2025年实验班提优训练五年级英语上册译林版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年实验班提优训练五年级英语上册译林版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年实验班提优训练五年级英语上册译林版》

一、阅读短文,选择正确的答案。
Hello, everyone! I am Jerry. Look at this picture. It's my father's farm. It's my favourite place. Every weekend, my friends and I go to the farm. We enjoy our time without any homework. We help my parents do some farm work.
There is a big house on the farm. It has six rooms and a big kitchen. In the living room, there is a beautiful fireplace. I enjoy this in winter. Around the house, there are flowers and trees. The trees are big and old. They look green in summer. It is cool when I walk under the trees. Many birds' songs make me feel relaxed.
My favourite time on the farm is the quiet night. I enjoy looking at the stars. I spend a lot of time talking with my parents after dinner. We can sit outside the house and tell old stories under the beautiful sky.

词汇积累
without /wɪ'ðaʊt/ 没有,不 enjoy /ɪn'dʒɔɪ/ 享受,欣赏
fireplace /'faɪəpleɪs/ 壁炉 relaxed /rɪ'lækst/ 放松的,轻松的
quiet /'kwaɪət/ 安静的 spend /spend/ 花费;度过
( )1. Jerry usually ______ for his weekends.

A.goes to the beach
B.goes to his father's farm
C.goes to his club
D.goes to his grandfather's home
( )2. How many rooms are there in the big house besides(除了)the kitchen?

A.There are four.
B.There are five.
C.There are six.
D.There are seven.
( )3. In winter, the living room of the farm is ______.

A.hot
B.cold
C.cool
D.warm
( )4. Which is NOT mentioned in the passage?
 
( )5. If we take a photo of Jerry on the farm at night, we CAN'T see “______” in the picture.

A.he is looking at the stars
B.he is talking with his parents
C.he is doing his homework
D.he is listening to a story
答案: B
@@C
@@D
@@C
@@C
二、阅读短文,完成下列各题。
The International Olympic Committee(国际奥委会)picked Beijing, China, as the host city for the 2022 Winter Olympic Games. Let's learn about some of the sports events at Winter Olympic Games.



词汇积累
event /ɪ'vent/(体育运动的)比赛项目 host city 主办城市
curling /'kɜːlɪŋ/ 冰壶 rectangular /rek'tæŋɡjələ(r)/ 长方形的
granite stone 花岗岩石 ski jumping 跳台滑雪
ramp /ræmp/ 斜坡,坡道 distance /'dɪstəns/ 距离
judge /dʒʌdʒ/ 裁判员 goalkeeper /'ɡəʊlkiːpə(r)/ 守门员
include /ɪn'kluːd/ 包括 ice hockey 冰上曲棍球
(一)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. Beijing is the host city for the 2022 Winter Olympic Games.
( )2. There are four sports events at Winter Olympic Games in this passage.
( )3. Curling is a team sport played by eight players on a rectangular area of ice.
( )4. Players of ski jumping must hold their skis in a V-shape after landing.
( )5. Curling and ice hockey are both team sports.
(二)根据短文内容,完成表格。
| What are the sports events? | How many players are there in each game? | Where do they have the game? |
|----|----|----|
| Curling | 1. ______ | 2. ______ |
| 3. ______ | one | on the ramps |
| Ice hockey | 4. ______ skaters and 5. ______ goalkeepers | on the ice |
答案: 1.T 2.F 3.T 4.F 5.T
@@1.eight 2.on a rectangular area of ice 3.Ski jumping 4.ten 5.two

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭