第80页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
五、新语篇《爱丽丝漫游奇境记》节选(2024·宿迁泗阳期末)阅读理解
Then the white rabbit saw Alice.
“What are you doing here,Mary Ann?” he asked. “Go home right away and bring me a fan and a pair of white gloves.”
Alice was too afraid to tell him she was not Mary Ann,a servant(仆人). So she ran off.
“I'll try and find his fan and gloves,” she thought when she ran.
She soon came to a little house. There was a name on the door,“W. Rabbit.”
She went inside without knocking on the door. “How strange this all is!” she thought. “I am running errands(差事) for a rabbit. Perhaps Dinah will ask me to run errands for her.”
She ran up the stairs into a little bedroom, and there she found a pair of gloves and a fan. She picked them up and was going to leave when she saw a bottle. It was near a looking glass. On the side of the bottle were the words “Drink me”.
“ I'll drink some,” Alice thought. “Perhaps it will make me grow again. I am tired of being so small.”
She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house,she started to grow. Soon,she was so big,and she could not move in the room.
“That was a silly(傻的) thing to do,” she thought. “Why didn't I take the bottle with me and drink from it outside the house?”
—Taken from Alice in Wonderland
1. What made Alice grow taller inside the house?
A. A fan.
B. Something she drank.
C. A pair of gloves.
D. Something she ate.
2. 中考新考法 事件排序 Which of the following showed the right order of what happened in the passage?
a. Alice became taller.
b. The white rabbit saw Alice.
c. Alice came into a little bedroom.
d. Alice saw a bottle near a looking glass.
A. bcad B. dcba C. bcda D. dacb
3. Which sentence was TRUE according to the passage?
A. Alice felt comfortable after she became bigger.
B. After knocking on the door,Alice went into the house.
C. Alice thought it was clever to drink the bottle inside the house.
D. Alice was too big to move out of the house.
Then the white rabbit saw Alice.
“What are you doing here,Mary Ann?” he asked. “Go home right away and bring me a fan and a pair of white gloves.”
Alice was too afraid to tell him she was not Mary Ann,a servant(仆人). So she ran off.
“I'll try and find his fan and gloves,” she thought when she ran.
She soon came to a little house. There was a name on the door,“W. Rabbit.”
She went inside without knocking on the door. “How strange this all is!” she thought. “I am running errands(差事) for a rabbit. Perhaps Dinah will ask me to run errands for her.”
She ran up the stairs into a little bedroom, and there she found a pair of gloves and a fan. She picked them up and was going to leave when she saw a bottle. It was near a looking glass. On the side of the bottle were the words “Drink me”.
“ I'll drink some,” Alice thought. “Perhaps it will make me grow again. I am tired of being so small.”
She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house,she started to grow. Soon,she was so big,and she could not move in the room.
“That was a silly(傻的) thing to do,” she thought. “Why didn't I take the bottle with me and drink from it outside the house?”
—Taken from Alice in Wonderland
1. What made Alice grow taller inside the house?
A. A fan.
B. Something she drank.
C. A pair of gloves.
D. Something she ate.
2. 中考新考法 事件排序 Which of the following showed the right order of what happened in the passage?
a. Alice became taller.
b. The white rabbit saw Alice.
c. Alice came into a little bedroom.
d. Alice saw a bottle near a looking glass.
A. bcad B. dcba C. bcda D. dacb
3. Which sentence was TRUE according to the passage?
A. Alice felt comfortable after she became bigger.
B. After knocking on the door,Alice went into the house.
C. Alice thought it was clever to drink the bottle inside the house.
D. Alice was too big to move out of the house.
答案:
1. B [解析]细节理解题。根据“She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house, she started to grow. Soon, she was so big, and she could not move in the room.”可知,她喝了一些东西后变得更高了。故选 B。2. C [解析]事件排序题。根据“Then the white rabbit saw Alice.”可知,首先是白兔看见了爱丽丝,即 b 排第一,排除 B、D 选项;根据“She quickly drank half the bottle. Before she could get out of the little house, she started to grow. Soon, she was so big, and she could not move in the room.”可知,爱丽丝是喝了一些东西后变高的,即 d 排在 a 前,排除 A 选项。故选 C。3. D [解析]推理判断题。根据“Why didn't I take the bottle with me and drink from it outside the house?”可推知,文章最后爱丽丝变得太大了,出不了房间了。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看