第34页
- 第1页
- 第2页
- 第3页
- 第4页
- 第5页
- 第6页
- 第7页
- 第8页
- 第9页
- 第10页
- 第11页
- 第12页
- 第13页
- 第14页
- 第15页
- 第16页
- 第17页
- 第18页
- 第19页
- 第20页
- 第21页
- 第22页
- 第23页
- 第24页
- 第25页
- 第26页
- 第27页
- 第28页
- 第29页
- 第30页
- 第31页
- 第32页
- 第33页
- 第34页
- 第35页
- 第36页
- 第37页
- 第38页
- 第39页
- 第40页
- 第41页
- 第42页
- 第43页
- 第44页
- 第45页
- 第46页
- 第47页
- 第48页
- 第49页
- 第50页
- 第51页
- 第52页
- 第53页
- 第54页
- 第55页
- 第56页
- 第57页
- 第58页
- 第59页
- 第60页
- 第61页
- 第62页
- 第63页
- 第64页
- 第65页
- 第66页
- 第67页
- 第68页
- 第69页
- 第70页
- 第71页
- 第72页
- 第73页
- 第74页
- 第75页
- 第76页
- 第77页
- 第78页
- 第79页
- 第80页
- 第81页
- 第82页
- 第83页
- 第84页
- 第85页
- 第86页
- 第87页
五、阅读理解
Richard is the unluckiest boy in the world. He hardly ever falls ill(生病), but if he falls ill, it is on the weekend. He is a good student, but when he takes a test, his pen breaks. His bird sings very well, but when he asks his friends to listen to it, the bird becomes silent(沉默的).
But Richard thinks he is the luckiest boy in the world. He has wonderful parents and a lovely sister. He has a singing bird. His classmates are friendly. Richard is always happy and he is kind.
One day, his mother gave him some money to buy an ice cream. When he arrived at the ice cream shop, he saw an old man outside it. He had old clothes, terrible glasses, and he looked hungry. Richard thought he was poor. He decided not to buy the ice cream and gave the money to the man. “Thank you. You are a kind boy. But I’m not poor. Keep your money. I’m the richest(最富有的) man in town and I sometimes wear old clothes to see what people do,” the man said and gave the money back. The man took Richard to the biggest shop in town and said, “Choose anything you like. I can buy you the most expensive one.” Richard asked, “Can I choose two?” “Of course,” answered the man. Richard chose the newest radio because when his bird keeps silent, he can at least listen to it with his friends. He then chose a new pair of glasses for the man.
1. 中考新考法 推断文章写作手法 How does the passage show us “Richard is the unluckiest boy in the world”?
A. By giving examples.
B. By asking questions.
C. By describing his looks.
D. By taking a test.
2. Which of the following does NOT make Richard feel lucky according to Paragraph 2?
A. A singing bird.
B. A lovely gift.
C. Wonderful parents.
D. Friendly classmates.
3. What did Richard do after he saw an old man outside the ice cream shop?
A. He gave him some money.
B. He gave him an ice cream.
C. He bought him new clothes.
D. He bought him some food.
4. How many gifts did Richard choose for himself?
A. 1.
B. 2.
C. 3.
D. 4.
5. Why did Richard choose the newest radio?
A. Because it looked cool.
B. Because he wanted to give the old man.
C. Because it was the most expensive in the shop.
D. Because he and his friends can listen to it when his bird doesn’t sing.
Richard is the unluckiest boy in the world. He hardly ever falls ill(生病), but if he falls ill, it is on the weekend. He is a good student, but when he takes a test, his pen breaks. His bird sings very well, but when he asks his friends to listen to it, the bird becomes silent(沉默的).
But Richard thinks he is the luckiest boy in the world. He has wonderful parents and a lovely sister. He has a singing bird. His classmates are friendly. Richard is always happy and he is kind.
One day, his mother gave him some money to buy an ice cream. When he arrived at the ice cream shop, he saw an old man outside it. He had old clothes, terrible glasses, and he looked hungry. Richard thought he was poor. He decided not to buy the ice cream and gave the money to the man. “Thank you. You are a kind boy. But I’m not poor. Keep your money. I’m the richest(最富有的) man in town and I sometimes wear old clothes to see what people do,” the man said and gave the money back. The man took Richard to the biggest shop in town and said, “Choose anything you like. I can buy you the most expensive one.” Richard asked, “Can I choose two?” “Of course,” answered the man. Richard chose the newest radio because when his bird keeps silent, he can at least listen to it with his friends. He then chose a new pair of glasses for the man.
1. 中考新考法 推断文章写作手法 How does the passage show us “Richard is the unluckiest boy in the world”?
A. By giving examples.
B. By asking questions.
C. By describing his looks.
D. By taking a test.
2. Which of the following does NOT make Richard feel lucky according to Paragraph 2?
A. A singing bird.
B. A lovely gift.
C. Wonderful parents.
D. Friendly classmates.
3. What did Richard do after he saw an old man outside the ice cream shop?
A. He gave him some money.
B. He gave him an ice cream.
C. He bought him new clothes.
D. He bought him some food.
4. How many gifts did Richard choose for himself?
A. 1.
B. 2.
C. 3.
D. 4.
5. Why did Richard choose the newest radio?
A. Because it looked cool.
B. Because he wanted to give the old man.
C. Because it was the most expensive in the shop.
D. Because he and his friends can listen to it when his bird doesn’t sing.
答案:
1. A [解析]推理判断题。由第一段内容可知,为了证明Richard 的不幸,文中列举了三个例子。故选 A。2. B [解析]细节理解题。由第二段内容可知,只有 B项没有涉及到。故选 B。3. A [解析]细节理解题。由第三段中“He decided not to buy the ice cream and gave the money to the man.”可知,他给了老人钱。故选 A。4. A [解析]细节理解题。根据最后一段内容可知,虽然小男孩选择了两件礼物,但其中一件是送给老人的。故选 A。5. D [解析]细节理解题。由最后一段中“Richard chose the newest radio because when his bird keeps silent, he can at least listen to it with his friends.”可知,他买收音机是为了在鸟儿不唱歌时,他和他的朋友可以听收音机。故选 D。
查看更多完整答案,请扫码查看