Ⅳ. 阅读理解。
What’s the coolest kind of transportation (交通) for middle school students back from winter holidays? A racing bike? A car? No, it’s a special kind of shoes called Heelys (暴走鞋). Heelys look just like common sports shoes, but they have a wheel (轮子) hidden (藏) in the heel (鞋跟). So instead of walking, kids can “fly” around in them. “Wearing Heelys is fun and cool!” said Wu Peng, a boy who wore them on his first day back at No. 6 Middle School in Beijing. Wu Peng said he loves the shoes so much that he wears them to go here and there. Sometimes he even follows his parents’ car to the supermarket in his Heelys!
Other students also think they are very cool, but some aren’t so lucky with their Heelys. It’s said that some children fell down and got hurt while wearing these shoes. “Heelys wheels are in the heels of the shoes, so it’s easy to fall,” said Liu Rui, a doctor at the Hong Kong International Medical Clinic, Beijing. Even worse, Liu said, “Wearing Heelys for a long time could stop young people from developing their legs.”
( )1. What’s the coolest kind of transportation according to the passage?
A. A car. B. A racing bike.
C. A pair of Heelys. D. A pair of common sports shoes.
( )2. Why do kids like Heelys when they wear them?
A. Because they can fly in space.
B. Because they can walk fast.
C. Because they are fun and cool.
D. Because they can skate.
( )3. Heelys are common shoes with ______ the heel.
A. a wheel hidden in B. a wheel in front of
C. an arm hidden in D. a leg hidden in
( )4. Not all the kids are lucky because some of them ______.
A. have no money to buy them
B. are afraid of falling down
C. are not allowed (不被允许) to wear them
D. fell down and got hurt
( )5. What does the doctor think of Heelys?
A. They are too expensive to buy.
B. They are too fast to go.
C. They are bad for kids’ health.
D. They are good for training.
What’s the coolest kind of transportation (交通) for middle school students back from winter holidays? A racing bike? A car? No, it’s a special kind of shoes called Heelys (暴走鞋). Heelys look just like common sports shoes, but they have a wheel (轮子) hidden (藏) in the heel (鞋跟). So instead of walking, kids can “fly” around in them. “Wearing Heelys is fun and cool!” said Wu Peng, a boy who wore them on his first day back at No. 6 Middle School in Beijing. Wu Peng said he loves the shoes so much that he wears them to go here and there. Sometimes he even follows his parents’ car to the supermarket in his Heelys!
Other students also think they are very cool, but some aren’t so lucky with their Heelys. It’s said that some children fell down and got hurt while wearing these shoes. “Heelys wheels are in the heels of the shoes, so it’s easy to fall,” said Liu Rui, a doctor at the Hong Kong International Medical Clinic, Beijing. Even worse, Liu said, “Wearing Heelys for a long time could stop young people from developing their legs.”
( )1. What’s the coolest kind of transportation according to the passage?
A. A car. B. A racing bike.
C. A pair of Heelys. D. A pair of common sports shoes.
( )2. Why do kids like Heelys when they wear them?
A. Because they can fly in space.
B. Because they can walk fast.
C. Because they are fun and cool.
D. Because they can skate.
( )3. Heelys are common shoes with ______ the heel.
A. a wheel hidden in B. a wheel in front of
C. an arm hidden in D. a leg hidden in
( )4. Not all the kids are lucky because some of them ______.
A. have no money to buy them
B. are afraid of falling down
C. are not allowed (不被允许) to wear them
D. fell down and got hurt
( )5. What does the doctor think of Heelys?
A. They are too expensive to buy.
B. They are too fast to go.
C. They are bad for kids’ health.
D. They are good for training.
答案:
【解析】:
1. 根据文章第一段的描述,对于中学生来说,最酷的交通方式不是赛车或汽车,而是一种叫做Heelys的特殊鞋子。因此,正确答案是C,即一双Heelys。
2. 孩子们喜欢Heelys的原因是因为它们既有趣又酷。文章第一段中提到,“Wearing Heelys is fun and cool!” said Wu Peng, a boy who wore them on his first day back at No. 6 Middle School in Beijing. 这表明孩子们喜欢Heelys主要是因为它们既有趣又显得很酷。
3. Heelys是普通的鞋子,但在鞋跟中隐藏着一个轮子。根据文章第一段的描述,Heelys看起来就像普通的运动鞋,但它们的鞋跟里藏有一个轮子。因此,正确答案是A,即鞋跟中隐藏着一个轮子。
4. 并非所有的孩子都幸运,因为他们中的一些人摔倒了并受伤了。文章第二段提到,“It’s said that some children fell down and got hurt while wearing these shoes.” 这表明有些孩子因为穿Heelys而摔倒受伤,所以不是所有孩子都幸运。
5. 医生认为Heelys对孩子的健康有害。文章第二段中,一位医生说,“Wearing Heelys for a long time could stop young people from developing their legs.” 这表明医生认为长时间穿Heelys可能对年轻人的腿部发育产生不良影响,因此它们对孩子的健康有害。
【答案】:
1. C
2. C
3. A
4. D
5. C
1. 根据文章第一段的描述,对于中学生来说,最酷的交通方式不是赛车或汽车,而是一种叫做Heelys的特殊鞋子。因此,正确答案是C,即一双Heelys。
2. 孩子们喜欢Heelys的原因是因为它们既有趣又酷。文章第一段中提到,“Wearing Heelys is fun and cool!” said Wu Peng, a boy who wore them on his first day back at No. 6 Middle School in Beijing. 这表明孩子们喜欢Heelys主要是因为它们既有趣又显得很酷。
3. Heelys是普通的鞋子,但在鞋跟中隐藏着一个轮子。根据文章第一段的描述,Heelys看起来就像普通的运动鞋,但它们的鞋跟里藏有一个轮子。因此,正确答案是A,即鞋跟中隐藏着一个轮子。
4. 并非所有的孩子都幸运,因为他们中的一些人摔倒了并受伤了。文章第二段提到,“It’s said that some children fell down and got hurt while wearing these shoes.” 这表明有些孩子因为穿Heelys而摔倒受伤,所以不是所有孩子都幸运。
5. 医生认为Heelys对孩子的健康有害。文章第二段中,一位医生说,“Wearing Heelys for a long time could stop young people from developing their legs.” 这表明医生认为长时间穿Heelys可能对年轻人的腿部发育产生不良影响,因此它们对孩子的健康有害。
【答案】:
1. C
2. C
3. A
4. D
5. C
查看更多完整答案,请扫码查看