的“Millie is my little master(主人). She is 11 years old.”可知,Millie是Snow White的小主人,她是一个女孩,而不是男孩,所以此句错误。
5. T。根据短文中的描述,“My eyes are red and my ears are long. My hair is white. I like carrots very much.”这些都是兔子的典型特征,再结合题目中的选项,可以推断出Snow White是一只兔子,所以此句正确。
在解答这类题目时,学生需要先仔细阅读短文,理解短文的大致内容,然后再逐一阅读每个句子,根据短文中的信息进行判断。
【答案】:
1. F。根据短文中的“My eyes are red and my ears are long.”可知,Snow White的眼睛是红色的,耳朵是长的,而不是耳朵是红色的,所以此句错误。
2. T。根据短文中的“I like carrots very much.”可知,Snow White非常喜欢吃胡萝卜,所以此句正确。
3. T。根据短文中的“One is yellow and the other is blue.”可知,Jack的眼睛有两种不同的颜色,所以此句正确。
4. F。根据短文中的“Millie is my little master(主人). She is 11 years old.”可知,Millie是Snow White的小主人,她是一个女孩,而不是男孩,所以此句错误。
5. T。根据短文中的描述,“My eyes are red and my ears are long. My hair is white. I like carrots very much.”这些都是兔子的典型特征,再结合题目中的选项,可以推断出Snow White是一只兔子,所以此句正确。
(三)新语篇 绘本阅读 阅读绘本故事,补全句子。(10分)

1. Alan is small and
2. Alan and his
3. They see a
4. Alan's mum has a big
5. Alan's mum is a
1. Alan is small and
black
. And his head
is big.2. Alan and his
brothers
are looking for their mum.3. They see a
fish
, a turtle and a duck
before they find their mum.4. Alan's mum has a big
mouth
, four legs
, a white
belly and two big eyes
.5. Alan's mum is a
frog
.
答案:
【解析】:
这是一道英语阅读理解填空题,考查学生对绘本故事内容的理解和信息提取能力。解题的关键在于仔细阅读绘本中的文字内容,找到与题目相关的描述,然后准确填写答案。
1. 第一题根据“This is Alan. He is small and black. He has a big head.”可知答案。
2. 第二题从“Alan and his brothers are looking for their mum.”能得出答案。
3. 第三题依据“They see a fish. She is fat.”“They see a turtle.”“They see a frog.”可填写答案。
4. 第四题按照“Your mum has a big mouth and four legs.”“Your mum has a white belly (肚子).”“Your mum has two big eyes.”来填空。
5. 第五题根据最后“Alan: Mum, Mum! You are my mum! Frog: Oh, my lovely children!”可知答案。
【答案】:
1. black; head
2. brothers
3. fish; frog
4. mouth; legs; white; eyes
5. frog
这是一道英语阅读理解填空题,考查学生对绘本故事内容的理解和信息提取能力。解题的关键在于仔细阅读绘本中的文字内容,找到与题目相关的描述,然后准确填写答案。
1. 第一题根据“This is Alan. He is small and black. He has a big head.”可知答案。
2. 第二题从“Alan and his brothers are looking for their mum.”能得出答案。
3. 第三题依据“They see a fish. She is fat.”“They see a turtle.”“They see a frog.”可填写答案。
4. 第四题按照“Your mum has a big mouth and four legs.”“Your mum has a white belly (肚子).”“Your mum has two big eyes.”来填空。
5. 第五题根据最后“Alan: Mum, Mum! You are my mum! Frog: Oh, my lovely children!”可知答案。
【答案】:
1. black; head
2. brothers
3. fish; frog
4. mouth; legs; white; eyes
5. frog
查看更多完整答案,请扫码查看