第15页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
四、连词成句。
1. helps with problems me Maths Daniel often (.)
2. learn well Chinese I want to (.)
3. enjoys chess at the weekend playing Millie (.)
4. classmates I many good at school have (.)
5. dance on afternoons classes Tuesday Sandy has (.)
1. helps with problems me Maths Daniel often (.)
Daniel often helps me with Maths problems.
2. learn well Chinese I want to (.)
I want to learn Chinese well.
3. enjoys chess at the weekend playing Millie (.)
Millie enjoys playing chess at the weekend.
4. classmates I many good at school have (.)
I have many good classmates at school.
5. dance on afternoons classes Tuesday Sandy has (.)
Sandy has dance classes on Tuesday afternoons.
答案:
1. Daniel often helps me with Maths problems.
2. I want to learn Chinese well.
3. Millie enjoys playing chess at the weekend.
4. I have many good classmates at school.
5. Sandy has dance classes on Tuesday afternoons.
2. I want to learn Chinese well.
3. Millie enjoys playing chess at the weekend.
4. I have many good classmates at school.
5. Sandy has dance classes on Tuesday afternoons.
五、阅读短文,在文中空白处填入 1 个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Uncle Wang is fifty. He 1
Uncle Wang is fifty. He 1
has
two sons, Wang Lei and Wang Fei. They are 2friendly
. They are twenty-two. They wear 3glasses
. Wang Lei is interested 4in
making things. Now he is making a machine. He wants 5to ride
the machine like a bike. But Wang Fei likes reading 6and
watching TV very much. He is good at 7swimming
. He plays table tennis on Saturdays and Sundays. Wang Lei and Wang Fei often watch football 8matches
on TV. And they can play it 9well
. They help each other 10with
their work. Uncle Wang likes his two sons very much.
答案:
1. has 2. friendly 3. glasses 4. in 5. to ride 6. and 7. swimming 8. matches 9. well 10. with
六、完形填空。(2025·江苏南京鼓楼区期中)
Jennifer and her twin sister Katie learn about how to care for others at school. This gives them a great 1! “Let’s start a new club at school called the CARE Club!” Katie says. “CARE means Caring About and Respecting(尊重) Everybody.” Jennifer thinks it’s a 2 idea. Every evening, they plan what to do the next day to 3 their love for others.
One day, they help a little boy who gets hurt(受伤) when he is 4 on the playground. Another day, they help a little girl with her Maths after school. 5, they take a friend’s dog for a walk and give it a good bath. They love helping others and they think it is 6.
Soon, other students at school ask to join the club, 7 Katie and Jennifer open the club to new members. Everyone in the 8 needs to show love for others. They have a meeting every week. At the meeting, they talk about 9 to help others. Everyone gives some 10 every week, so they can buy flowers or cards for sick people to make them happy. Now, everyone knows the CARE Club and wants to join it!
( )1.
( )2.
( )3.
( )4.
( )5.
( )6.
( )7.
( )8.
( )9.
( )10.
Jennifer and her twin sister Katie learn about how to care for others at school. This gives them a great 1! “Let’s start a new club at school called the CARE Club!” Katie says. “CARE means Caring About and Respecting(尊重) Everybody.” Jennifer thinks it’s a 2 idea. Every evening, they plan what to do the next day to 3 their love for others.
One day, they help a little boy who gets hurt(受伤) when he is 4 on the playground. Another day, they help a little girl with her Maths after school. 5, they take a friend’s dog for a walk and give it a good bath. They love helping others and they think it is 6.
Soon, other students at school ask to join the club, 7 Katie and Jennifer open the club to new members. Everyone in the 8 needs to show love for others. They have a meeting every week. At the meeting, they talk about 9 to help others. Everyone gives some 10 every week, so they can buy flowers or cards for sick people to make them happy. Now, everyone knows the CARE Club and wants to join it!
( )1.
B
( )2.
C
( )3.
A
( )4.
D
( )5.
A
( )6.
A
( )7.
B
( )8.
C
( )9.
D
( )10.
C
答案:
1. B【点拨】gift 礼物;idea 主意;problem 问题;lesson 教训。根据后文“Let's start a new club at school called the CARE Club!”可知,此处指的是给了她们一个好主意。故选 B。
2. C【点拨】terrible 糟糕的;friendly 友好的;wonderful 绝妙的;difficult 困难的。根据“Every evening, they plan what to do the next day”可知,她认为这是一个好主意。故选 C。
3. A【点拨】show 表现;change 改变;take 拿走;get 得到。根据语境可知选 A。
4. D【点拨】sleep 睡觉;live 生活;fly 飞;run 跑。根据“on the playground”可知,应该是帮助了在操场上跑步受伤的男孩,故选 D。
5. A【点拨】根据“they take a friend's dog for a walk and give it a good bath”可知,这些事只能周末做,故选 A。
6. A【点拨】fun 有趣的;hard 艰难的;quiet 安静的;bright 明亮的。根据语境可知,此处应该是说她们认为帮助他人也很有趣。故选 A。
7. B【点拨】and 和;so 因此;but 但是;or 或者。根据“Soon, the other students at school ask to join the club”可知,有其他人想加入这个俱乐部,因此凯蒂和珍妮弗向新成员开放了这个俱乐部。故选 B。
8. C【点拨】class 班级;city 城市;club 俱乐部;country 国家。根据“Katie and Jennifer open the club to new members”可知,此处指这个俱乐部的每个人。故选 C。
9. D【点拨】what 什么;which 哪个;who 谁;how 如何。根据语境可知,应该是讨论如何帮助他人。故选 D。
10. C【点拨】plan 计划;time 时间;money 钱;skill 技能。后文提到了买花或者卡片,因此是给钱。故选 C。
2. C【点拨】terrible 糟糕的;friendly 友好的;wonderful 绝妙的;difficult 困难的。根据“Every evening, they plan what to do the next day”可知,她认为这是一个好主意。故选 C。
3. A【点拨】show 表现;change 改变;take 拿走;get 得到。根据语境可知选 A。
4. D【点拨】sleep 睡觉;live 生活;fly 飞;run 跑。根据“on the playground”可知,应该是帮助了在操场上跑步受伤的男孩,故选 D。
5. A【点拨】根据“they take a friend's dog for a walk and give it a good bath”可知,这些事只能周末做,故选 A。
6. A【点拨】fun 有趣的;hard 艰难的;quiet 安静的;bright 明亮的。根据语境可知,此处应该是说她们认为帮助他人也很有趣。故选 A。
7. B【点拨】and 和;so 因此;but 但是;or 或者。根据“Soon, the other students at school ask to join the club”可知,有其他人想加入这个俱乐部,因此凯蒂和珍妮弗向新成员开放了这个俱乐部。故选 B。
8. C【点拨】class 班级;city 城市;club 俱乐部;country 国家。根据“Katie and Jennifer open the club to new members”可知,此处指这个俱乐部的每个人。故选 C。
9. D【点拨】what 什么;which 哪个;who 谁;how 如何。根据语境可知,应该是讨论如何帮助他人。故选 D。
10. C【点拨】plan 计划;time 时间;money 钱;skill 技能。后文提到了买花或者卡片,因此是给钱。故选 C。
查看更多完整答案,请扫码查看