第136页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
( )5.(2025·江苏盐城滨河路初级中学期末)—It is a good idea to save for a rainy day.
—
A.Of course not
B.That's true
C.I don't agree
D.I don't know
—
B
. We should save some money for the time when we may need it.A.Of course not
B.That's true
C.I don't agree
D.I don't know
答案:
B 【点拨】Of course not 当然不;That's true 那是对的;I don't agree 我不同意;I don't know 我不知道。根据“We should save some money for the time when we may need it.”可知,此处表示赞同另外一人的观点。故选 B。
四、连词成句。
1. makes father for using money plans my (.)
2. cover education you in the your budget should (.)
3. about per cent in the 30 bank account they leave (.)
4. new mall street there shopping across the is a (.)
5. computer a lot of money a costs new (.)
1. makes father for using money plans my (.)
My father makes plans for using money.
2. cover education you in the your budget should (.)
You should cover your education in the budget.
3. about per cent in the 30 bank account they leave (.)
They leave about 30 per cent in the bank account.
4. new mall street there shopping across the is a (.)
There is a new shopping mall across the street.
5. computer a lot of money a costs new (.)
A new computer costs a lot of money.
答案:
1. My father makes plans for using money. 2. You should cover your education in the budget. 3. They leave about 30 per cent in the bank account. 4. There is a new shopping mall across the street. 5. A new computer costs a lot of money.
五、根据课文内容,在文中空白处填入1个适当的单词,或用括号内所给单词的正确形式填空。
Money is important in every family. Everyone should try 1
Money is important in every family. Everyone should try 1
to
use money well. Let's look at Simon. There is a new mall across the street. Simon and his mother goes 2shopping
. They want to buy a new pair 3of
sports shoes and a new computer. They will cost a lot of money. Simon's mother asks 4him
not to worry. His parents manage money very 5well
. They make a budget every year. It covers Simon's education, the flat, food and other 6daily
needs every month. All these cost about 50 per cent of the budget. They spend about 30 per cent on special things like 7taking
holidays. Holidays can be expensive. They leave about 20 per cent 8in
their bank account. It's a good idea 9to save
for a rainy day. We should spend 10our
money wisely.
答案:
1. to 2. shopping 3. of 4. him 5. well 6. daily 7. taking 8. in 9. to save 10. our
( )1. Some Africans used ______ as money.
( )2. Why does paper money become popular today?
( )3. The passage tells us ______.
D
( )2. Why does paper money become popular today?
B
( )3. The passage tells us ______.
B
答案:
1. D 【点拨】根据“Elephant tusks(象牙) and salt were used as money in some parts of Africa.”可知,在非洲的一些地区,象牙和盐被用作货币。故选 D。 2. B 【点拨】根据“But both gold and silver were heavy to carry when people needed to buy something expensive.”可知,黄金和白银携带起来都很重,纸币被广泛使用是因为它易于携带。故选 B。 3. B 【点拨】本文主要讲述了钱的发展历史,故选 B。
查看更多完整答案,请扫码查看