第92页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
- 第88页
- 第89页
- 第90页
- 第91页
- 第92页
- 第93页
- 第94页
- 第95页
- 第96页
- 第97页
- 第98页
- 第99页
- 第100页
- 第101页
- 第102页
- 第103页
- 第104页
- 第105页
- 第106页
二、阅读短文,完成下列各题。
Never give up
There is a tall tree in the forest. A little snail lives at the bottom of the tree. One day,he wants to climb to the top of the tree and see the big world. He climbs slowly along the big trunk,and there he meets a naughty monkey. The monkey says that he has a long tail and he can climb fast. He thinks that the snail can't climb to the top of the tree. The snail doesn't care about the monkey's words. He climbs again,step by step.
The sun shines brightly and it's getting hotter. At this time,the snail sees a beautiful butterfly. The butterfly says that she has two wings and she can fly high,but the little snail doesn't have any wings,so it's very difficult for him to climb to the top of the tree.
The snail doesn't give up. He climbs again,step by step. Then he sees a giraffe. The giraffe asks him to stop climbing,because he thinks that the snail isn't tall and he doesn't have a long neck and four long legs. He can't climb to the top of the tree.
The snail doesn't stop. He just wants to try. At last,he reaches the top of the tree.

词汇积累
snail /sneɪl/ 蜗牛
bottom /'bɒtəm/ 底部
top /tɒp/ 顶部
trunk /trʌŋk/ 树干
naughty /'nɔːti/ 淘气的
step by step 一步一步地
care about 关心,在意
reach /riːtʃ/ 到达;够得着
(一)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. The underlined phrase “give up” in the story means “放弃” in Chinese.
( )2. On the way to the top of the tree,the snail meets four animal friends.
( )3. All the animal friends think that the little snail can climb to the top of the tree.
( )4. At last,the little snail reaches the top of the tree and sees the big world.
( )5. In the story,we know that nothing is difficult to the one who would like to try and we should never give up.
(二)新考法 开放式评价 What do you think of the snail?
_________________________
_________________________
_________________________
_________________________
Never give up
There is a tall tree in the forest. A little snail lives at the bottom of the tree. One day,he wants to climb to the top of the tree and see the big world. He climbs slowly along the big trunk,and there he meets a naughty monkey. The monkey says that he has a long tail and he can climb fast. He thinks that the snail can't climb to the top of the tree. The snail doesn't care about the monkey's words. He climbs again,step by step.
The sun shines brightly and it's getting hotter. At this time,the snail sees a beautiful butterfly. The butterfly says that she has two wings and she can fly high,but the little snail doesn't have any wings,so it's very difficult for him to climb to the top of the tree.
The snail doesn't give up. He climbs again,step by step. Then he sees a giraffe. The giraffe asks him to stop climbing,because he thinks that the snail isn't tall and he doesn't have a long neck and four long legs. He can't climb to the top of the tree.
The snail doesn't stop. He just wants to try. At last,he reaches the top of the tree.
词汇积累
snail /sneɪl/ 蜗牛
bottom /'bɒtəm/ 底部
top /tɒp/ 顶部
trunk /trʌŋk/ 树干
naughty /'nɔːti/ 淘气的
step by step 一步一步地
care about 关心,在意
reach /riːtʃ/ 到达;够得着
(一)根据短文内容,判断下列句子正(T)误(F)。
( )1. The underlined phrase “give up” in the story means “放弃” in Chinese.
( )2. On the way to the top of the tree,the snail meets four animal friends.
( )3. All the animal friends think that the little snail can climb to the top of the tree.
( )4. At last,the little snail reaches the top of the tree and sees the big world.
( )5. In the story,we know that nothing is difficult to the one who would like to try and we should never give up.
(二)新考法 开放式评价 What do you think of the snail?
_________________________
_________________________
_________________________
_________________________
答案:
1.T 2.F 3.F 4.T 5.T 1.由下文“He climbs again,step by step.”可知,蜗牛听完蝴蝶的话又开始一步一步往上爬,说明它没有放弃,故填T。2.蜗牛在爬树的途中遇到了monkey,butterfly,giraffe,一共三个动物朋友,故填F。3.句意“所有的动物朋友都认为蜗牛能爬到树顶”,这句表述是错的,短文中每次动物朋友都劝它不要爬了,认为它爬不到树顶,故填F。4.由短文最后一句可知,蜗牛最后爬上了树顶,也看到了大世界,故填T。5.通过这个故事,我们知道“世上无难事,只要肯登攀,不应该轻易放弃”,故填T。
@@He is very hard-working.(答案不唯一)
@@He is very hard-working.(答案不唯一)
查看更多完整答案,请扫码查看