2025年暑假作业长江出版社八年级英语仁爱版


注:目前有些书本章节名称可能整理的还不是很完善,但都是按照顺序排列的,请同学们按照顺序仔细查找。练习册 2025年暑假作业长江出版社八年级英语仁爱版 答案主要是用来给同学们做完题方便对答案用的,请勿直接抄袭。



《2025年暑假作业长江出版社八年级英语仁爱版》

Ⅲ. 阅读理解。
Most American children eat potatoes. But many children don’t know which part of the potato is the best for food. Take a knife and cut a slice of potato from the middle as thin as paper. Hold the slice of potato against the light and look at it. You will see that the potato has a skin, an outside rim (边缘) and an inside part. The outside rim, which is right under the skin of the potato, is more valuable(有价值) than other parts. But people usually throw it away with the skin. Even the skin itself is better for food than the inside part. When eating a cooked potato, if you choose the inside and leave the outside, you are throwing away the best part of it. If you can’t eat the whole potato, you can eat the outside rim first and leave the inside.
( )1. How many parts does the potato have?
A. It has only one part, an outside rim.
B. It has two parts, a skin and an outside rim.
C. It has three parts, a skin, an outside rim and an inside part.
D. It has four parts.
( )2. What’s the best part of the potato?
A. The outside rim. B. The inside part.
C. The middle. D. The skin.
( )3. What should you eat first if you can’t eat the whole potato?
A. The outside rim. B. The inside part.
C. The skin only. D. Any part of it.
( )4. In fact the skin is ____.
A. not good at all B. better than the inside part
C. better than the outside rim D. as good as the outside rim
( )5. What does this passage tell about potatoes?
A. How to cook them. B. How to plant them.
C. What is in the potatoes. D. How to eat them.
答案: 【解析】:
1. 文章中明确提到:“You will see that the potato has a skin, an outside rim (边缘) and an inside part.”,这说明土豆有三个部分:皮(skin),外缘(outside rim)和内部(inside part)。因此,选项C是正确的。
2. 文章中提到:“The outside rim, which is right under the skin of the potato, is more valuable(有价值) than other parts.”,这说明土豆的外缘部分是最有价值的。因此,选项A是正确的。
3. 文章中提到:“If you can’t eat the whole potato, you can eat the outside rim first and leave the inside.”,这说明如果你不能吃整个土豆,你应该先吃外缘部分。因此,选项A是正确的。
4. 文章中提到:“Even the skin itself is better for food than the inside part.”,这说明土豆的皮比内部部分更好。因此,选项B是正确的。
5. 文章主要讲述了土豆的不同部分以及哪一部分是最有营养的,从而告诉读者如何更好地吃土豆。文章没有涉及如何烹饪、种植土豆,也没有详细描述土豆内部的成分。因此,选项D是正确的。
【答案】:
1. C
2. A
3. A
4. B
5. D

查看更多完整答案,请扫码查看

关闭