( )8. Our teacher is never too ______ us, so we all like her.
A.pleased with
B.angry with
C.strict with
D.popular with
A.pleased with
B.angry with
C.strict with
D.popular with
答案:
【解析】:本题可根据各选项短语的含义,结合题干语境来进行分析。
选项A:“be pleased with”表示“对……感到满意”,如果选A,句子的意思是“我们的老师对我们从不感到满意”,这与“we all like her(我们都喜欢她)”的语境不符。
选项B:“be angry with”表示“生……的气”,若选B,句子意思是“我们的老师从不生我们的气”,虽然逻辑上说得通,但相比之下,不如“严格”更能体现老师的一种常见特质且符合大家喜欢她的语境。
选项C:“be strict with”表示“对……严格”,句子意思是“我们的老师对我们从不严格,所以我们都喜欢她”,符合老师的一种常见形象以及大家喜欢她的逻辑。
选项D:“be popular with”表示“受……欢迎”,若选D,句子就变成“我们的老师从不受我们欢迎”,这与“we all like her”矛盾。
【答案】:C
选项A:“be pleased with”表示“对……感到满意”,如果选A,句子的意思是“我们的老师对我们从不感到满意”,这与“we all like her(我们都喜欢她)”的语境不符。
选项B:“be angry with”表示“生……的气”,若选B,句子意思是“我们的老师从不生我们的气”,虽然逻辑上说得通,但相比之下,不如“严格”更能体现老师的一种常见特质且符合大家喜欢她的语境。
选项C:“be strict with”表示“对……严格”,句子意思是“我们的老师对我们从不严格,所以我们都喜欢她”,符合老师的一种常见形象以及大家喜欢她的逻辑。
选项D:“be popular with”表示“受……欢迎”,若选D,句子就变成“我们的老师从不受我们欢迎”,这与“we all like her”矛盾。
【答案】:C
Ⅱ. 根据对话情景从方框中选择恰当的选项,其中有两项是多余的。
Mother: Lin Tao, are you setting the table for your grandparents and uncle?
Lin Tao: Yes, Mom. 1
Mother: Just set two places. 2 He said he wasn't able to come.
Lin Tao: What's the matter with him?
Mother: 3
Lin Tao: 4 Did my uncle sound worried?
Mother: Yes. He said he would go to see a doctor.
Lin Tao: 5 I will ring him up.
A. I'm sorry to hear that.
B. I hope everything goes well.
C. Your uncle telephoned.
D. Everything is ready.
E. Not so well.
F. He feels very lonely.
G. He has a bad cold.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
Mother: Lin Tao, are you setting the table for your grandparents and uncle?
Lin Tao: Yes, Mom. 1
Mother: Just set two places. 2 He said he wasn't able to come.
Lin Tao: What's the matter with him?
Mother: 3
Lin Tao: 4 Did my uncle sound worried?
Mother: Yes. He said he would go to see a doctor.
Lin Tao: 5 I will ring him up.
A. I'm sorry to hear that.
B. I hope everything goes well.
C. Your uncle telephoned.
D. Everything is ready.
E. Not so well.
F. He feels very lonely.
G. He has a bad cold.
1. ______ 2. ______ 3. ______ 4. ______ 5. ______
答案:
【解析】:
1. 根据对话,林涛正在为爷爷奶奶和叔叔摆桌子,但妈妈让他只摆两个位置,说明有人不能来了。林涛的回答应该是关于摆桌子进度的,选项D“Everything is ready.”(一切都准备好了)符合语境,但这里需要填的是林涛之前说的“Yes, Mom.”之后的句子,由于选项D是唯一与摆桌子相关的选项,且根据对话逻辑可推断出林涛原本可能想说一切都准备好了,但妈妈让他只摆两个位置,所以这里简化为“D. Everything is ready.”作为对妈妈问题的间接回应,即“我已经准备好了(但你说只摆两个位置,所以我在调整)”。但更直接的理解是,林涛在确认妈妈的问题后,原本可能想说准备情况,而D选项是最接近的回应,实际填写时我们依据对话逻辑和选项匹配度选择。在标准对话中,可能不会有如此直接的对应,但在此选择题中,D是最合适的。
2. 妈妈让林涛只摆两个位置,说明有人不能来,接下来解释了是叔叔不能来。选项C“Your uncle telephoned.”(你叔叔打电话来了)直接引出了叔叔不能来的原因,是合适的填空。
3. 林涛问叔叔怎么了,妈妈回答叔叔的情况。选项G“He has a bad cold.”(他得了重感冒)直接回答了林涛的问题,是正确答案。
4. 林涛听到叔叔生病后的反应,应该表示同情或关心。选项A“I'm sorry to hear that.”(听到这个消息我很难过)是合适的回应。
5. 林涛听说叔叔要去看医生后,表达了对叔叔的祝愿。选项B“I hope everything goes well.”(我希望一切顺利)是合适的祝福语。
对于其他选项:
F. “He feels very lonely.”(他感到很孤独)与对话内容不符,因为讨论的是叔叔的健康问题,不是孤独感。
【答案】:
1. D
2. C
3. G
4. A
5. B
1. 根据对话,林涛正在为爷爷奶奶和叔叔摆桌子,但妈妈让他只摆两个位置,说明有人不能来了。林涛的回答应该是关于摆桌子进度的,选项D“Everything is ready.”(一切都准备好了)符合语境,但这里需要填的是林涛之前说的“Yes, Mom.”之后的句子,由于选项D是唯一与摆桌子相关的选项,且根据对话逻辑可推断出林涛原本可能想说一切都准备好了,但妈妈让他只摆两个位置,所以这里简化为“D. Everything is ready.”作为对妈妈问题的间接回应,即“我已经准备好了(但你说只摆两个位置,所以我在调整)”。但更直接的理解是,林涛在确认妈妈的问题后,原本可能想说准备情况,而D选项是最接近的回应,实际填写时我们依据对话逻辑和选项匹配度选择。在标准对话中,可能不会有如此直接的对应,但在此选择题中,D是最合适的。
2. 妈妈让林涛只摆两个位置,说明有人不能来,接下来解释了是叔叔不能来。选项C“Your uncle telephoned.”(你叔叔打电话来了)直接引出了叔叔不能来的原因,是合适的填空。
3. 林涛问叔叔怎么了,妈妈回答叔叔的情况。选项G“He has a bad cold.”(他得了重感冒)直接回答了林涛的问题,是正确答案。
4. 林涛听到叔叔生病后的反应,应该表示同情或关心。选项A“I'm sorry to hear that.”(听到这个消息我很难过)是合适的回应。
5. 林涛听说叔叔要去看医生后,表达了对叔叔的祝愿。选项B“I hope everything goes well.”(我希望一切顺利)是合适的祝福语。
对于其他选项:
F. “He feels very lonely.”(他感到很孤独)与对话内容不符,因为讨论的是叔叔的健康问题,不是孤独感。
【答案】:
1. D
2. C
3. G
4. A
5. B
Ⅲ. 阅读理解。
Last Sunday the Greens went to the movies. They got home very late. Father opened the front door and went into the house. It was very dark, so mother turned on the light. On the way to their bedroom, mother said, “Listen, John! I can hear someone in the bedroom.” They all stood quietly outside the bedroom. They could hear some voices in the room.
“You are right.” father said, “There are two men in it. They are talking.” Then he shouted, “Who's there?” But no one answered. Father opened the door quickly and turned on the light. The room was empty. Then father found something and laughed. “The TV is still on. I forgot to turn it off this morning!” father said.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. The Greens got home very late.
( )2. On the way to their bedroom, mother heard someone in the bathroom.
( )3. They all stood quietly outside the bedroom.
( )4. There were three men talking in the room.
( )5. Father opened the door fast and turned on the light.
Last Sunday the Greens went to the movies. They got home very late. Father opened the front door and went into the house. It was very dark, so mother turned on the light. On the way to their bedroom, mother said, “Listen, John! I can hear someone in the bedroom.” They all stood quietly outside the bedroom. They could hear some voices in the room.
“You are right.” father said, “There are two men in it. They are talking.” Then he shouted, “Who's there?” But no one answered. Father opened the door quickly and turned on the light. The room was empty. Then father found something and laughed. “The TV is still on. I forgot to turn it off this morning!” father said.
根据短文内容,判断正(T)误(F)。
( )1. The Greens got home very late.
( )2. On the way to their bedroom, mother heard someone in the bathroom.
( )3. They all stood quietly outside the bedroom.
( )4. There were three men talking in the room.
( )5. Father opened the door fast and turned on the light.
答案:
【解析】:
1. 题目描述与原文“They got home very late.”一致,所以此题为正确。
2. 原文中母亲说的是“I can hear someone in the bedroom.”,而不是bathroom,所以此题为错误。
3. 题目描述与原文“They all stood quietly outside the bedroom.”一致,所以此题为正确。
4. 原文中父亲说的是“There are two men in it.”,而不是three men,所以此题为错误。
5. 题目描述与原文“Father opened the door quickly and turned on the light.”一致,所以此题为正确。
【答案】:
1. T
2. F
3. T
4. F
5. T
1. 题目描述与原文“They got home very late.”一致,所以此题为正确。
2. 原文中母亲说的是“I can hear someone in the bedroom.”,而不是bathroom,所以此题为错误。
3. 题目描述与原文“They all stood quietly outside the bedroom.”一致,所以此题为正确。
4. 原文中父亲说的是“There are two men in it.”,而不是three men,所以此题为错误。
5. 题目描述与原文“Father opened the door quickly and turned on the light.”一致,所以此题为正确。
【答案】:
1. T
2. F
3. T
4. F
5. T
查看更多完整答案,请扫码查看