第100页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
- 第107页
- 第108页
- 第109页
- 第110页
- 第111页
- 第112页
- 第113页
- 第114页
- 第115页
- 第116页
- 第117页
- 第118页
- 第119页
- 第120页
- 第121页
- 第122页
- 第123页
- 第124页
- 第125页
- 第126页
- 第127页
- 第128页
- 第129页
- 第130页
- 第131页
- 第132页
- 第133页
- 第134页
- 第135页
- 第136页
- 第137页
- 第138页
- 第139页
- 第140页
- 第141页
- 第142页
- 第143页
- 第144页
- 第145页
- 第146页
- 第147页
- 第148页
- 第149页
(
—______. I’d like a cup of tea.
A.Yes, please
B.Yes, thank you
C.No, thanks
D.Please don’t give me milk
C
)5.—Would you like a glass of milk, Simon?—______. I’d like a cup of tea.
A.Yes, please
B.Yes, thank you
C.No, thanks
D.Please don’t give me milk
答案:
【解析】:
这是一道英语日常交际用语的题目,考查的是对Would you like...?句型的回答。根据题干,Simon被问到是否想要一杯牛奶,但他的回答是想要一杯茶,说明他拒绝了牛奶。
A选项“Yes, please”表示接受,与题意不符;
B选项“Yes, thank you”同样表示接受并感谢,也不符合题意;
C选项“No, thanks”表示拒绝并感谢,符合Simon的回答;
D选项“Please don’t give me milk”虽然也是拒绝,但语气较为生硬,不符合日常交际的礼貌原则。
根据英语七年级译林版上册的交际用语知识点,应当选择礼貌且得体的回答方式。
【答案】:
C
这是一道英语日常交际用语的题目,考查的是对Would you like...?句型的回答。根据题干,Simon被问到是否想要一杯牛奶,但他的回答是想要一杯茶,说明他拒绝了牛奶。
A选项“Yes, please”表示接受,与题意不符;
B选项“Yes, thank you”同样表示接受并感谢,也不符合题意;
C选项“No, thanks”表示拒绝并感谢,符合Simon的回答;
D选项“Please don’t give me milk”虽然也是拒绝,但语气较为生硬,不符合日常交际的礼貌原则。
根据英语七年级译林版上册的交际用语知识点,应当选择礼貌且得体的回答方式。
【答案】:
C
四、连词成句。
1. you have dinner for what do (?)
2. eat unhealthy like I sometimes chips food (.)
3. you spend how the weekend on your computer much time do at (?)
4. make changes I need to to my some lifestyle (.)
5. eats after an apple morning the girl exercises (.)
1. you have dinner for what do (?)
What do you have for dinner?
2. eat unhealthy like I sometimes chips food (.)
I sometimes eat unhealthy food like chips.
3. you spend how the weekend on your computer much time do at (?)
How much time do you spend on your computer at the weekend?
4. make changes I need to to my some lifestyle (.)
I need to make some changes to my lifestyle.
5. eats after an apple morning the girl exercises (.)
The girl eats an apple after morning exercises.
答案:
1. What do you have for dinner?
2. I sometimes eat unhealthy food like chips.
3. How much time do you spend on your computer at the weekend?
4. I need to make some changes to my lifestyle.
5. The girl eats an apple after morning exercises.
2. I sometimes eat unhealthy food like chips.
3. How much time do you spend on your computer at the weekend?
4. I need to make some changes to my lifestyle.
5. The girl eats an apple after morning exercises.
Do you know how to keep fit? If you want 1
Breakfast is important. Milk and bread 3
You need to exercise too. You should exercise 6
Get up 9
to keep
fit, you need 2healthy
food and lots of exercise.Breakfast is important. Milk and bread 3
are
good as breakfast. They give you energy. For lunch and dinner, you can have rice and vegetables. Healthy people seldom eat too many 4snacks
. Sweet snacks give you energy, but they are not healthy. You can have an orange or an apple 5after
each meal.You need to exercise too. You should exercise 6
for
thirty minutes every day. You will feel healthier in a month. You can swim. You can run or play basketball. However, don’t play computer 7games
or chat with friends on the Internet for many 8hours
every day.Get up 9
from
your chair! Change your lifestyle from now on! You can be healthy. You can always keep fit with the right food and the right 10exercise
.
答案:
1. to keep 2. healthy 3. are 4. snacks 5. after 6. for 7. games 8. hours 9. from 10. exercise
六、阅读理解。
My grandpa is 93 years old this year. He is very healthy and looks young. Many people ask him why he is so healthy. Grandpa says healthy food is very important to everyone. Grandpa has three meals a day regularly(有规律地). He often eats lots of vegetables and fruit. He never drinks or smokes(抽烟). He says they are bad for health. After he gets up in the morning, he often drinks a cup of water. And before he goes to bed in the evening, he has a cup of milk.
Grandpa has a good lifestyle too. He likes sport. He likes playing ping-pong and badminton. Sometimes he goes swimming. He goes running every day before breakfast too. He says exercise can help a person keep healthy and strong. Grandpa only watches TV in the afternoon. Many old people like playing mahjong(麻将), but Grandpa doesn’t. He says sitting in the chair for long is not good for health.
(
A. Only healthy food.
B. Having two meals regularly.
C. Healthy food and having a good lifestyle.
D. Doing sport.
(
A. Every day.
B. Twice a week.
C. Every week.
D. Never.
(
A. good
B. important
C. bad
D. helpful
(
A. Grandpa’s food.
B. I want to be healthy.
C. How can we look young?
D. Why is Grandpa so healthy?
My grandpa is 93 years old this year. He is very healthy and looks young. Many people ask him why he is so healthy. Grandpa says healthy food is very important to everyone. Grandpa has three meals a day regularly(有规律地). He often eats lots of vegetables and fruit. He never drinks or smokes(抽烟). He says they are bad for health. After he gets up in the morning, he often drinks a cup of water. And before he goes to bed in the evening, he has a cup of milk.
Grandpa has a good lifestyle too. He likes sport. He likes playing ping-pong and badminton. Sometimes he goes swimming. He goes running every day before breakfast too. He says exercise can help a person keep healthy and strong. Grandpa only watches TV in the afternoon. Many old people like playing mahjong(麻将), but Grandpa doesn’t. He says sitting in the chair for long is not good for health.
(
C
)1. What makes Grandpa so healthy?A. Only healthy food.
B. Having two meals regularly.
C. Healthy food and having a good lifestyle.
D. Doing sport.
(
A
)2. How often does Grandpa go running?A. Every day.
B. Twice a week.
C. Every week.
D. Never.
(
C
)3. Grandpa thinks playing mahjong for a long time is ______ for health.A. good
B. important
C. bad
D. helpful
(
D
)4. Which can be the best title for the passage?A. Grandpa’s food.
B. I want to be healthy.
C. How can we look young?
D. Why is Grandpa so healthy?
答案:
1. C 【点拨】通读全文,尤其根据第一段中的“Grandpa says healthy food is very important to everyone.”及第二段中的“Grandpa has a good lifestyle too. ”可知,爷爷之所以这么健康是因为爷爷有健康的饮食习惯和健康的生活方式。故选 C。
2. A 【点拨】根据第二段中“He goes running every day before breakfast too. ”可知,爷爷每天跑步。故选 A。
3. C 【点拨】根据第二段中“Many old people like playing mahjong(麻将), but Grandpa doesn't. He says sitting in the chair for long is not good for health.”可知,爷爷认为长时间地打麻将对身体有害。故选 C。
4. D 【点拨】通读全文可知,本文主要从健康的饮食习惯和生活方式两方面说明爷爷为什么这么健康。因此,选项 D“爷爷为什么这么健康?”为最佳标题。故选 D。
2. A 【点拨】根据第二段中“He goes running every day before breakfast too. ”可知,爷爷每天跑步。故选 A。
3. C 【点拨】根据第二段中“Many old people like playing mahjong(麻将), but Grandpa doesn't. He says sitting in the chair for long is not good for health.”可知,爷爷认为长时间地打麻将对身体有害。故选 C。
4. D 【点拨】通读全文可知,本文主要从健康的饮食习惯和生活方式两方面说明爷爷为什么这么健康。因此,选项 D“爷爷为什么这么健康?”为最佳标题。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看