第11页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
十二 阅读所给材料,选择最佳答案。(12 分)
Jenny: Art is always my favourite subject. Miss Smith is our teacher. She is good at drawing animals. Her pictures of animals are so great. They look like real ones. I want to be an Art teacher like her.
Jeff: I like Science best. My uncle Tony is a scientist. I want to be a scientist too. I'm interested in robots. And I want to make a robot some day. I only have three Science lessons every week. I want to have one Science lesson every day.
Bill: It is boring for me to be in the classroom all day. PE is my favourite subject. I like playing basketball in the playground in my red T-shirt. You can see the number 23 on the T-shirt. My brother Tom has a yellow T-shirt with the number too.
Kathy: My good friend Kate thinks Maths is difficult, but I don't. I like Maths best. Wednesday(星期三) is my favourite day because I have two Maths classes in the morning. Kate wants me to help her with Maths after school. I'm happy to help her.
1. 新考法 对比阅读 根据所给材料,给下列人物匹配对应的图片。(4 分)

①Jenny
②Jeff
③Bill
④Kathy
(
A. Kate is Kathy's friend.
B. Tony is Jeff's uncle.
C. Jenny's last name is Smith.
(
A. Kate likes Maths, but Kathy doesn't.
B. Miss Smith can draw animals well.
C. Two boys have red T-shirts with the number 23.
(
①Why(为什么) does Bill like PE?
②What does Jenny want to be?
③How many Maths lessons does Kathy have in a week?
A. ①③
B. ①②
C. ①②③
(
A. Favourite subjects.
B. Favourite teachers.
C. Favourite animals.
Jenny: Art is always my favourite subject. Miss Smith is our teacher. She is good at drawing animals. Her pictures of animals are so great. They look like real ones. I want to be an Art teacher like her.
Jeff: I like Science best. My uncle Tony is a scientist. I want to be a scientist too. I'm interested in robots. And I want to make a robot some day. I only have three Science lessons every week. I want to have one Science lesson every day.
Bill: It is boring for me to be in the classroom all day. PE is my favourite subject. I like playing basketball in the playground in my red T-shirt. You can see the number 23 on the T-shirt. My brother Tom has a yellow T-shirt with the number too.
Kathy: My good friend Kate thinks Maths is difficult, but I don't. I like Maths best. Wednesday(星期三) is my favourite day because I have two Maths classes in the morning. Kate wants me to help her with Maths after school. I'm happy to help her.
1. 新考法 对比阅读 根据所给材料,给下列人物匹配对应的图片。(4 分)
①Jenny
c
②Jeff
d
③Bill
b
④Kathy
a
(
C
)2. Which of the following is NOT right?A. Kate is Kathy's friend.
B. Tony is Jeff's uncle.
C. Jenny's last name is Smith.
(
B
)3. What can we know from the passage?A. Kate likes Maths, but Kathy doesn't.
B. Miss Smith can draw animals well.
C. Two boys have red T-shirts with the number 23.
(
B
)4. Which of the following questions are answered in the passage?①Why(为什么) does Bill like PE?
②What does Jenny want to be?
③How many Maths lessons does Kathy have in a week?
A. ①③
B. ①②
C. ①②③
(
A
)5. What is the reading material mainly(主要) about?A. Favourite subjects.
B. Favourite teachers.
C. Favourite animals.
答案:
1. ①c ②d ③b ④a 解析:细节理解题。根据“Jenny: Art is always my favourite subject.”可知,Jenny 最喜欢的课程是美术,对应图 c;根据“Jeff: ... I'm interested in robots.”可知,Jeff 对机器人感兴趣,对应图 d;根据“Bill: ... my red T-shirt. You can see the number 23 on the T-shirt.”可知,带数字 23 的红色 T 恤是 Bill 的,即图 b;根据“Kathy: ... I like Maths best.”可知,Kathy 最喜欢数学,与之对应的是图 a。2. C 解析:判断正误题。根据“Jenny: ... Miss Smith is our teacher.”可知,Miss Smith 是 Jenny 的老师,文中没有提到 Jenny 的姓氏为 Smith,选项 C表述有误。故选 C。3. B 解析:细节理解题。根据原文“Miss Smith ... She is good at drawing animals. Her pictures of animals are so great.”可知,Miss Smith擅长画动物。根据原文 Kathy 的独白可知,Kathy 喜欢数学,但是 Kate不喜欢,因此选项 A 表述错误 根据 Bill 的独白可知,他件带有数字 23 的红色 T 恤衫,他弟弟 Tom 件黄色带有相同数字的 T 恤衫,因此选项 C 表述错误故选 B 4. B 解析:细节理解题。根据“Jenny: ... I want to be an Art teacher like her.”和“Bill: ... PE is my favourite subject. I like playing basketball in the playground in my red T-shirt.”可知,本文回答了为什么 Bill 喜欢体育,以及 Jenny 想做什么工作。根据原文 Kathy 的独白可知,星期三她有两节数学课,但没有说一星期共有几节数学课。故选 B。5.A
查看更多完整答案,请扫码查看